Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- ArgCZ
- Začátečník

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Citace z Wow tematu tady na foruwebwalker píše:MMO jsou imo pověstné tím, že se s tím vývojáři moc nepářou. Přehazovat ve hrách bottleneck z gpu na cpu je nedobré a je úplně jedno jestli tam SB běží rychleji, pořád tam prostě jdou fps znatelně dolů. Kdo hraje mmo ať si raději koupí SB, ale jestli se vývojáři nad sebou nezamyslí, může se stát, že nám příští rok už ani SB stačit nebude!
Co tedy dál?
Edit:takze ted se budete chytat jedny recenze kde fx nepropada ve hrach?GZHm tak jsem se rozhodl konecne pro upgrade cpu a rozdil je to jako krava.
na Q6600 i na 3.4GHZ jsem v og ve spicce mel dost malo kolem 15-40fps trhanice.
Mno a ted jsem jen chvilku otestoval 2500k na 4.2Ghz a v Ogcku ve spicce 50-90fps.
Coz je masakr rozdil, melo by se to tedy projevit i v pripadnem raidu kdyz zacne hodne lidi castit.
- ArgCZ
- Začátečník

máš jiný test Total War? sem s ním, nikdo se ničeho nechytá HEADe, jen se tu normálně pitvaj testy
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne uplne, ale fx na tom bude stejne jako thuban
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2 ... 0-review/9
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2 ... 0-review/9
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 14. říj 2011, 10:49, celkem upraveno 1 x.
- webwalker
- Začátečník

HEAD: Nevím, možná si nepochopil můj příspěvek ale:
Teďka se můžeš klidně i 3x
, ale pokud se bude i do budoucna plýtvat prostředky cpu, tak jako v mmo, za rok či dva ti
přejde. Dnes nadáváš na AMD, za rok či dva budeš nadávat i na Intel, místo toho, abys rovnou nadával na programátory, kteří tyhle děsy vypouštějí do světa. Řekni mi, jak chceš zajistit Mooreův zákon do budoucna, když už dnes jsou cpu (tedy hlavně Intel) na svém ILP maximu? Proč kritizuješ BF3 nebo další moderní hry, které se o to poctivě snaží?
Já to prostě nechápu.
Teďka se můžeš klidně i 3x
Já to prostě nechápu.
Naposledy upravil(a) webwalker dne pát 14. říj 2011, 11:29, celkem upraveno 2 x.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Darkhunter
- Začátečník

-
v BF3 se FX taky chytá.... imho na nové hry není špatný
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
- ttxman
- Začátečník

-
Nejvetsi problem vidim v FPU. Zabira obrovskou cast jadra CPU a 256bit dlouhy registry v podstate znamenaji 2* vetsi plochu nez 128bit. Novy instrukce znamenaji dalsi plochu navic. Takze kdybys to nacpal do phenomu III tak ty jadyrka taky narostou. V tehle architekture vydim rozumny zaklad pro dalsi mnohalete vylepsovani coz mohl byt hlavni cil AMD.del42sa píše: btw když tu srovnáváme ty jádra a mluvíme o různých hypotézách, tak se koukněte na tohle:http://semiaccurate.com/forums/showpost ... count=1070
Vykon bulldozeru je na muj vkus malej (meli tomu rikat 4 jadro), renderem, konvertovanim videi a winrarem snad netravim ani 0.1% casu na PC. Osobne me prekvapily takty od architektury zamereny na frekvence sem cekal vetsi narust, ale kdyby takt posunuly o 500MHz+ vejs, tak by to bylo vic nez pouzitelny. Doufam, ze vyladeni vyroby pomuze. Pokud by dalsi generace BD zvedla IPC o 10% a takty vylezly o 500MHz, tak tu bude pro intel dustojny souper do desktopu a hlavne to co jsem cekal uz od BD
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
webwalker
Ja bf3 nekritizuju.Ja sem jen napsal co je pravda-ze ta hra je strasne narocna na GPU a na cpu vubec nezalezi.
Teda aspon ne pri max detailech ve kterych to vsichni testujou.Rad bych videl vykon cpu v Bf3 na minimalnich detailech.
Jinak MMO-nadaval sem na to, kdyz sem mel AMD, ale co mam SB je mi to jedno pac ten cpu ma vykonu dost a nemam propady.
Nedavno sem hral betu star wars the old republic a tam uz to celkem slusne vyuzivalo cpu(rozumej vsechny 4 jadra na 70%.).
Nevim jak je to narocny, protoze se to blbe urcuje se SB.Je mozny, ze ja mam 60, ale na AMD budou mit zase 20fps, ale je taky mozny, ze to uz bude dobre optimalizovany.
Ja bf3 nekritizuju.Ja sem jen napsal co je pravda-ze ta hra je strasne narocna na GPU a na cpu vubec nezalezi.
Teda aspon ne pri max detailech ve kterych to vsichni testujou.Rad bych videl vykon cpu v Bf3 na minimalnich detailech.
Jinak MMO-nadaval sem na to, kdyz sem mel AMD, ale co mam SB je mi to jedno pac ten cpu ma vykonu dost a nemam propady.
Nedavno sem hral betu star wars the old republic a tam uz to celkem slusne vyuzivalo cpu(rozumej vsechny 4 jadra na 70%.).
Nevim jak je to narocny, protoze se to blbe urcuje se SB.Je mozny, ze ja mam 60, ale na AMD budou mit zase 20fps, ale je taky mozny, ze to uz bude dobre optimalizovany.
- del42sa
- Pokročilý

Já to vidím ale úplně stejně, postul jsem to spíše pro zajímavost. Samozřejmě the 8 real core Phenom II by musel být stejný jako ten současný, bez nových instrukcí. Prostě jen osmijádro...Navíc K10 je už tolik let recyklovaná architektura, že už se prostě nevyplatí na ni "lepit" další vylepšení. Jak se říká ve Slunce Seno Jahody: "co měla už dala... "ttxman píše:Nejvetsi problem vidim v FPU. Zabira obrovskou cast jadra CPU a 256bit dlouhy registry v podstate znamenaji 2* vetsi plochu nez 128bit. Novy instrukce znamenaji dalsi plochu navic. Takze kdybys to nacpal do phenomu III tak ty jadyrka taky narostou. V tehle architekture vydim rozumny zaklad pro dalsi mnohalete vylepsovani coz mohl byt hlavni cil AMD.del42sa píše: btw když tu srovnáváme ty jádra a mluvíme o různých hypotézách, tak se koukněte na tohle:http://semiaccurate.com/forums/showpost ... count=1070
Vykon bulldozeru je na muj vkus malej (meli tomu rikat 4 jadro), renderem, konvertovanim videi a winrarem snad netravim ani 0.1% casu na PC. Osobne me prekvapily takty od architektury zamereny na frekvence sem cekal vetsi narust, ale kdyby takt posunuly o 500MHz+ vejs, tak by to bylo vic nez pouzitelny. Doufam, ze vyladeni vyroby pomuze. Pokud by dalsi generace BD zvedla IPC o 10% a takty vylezly o 500MHz, tak tu bude pro intel dustojny souper do desktopu a hlavne to co jsem cekal uz od BD
Stejně jako ty , vidím základ v BD do budoucna, to co teď vypadá blbě, může za rok vypadat úplně jinak. Navíc jak napsal Webwalker, Intel větší účinnost ze své architektury nevyždíme, protože je to už teď na dorazu IMHO, ale AMD se má kam posunovat
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- webwalker
- Začátečník

HEAD: V pohodě. Já nejsem velký hráč, spíše žádný, uvedl jsem BF3 proto, protože před vydáním se o něm tradovalo, že by měl využít DX11 multithreaded rendering, ale nevím, jestli se tak stalo. Má někdo poznatky?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- del42sa
- Pokročilý

v té recenzi na HarcdC se píše o potřebné podpoře v ovladačích grafické karty (hra tuto technologii podporuje), Nvidia už tuto feature v ovl. má, jak je na tom AMD nevím...webwalker píše:HEAD: V pohodě. Já nejsem velký hráč, spíše žádný, uvedl jsem BF3 proto, protože před vydáním se o něm tradovalo, že by měl využít DX11 multithreaded rendering, ale nevím, jestli se tak stalo. Má někdo poznatky?
\\ Webwalker: to je ten paradox, firma která se snaží tlačit DX11 a jeho features přijde s podporou v ovl. jako poslední... Škoda že je Jobs už po smrti, AMD by potřebovalo někoho takového, kdo by všechny ty neschopné lidi vyházel ( jeho oblíbená věta, když prý potkal někoho na chodbě nebo ve výtahu byla : "a vy tady děláte co ? " a když ten člověk nedokázal svoji činnost nějak obájit, tak třeba hned letěl, takže se mu raději každej snažil vyhnout
Naposledy upravil(a) del42sa dne pát 14. říj 2011, 11:27, celkem upraveno 2 x.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- webwalker
- Začátečník

del42sa: Imho v posledních Catalystech asi stále podpora MTR chybí
Asi se v AMD ještě neprobudili
Ale je možné, že udělali podporu MTR v ovladačích pouze pro tuto hru a ne obecně ????
Asi se v AMD ještě neprobudili
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Nevim o tom že by MTR měli vůbec. Jinak BD je pro mě prostě strašně slabej, moduly se chovaj jak Ht, nepřinášej nic. Výkon na thread je patetickej, a někteří fanoušci tu najdou těch 5% případů kdy ten CPU neni propadák, to je hezký, ale jinak to prostě propadák je. Odzkoušel jsem si co potřebuji a už se k tomu nikdy nevrátím, next try s jeho nástupcem. BD je neskutečně slow ve většině oprací, je neskutenčně slow v CPU limited hrách (až na 2, slovy 2 vyjímky), existují i sitauce kde je slabší než K10. Kašlu nato, the end, už nemá msysl nad tím diskutovat, moje velké posty s mým závěrem jsou na posledních 3 stranách dozadu. CPU co podává výkon na thread při vytížení o 25% lepší jak netburst tu nemá v roce 2011 co dělat. Jediné co doznalo vylepšení je paměťovej řadič, což se bude hodit pro APU, ale jinak průser.
- del42sa
- Pokročilý

teoreticky je to možné, často se to tak dělá v beta ovladačích pro konkrétní hru, kde si to testujou...zrovna jsem jim napsal e-mail na support, tak jsem zvědavej co mi napíšou...webwalker píše:del42sa: Imho v posledních Catalystech asi stále podpora MTR chybí![]()
Asi se v AMD ještě neprobudiliAle je možné, že udělali podporu MTR v ovladačích pouze pro tuto hru a ne obecně ????
jinak jsem našel jen tenhle odkaz na stránkách microsoftu: http://www.microsoft.com/download/en/de ... n&id=14886
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
AMD responds to FX line negativity
http://blogs.amd.com/play/2011/10/13/ou ... /#comments
http://blogs.amd.com/play/2011/10/13/ou ... /#comments
- Hladis
- Moderátor

Tak hosi tady se to zase rozjelo.......Dnes jsem mel konecne rano hezkou zivou ukazku v PLAISIO a vyzkouseli jsme si peknou radku her.
Rozliseni 1680x1050 AA4x AF16x
ASUS P8Z68/2600/Kingston CL9-1333 2x4GB/PoWGTX580
ASUS M5A87/8150/Kingston CL9-1333 2x4GB/POWGTX580
8150 je i v Battlefieldu 3 horsi a ma horsi propady ,ale na druhou stranu jen o par fps. Kazdopadne rozdil byl 3-5fps ve prospech 2600. Konkretne 36 fps vs. 31fps. U 8150 nedochazelo k zaskubum (u tohohle jsem nebyl)
Shogun 2 ,dve armady a bitka o hrad. Min fps u 2600 byli 47 fps a u 8150 se pohybovali kolem 36fps. Horsi situace je u Medievalu 2 kde pro testu 4 armad je rozdil 100% ,ale to je starsi hra vytezujici primarne jadro jedno.
AION Abyss zakladna Asmodian ,vcelku pocetny stav lidi.....2600 se nedostala pod 39fps , 8150 sla k 18fps. Hra vytezuje 4 jadra. Siege zadna nebyla ,takze uplne nadoraz to testnout nejde.
Lineage II jsme netestovali jelikoz opet zadna siege nebyla a jen pobihat po mape neni ono a je tam limit u HDD. Museli bychom tam dat SSD a behat po Giranu a nebyl cas. Jinak L II vytezuje 4 jadra.
SC II 4v4 , test utoku dvou pratelskych armad proti neriteli (tohle jsem nevidel delali to vcera,a situace v bitve se neda opakovat uplne stejne) a v nejvetsi rezi pri setkani armad na 8150 doslo k propadum pod hratelnou uroven na 21fps. U 2600 na 29fps.
Dragon Age: Origins. Tady je pruser v tom ze hra v trpaslicich dolech se zacukava jakmile vas ve velky jeskyni zameri velky pocet nepratel a zmeni se hudba (narazove se zvedne narok na CPU) ,ale nejde diky rozliseni prubehu testu tohle zacukavani promerit. Stava se to na C2,Phenomu II a i na 8150 ,kdy kratkodobe padnou fps dolu. 2600 timto netrpi jinak rozdil mezi prociky byl az 60fps v prumeru.
Zkouseli jsme pro srandu SimCity 4 coz je na CPU sakra narocna hra ,ale zmerit se tam toho moc neda jelikoz to stale cuka i na 2600
Oblibena hra Sims 2
Vse na max co to jde s max dohledem do sousedstvi a s 4 simiky na parcele s opakovanim stejne cinnosti simu a rotaci pohledu dokola. Min fps na 2600 na 32fps. 8150 na 19fps.
U Mafia II neslo o vestaveny bench ,ale o prujezd jedne trasy mestem. 2600 mela minimalky 33fps a 8150 21fps. PhysX on.
IL2-Stumorvik FB bitka s maximem protivniku a pratel nad Krymem s morem, lodmi a mestem Sevastopolem. Stejna situace se neda nasimulovat nekolikrat takze je to jen kratky usek kdy se letky potkaji a zacne dogfight. 8150 33fps ,2600 48fps minimalky.
Civilizace 4 je tahovka a CPU se da merit kdyz je na tahu protovnik. 2600 35fps 8150 29fps
Rozliseni 1680x1050 AA4x AF16x
ASUS P8Z68/2600/Kingston CL9-1333 2x4GB/PoWGTX580
ASUS M5A87/8150/Kingston CL9-1333 2x4GB/POWGTX580
8150 je i v Battlefieldu 3 horsi a ma horsi propady ,ale na druhou stranu jen o par fps. Kazdopadne rozdil byl 3-5fps ve prospech 2600. Konkretne 36 fps vs. 31fps. U 8150 nedochazelo k zaskubum (u tohohle jsem nebyl)
Shogun 2 ,dve armady a bitka o hrad. Min fps u 2600 byli 47 fps a u 8150 se pohybovali kolem 36fps. Horsi situace je u Medievalu 2 kde pro testu 4 armad je rozdil 100% ,ale to je starsi hra vytezujici primarne jadro jedno.
AION Abyss zakladna Asmodian ,vcelku pocetny stav lidi.....2600 se nedostala pod 39fps , 8150 sla k 18fps. Hra vytezuje 4 jadra. Siege zadna nebyla ,takze uplne nadoraz to testnout nejde.
Lineage II jsme netestovali jelikoz opet zadna siege nebyla a jen pobihat po mape neni ono a je tam limit u HDD. Museli bychom tam dat SSD a behat po Giranu a nebyl cas. Jinak L II vytezuje 4 jadra.
SC II 4v4 , test utoku dvou pratelskych armad proti neriteli (tohle jsem nevidel delali to vcera,a situace v bitve se neda opakovat uplne stejne) a v nejvetsi rezi pri setkani armad na 8150 doslo k propadum pod hratelnou uroven na 21fps. U 2600 na 29fps.
Dragon Age: Origins. Tady je pruser v tom ze hra v trpaslicich dolech se zacukava jakmile vas ve velky jeskyni zameri velky pocet nepratel a zmeni se hudba (narazove se zvedne narok na CPU) ,ale nejde diky rozliseni prubehu testu tohle zacukavani promerit. Stava se to na C2,Phenomu II a i na 8150 ,kdy kratkodobe padnou fps dolu. 2600 timto netrpi jinak rozdil mezi prociky byl az 60fps v prumeru.
Zkouseli jsme pro srandu SimCity 4 coz je na CPU sakra narocna hra ,ale zmerit se tam toho moc neda jelikoz to stale cuka i na 2600
Oblibena hra Sims 2
U Mafia II neslo o vestaveny bench ,ale o prujezd jedne trasy mestem. 2600 mela minimalky 33fps a 8150 21fps. PhysX on.
IL2-Stumorvik FB bitka s maximem protivniku a pratel nad Krymem s morem, lodmi a mestem Sevastopolem. Stejna situace se neda nasimulovat nekolikrat takze je to jen kratky usek kdy se letky potkaji a zacne dogfight. 8150 33fps ,2600 48fps minimalky.
Civilizace 4 je tahovka a CPU se da merit kdyz je na tahu protovnik. 2600 35fps 8150 29fps
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
já jdu dělat grafy...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- ArgCZ
- Začátečník

Hladis: fungovalo vše korektně? AMD 870 je o generaci vzad
, polovina nových desek se s FX neumí poádně poprat tak bych se divil že to zmákne takovej low end o geraci zpět
- michal3d
- Začátečník

Podla mna je vykon k pomeru k cene slusny u FX-8150. Beriem to ale zo svojho pohladu, kde mna v pripade vykonu CPU zaujimaju len tieto veci (v tomto poradi): rendering, hry a pripadne enkodovanie videa (ale to skor len v pripade, ze by boli dva procesory v inych smeroch vyrovnane, lebo nekodujem tie videa tak casto, aby ma vykon v tejto discipline nejako zaujimal, minimalne pokial tam nie su nejake zasadne rozdiely). Z toho uplne najviac ma zaujima prave rendering, kedze ten niekedy trva naozaj hodne dlho a tak aj relativne male rozdiely vo vykone mozu v praxi znamenat hodiny usetreneho casu. Pri hrach mi ide hlavne o to aby CPU nejak vyrazne nelimitoval svojim vykonom GPU, to ci bude v hre 100 alebo 200 FPS mi je vcelku jedno, ale hlavne je aby sa hra hybala v hratelnych FPS. Testy, kde by toto zohladnovali a teda pouzivali narocne hry v max nastaveniach nie je vela, no da sa povedat, ze az na par vynimiek je vykon FX-8150 v poriadku, aspon teda z mojho pohladu. Naviac vzhladom na kritiku z pohladu porovnania s predchadzajucou generaciou AMD procesorov, aj ked si myslim, ze je lepsie to porovnavat s nejakou vykonnou X4 nez s X6, to pod kolkymi jadrami si to AMD predava je mne vcelku jedno, od toho sa tu predsa hlbsie zaujimame o HW pocitaca, aby sme potom vedeli lepsie rozlisit co je co...v kazdom pripade, je dobre si pozriet aj nejake herne testy, ked nastupovala generacia i7, tam tie rozdiely v hrach voci Core 2 Quad tiez neboli zrovna ohromujuce
http://extrahardware.cnews.cz/nehalem-p ... u?page=0,9
Takze ked to zhrniem, podla mna ma FX-8150 velmi dobry vykon vzhladom na cenu, ale z mojho pohladu je tam jeden velky rozdiel, kvoli ktoremu keby si idem teraz kupovat nove PC, tak beriem bud 2500 alebo si priplatim za 2600 a tou je spotreba. Ta ma naozaj hodne prekvapila a cakal som, ze bude asi vyssia ako u SB, ale toto je IMHO moc. Ten rozdiel je dokonca tak velky, ze pri dlhsom pouzivani sa moze zacat vyrazne zmazavat aj cenovy rozdiel medzi FX-8150 a i7-2600. Lebo inak normalne ma spotreba zaujima hlavne z pohladu produkcie zbytocneho tepla navyse a tym suvisiaciou potrebou lepsieho chladenia a teda vo vacsine pripadov aj vyssim hlukom a samozrejme aj naroky na zdroj stupaju a ten sa tiez viac zahrieva a huci a vsetko toto je uplne zbytocne, lebo praca sa odvedie ta ista.
Ale ak sa v AMD podari znizit spotrebu a este pripadne zvysit frekvencie a este nejake tie optimalizacie na vyrovnanie vykonu, mozno este nejaky ten pokles cien, tak by to mohly byt velmi zaujimave procesory, ja osobne by som tuto novu architekturu este neodsudzoval...
http://extrahardware.cnews.cz/nehalem-p ... u?page=0,9
Takze ked to zhrniem, podla mna ma FX-8150 velmi dobry vykon vzhladom na cenu, ale z mojho pohladu je tam jeden velky rozdiel, kvoli ktoremu keby si idem teraz kupovat nove PC, tak beriem bud 2500 alebo si priplatim za 2600 a tou je spotreba. Ta ma naozaj hodne prekvapila a cakal som, ze bude asi vyssia ako u SB, ale toto je IMHO moc. Ten rozdiel je dokonca tak velky, ze pri dlhsom pouzivani sa moze zacat vyrazne zmazavat aj cenovy rozdiel medzi FX-8150 a i7-2600. Lebo inak normalne ma spotreba zaujima hlavne z pohladu produkcie zbytocneho tepla navyse a tym suvisiaciou potrebou lepsieho chladenia a teda vo vacsine pripadov aj vyssim hlukom a samozrejme aj naroky na zdroj stupaju a ten sa tiez viac zahrieva a huci a vsetko toto je uplne zbytocne, lebo praca sa odvedie ta ista.
Ale ak sa v AMD podari znizit spotrebu a este pripadne zvysit frekvencie a este nejake tie optimalizacie na vyrovnanie vykonu, mozno este nejaky ten pokles cien, tak by to mohly byt velmi zaujimave procesory, ja osobne by som tuto novu architekturu este neodsudzoval...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- Hladis
- Moderátor

Tohle netusim. To by ti mohl asi rici DOC zda tam bude nejaky rozdil ,ale ten to zkousel myslim taky ta ty stejny ASUSce. Zadna 990 nebyla po ruce jelikoz to byl jen testik par techniku a nebyl to set na recenze. Ono ty AMD desky 990 zrovna na dracku nejdou ,takze toho moc k dispozici neni.ArgCZ píše:Hladis: fungovalo vše korektně? AMD 870 je o generaci vzad, polovina nových desek se s FX neumí poádně poprat tak bych se divil že to zmákne takovej low end o geraci zpět