Vysoká teplota GTX 275
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Swat
- Mírně pokročilý

Re: Vysoká teplota GTX 275
Když trochu odbočím od diskuze o topící 275ce....Je to jak říká HEAD.Momentálně mám v compu Modern Warfare 2,Crysis (ještě jak jsem testoval tu 275ku),Far Cry 2,teď jedu Assassin's Creed (jedničku),občas se projdu v Metru.Samozřejmě se nerozplývám nad max.detailama v MW 2,nebo AC-to jsou starší enginy,ale třeba Crysis (taky starší ale pořád hw drtič) nebo Metro ta karta prostě dá na max,jen stačí trochu ubrat na rozlišení,nebo max rozlišení a ubrat detaily.Třeba Metro umí ve 1440x900 na high,nebo 1680x1050 na normal.Crysis taky na high (dx9) ve 1440x900 a prostě všechno je hratelný.AvP na max a fakt mě netrápí,jestli to jede 60+ na 275ce,nebo 40+ na 8800ce,to je všechno pořád luxusně hratelný.Je to skutečně nejlepší karta,co jsem kdy měl.Jestli si dobře pamatuju,jak šly moje karty,tak to byla GeForce MX440,GeForce 4200 Titanium,Radeon 9600 Pro,Radeon X800Pro,GeForce 7800 GTX,Radeon X1900XT,GeForce 8800 GTX a teď tahle topící mrcha GTX 275,kterou ani nepočítám,ta si mě evidentně ještě nezískala.Všechny předchozí karty musely jít pryč,protože zkrátka přestali stíhat a to tak,že naprosto.Vždycky vyšel nějakej hw killer titul a šel jsem do nový karty.Kvůli Far Cry jsem tenkrát dal dest litrů za X800Pro-no prostě strašný.To nemá cenu počítat,protože bych se z toho vosypal.Ale 8800ka je prostě "dělo" i po letech.Zkrátka 384-bitová sběrnice a 768 Mb paměti se počítá.Už jí neprodám,to nemá smysl za 1200-1400 jí dávat pryč,to si radši postavím nějaký mainstreamový dvoujádro,osadím tam 8800ku a půjde comp na chalupu (ty vole to už fakt budu pařit všude,kam se pohnu
)
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak jsem sem nenapsal,jak se story vyvinula,tak to teď doplním.Karta přišla z Ostravy podruhý se statusem "zamítnuto".Chvíli jsem to neřešil,pak jsem pařil Assassin's Creed 2 kde karta netuhla a od hry se nešlo odtrhnout.Včera ospoledne jsem se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a kartě pomoct.Vzal jsem auto,jel do CZC,koupil tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71160 přijel domů,osadil tu nádheru na kartu a začal testovat.No prostě spokojenost.Naprosto ultimátní řešení.V AvP,ve kterym se to hřálo na 94 stupňů (a pak tuhlo) teplota dosáhla maximálně 69 stupňů,v Crysis (graficky náročný Core level) jsem měl 85 stupňů,nyní maximálně 68 stupňů,Metro 2033-to sice netuhlo,ale beztak vytáhlo kartu na 88 stupňů-tak teď po hodině hraní maximálně 66 stupňů.Věřím těm recenzím,který tvrděj,že to umí uchladit kolem padesáti stupňů apod.Nicméně mám klasickej miditower,dva vejfuky a už to neřešim.Větráky se tam flákaj na 40% a karta nepřeleze 70 stupňů v největší zátěži.Pod 70 jí tovární chladič nedostal ani když jsem ho rozjel na 100%.Jsem rád,že jsem se pro tu třívrtuli rozhodl.Tuhle kartu jsem chtěl,s výkonem jsem spokojenej,ale nebavilo mě zvyšovat otáčky a poslouchat ten bordel na celej pokoj a nebavilo mě čekat,ve kterejch hrách ta karta bude tuhnout a kde budu muset manuálně roztočit větrák atd.Takhle mám po problému.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jn ja ti to rikal hned od začatku at tam das jinej chladic. v klidu takty 301/602/100 teplota 39 pri 1600ot.min chladic Scythe SCVSG-1000 Setsugen
- Swat
- Mírně pokročilý

Já vím no,ale furt jsem laboroval,když ta kámošova topí naprosto stejně,ale nevytuhne.Měl jsem zase kliku na kus no.On tam třeba ten tovární neseděl dobře,ale už na to kašlu abych to zkoumal.Takhle je to hotový.Zase jsem se musel smát nad expertama z Alzy.Když jsem se jich zeptal na názor na tuhle třívrtuli tak to bylo "to tam nedávejte,zas tak dobrý to není a hlučný to bude na celej pokoj".....Tak jsem zkušebnbě zvýšil otáčky větráku(ů) na 100% a nekecám-musel jsem to dát znova na default a udělat to znova a zaposlouchat se,abych postřehnul zvýšení otáček-naprostý ticho.Ty tři vrtule nevydávaj téměř žádnej zvuk ani na 100%.Ten původní chladič na 40% dělal větší bordel než ty tři vrtule na 100%.Takže je to přesně naopak,než mi řekli odborníci v Alze-ono je to dost dobrý,tovární chladič se vedle toho nemůže vůbec postavit a navíc je to nehlučný.Další zkušenost-v Alze možná tak nakupovat,ale rozhodně se neptat,protože se zákazníkovi dostane informace různých hodnot.Takže kartě jsem pomohl sám,Alza a Asus Ostrava ať mi skočej na hrb....
Edit:O tom Setsugenu co máš ty jsem uvažoval,ale nikde nebyl skladem.Pouze v Anglii a vyšel by asi na 1600 a to je dost.
Edit:O tom Setsugenu co máš ty jsem uvažoval,ale nikde nebyl skladem.Pouze v Anglii a vyšel by asi na 1600 a to je dost.
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jn koukam ze uz neni nikde skladem prave zabira jen 2 pozice proto jsme ho chtel ten artic by me tam nevlez
- Swat
- Mírně pokročilý

Ten Arctic taky zabírá dvě pozice,je to SLI kompatibilní.Ono se to zdá robustní,ale nepřesahuje to dva sloty.HunterGtNet píše:jn koukam ze uz neni nikde skladem prave zabira jen 2 pozice proto jsme ho chtel ten artic by me tam nevlez
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nové téma tak zkusím prvně napsat sem. Mám také GTX275 a nehorázně topí. Když pustím Furmark do okna 800*600 jako zátěžový test bez jakýchkoliv dalších efektu nebo vylepšení obrazu tak během dvou minut končí grafická karta přes 100°C, takže musím Furmark vypnout. V klidném stavu má karta přibližně 52°C. Ve hře Battlefield Bad Company 2 (nastavení maximum, vč. AA, AF, HBAO) má dlouhodobě cca 85°C. Ve Stalker Call of Pripyat se teploty pohybují mezí 80-90°C podle toho co je zrovna za scénu.
Chlazení ve skříni mám řešené 120kou ventilátorem vpředu, který vhání vzduch dovnitř a svojí větší částí fouká na grafiku, ale přes hardisk. Druhý 120 mám na zádech bedny, který odfukuje vzduch ven. Teploty se moc nemění ani při otevřené bedně a ani s defaultními takty.
Karta je stará 2 roky.
Hardisk má přibližně 28°C stupňů a CPU taky do těch 30°C.
Sestava v podpisu.
Teplota předpokládám není moc standardní. Neni to na reklamaci? Resp. mohl bych ji uplatnit?
Chlazení ve skříni mám řešené 120kou ventilátorem vpředu, který vhání vzduch dovnitř a svojí větší částí fouká na grafiku, ale přes hardisk. Druhý 120 mám na zádech bedny, který odfukuje vzduch ven. Teploty se moc nemění ani při otevřené bedně a ani s defaultními takty.
Karta je stará 2 roky.
Hardisk má přibližně 28°C stupňů a CPU taky do těch 30°C.
Sestava v podpisu.
Teplota předpokládám není moc standardní. Neni to na reklamaci? Resp. mohl bych ji uplatnit?