Ja myslim, ze lepsi volba je 8120+OCmichal3d píše:Podla mna je vykon k pomeru k cene slusny u FX-8150.
Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- godlike
- Středně pokročilý

-
Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Mac...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

CPU funguje korektně, jakmile ti jede vešěkerej počet jader a cache tak CPU prostě jede korektně, kor když se ještě správně nadetekuje. Na mé desce mohl být teoreticky problém s default vcore ale výkon to ihmo niak neovlivní, žádný "problémy s mikrokódem" jak se dříve vytrubovalo nejsou, byl to jen jeden z dvodů jak obhájit ty nehezké výsledky. Všude kde se FX rozeběhne má stejnej výkon, ať už je to 990FX či 760G.
S 8120 pozor, můj kousek throtloval jakmile se teplota dostala na 62 v coretempu, takže moc Oc jaksi ne. Všude co jsem viděl review tak všichni taktovali 8150 ale Oc prodejních menších modelů, tím se nikdo moc masově nezabjval. Nedělal bych proto předčasné závěry dokud se pár dobrovolníků neobětuje.
S 8120 pozor, můj kousek throtloval jakmile se teplota dostala na 62 v coretempu, takže moc Oc jaksi ne. Všude co jsem viděl review tak všichni taktovali 8150 ale Oc prodejních menších modelů, tím se nikdo moc masově nezabjval. Nedělal bych proto předčasné závěry dokud se pár dobrovolníků neobětuje.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne pát 14. říj 2011, 15:51, celkem upraveno 1 x.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stejně největší problém s FX vidím v tom, že ho nazvali prvním osmijádrem a z toho plynou všechny problémy
Kdyby ho v AMD nazvali něco jako "čtyřmodulový CPU s osmi vlákny" nebo něco na ten způsob, tak hned ten výkon vypadá jinak.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Částečně ano. A taky cena měla bejt tak o 20% menší (ty ceny jsou opravdu naprosto mimo). Ale stejně by to nevypadalo dobře protože to nejlepší co maj by se v něčem dotahovalo na mainstream konkurence.Michael24 píše:Stejně největší problém s FX vidím v tom, že ho nazvali prvním osmijádrem a z toho plynou všechny problémyKdyby ho v AMD nazvali něco jako "čtyřmodulový CPU s osmi vlákny" nebo něco na ten způsob, tak hned ten výkon vypadá jinak.
- Hladis
- Moderátor

No Flanker ho ma ale sdilnej zatim moc neniDOC_ZENITH píše: S 8120 pozor, můj kousek throtloval jakmile se teplota dostala na 62 v coretempu, takže moc Oc jaksi ne. Všude co jsem viděl review tak všichni taktovali 8150 ale Oc prodejních menších modelů, tím se nikdo moc masově nezabjval. Nedělal bych proto předčasné závěry dokud se pár dobrovolníků neobětuje.
Ja se neobetuju protoze ten procik je tu neuveritelne predrazenej. Sice muzu shodit cenu ,ale jen na nejaky testik kupovat desku a procik nebudu. Zatim bych stejne musel koupit podpultovku ,jelikoz primo do prodeje prijdou vetsi dodavky az na konci mesice.
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... RGUBOX.htm
Pokud Piledriver doda tech 10-15% a nasadi slucnou cenu ,tak to bude i vcelku prodejny. Momentalne se BD naprosto vubec nevyplati a objednavky jsou minimalni. Neoficialni info je ,ze ta cena je schvalne......Michael24 píše:Stejně největší problém s FX vidím v tom, že ho nazvali prvním osmijádrem a z toho plynou všechny problémyKdyby ho v AMD nazvali něco jako "čtyřmodulový CPU s osmi vlákny" nebo něco na ten způsob, tak hned ten výkon vypadá jinak.
- ArgCZ
- Začátečník

ZENITH: jde o to že ho v těch Hladisových testech mají na defaultu ne? Pak když nejede turbo, můžou výsledky být zkreslené, to je celý. Ty to testuješ podtaktovaný a jiné přetaktuješ a pak porovnáváš takže to je úplně jiná situace.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Já nevim no, mě totiž výko na defaultu vůbec nezajímá..... vzhledem k tomu že jsem měl jen box, tak jsem CPU otestoval na 3,4 což bylo pro můj kus OC, protože turbo tam stejně prakticky EE, možná na první 2 sekudny, ale jakmile jsem vyloadoval 2 jádra tak už bylo jen +100 mhz no naprtosto něco nepodstatného, tak jsem to uzamknul na jedné frekvenci aby to nelítalo nahoru či dolu a projel testy. Snažil jsem se (krom SB) to udělat vše na 3,4. Pokud takové výsledky dostanu, výkon nanurčitejch jinejch frekvencích už si sám dopočítám. Jakmile vím jakej je výkon na takt nemusím testovat dál. Na defaultech CPU provozujou BFU, to mi tu nejsme snad ne? A když už na default taktech tak alespoň undervolt. Věř mi, u FX ten undervolt znamená hodně.
Hladis může kouknout jestli mu jede turbo. jednoduše, zapnout coretemp a CPU-Z a vyloadovat jen 1 jádro. Frekvence na to bude reagovat hned.
Hladis může kouknout jestli mu jede turbo. jednoduše, zapnout coretemp a CPU-Z a vyloadovat jen 1 jádro. Frekvence na to bude reagovat hned.
- Hladis
- Moderátor

Ja uz se na nic nepodivam. I tak jsem je zamestnal na vcelku delsi cas a za to placeny nejsou a sef to povolil protoze byl sam zvedavej. (Nevim zda DOC v pracovni dobe muze par hodinek mucit nejaky kompy bez problemu) Nejak jsem tam nestudoval Turbo atd....,ale ciste default vs. default bez zasahu do nastaveni a rychle nahazet par her co nepotrebujou reinstall a co tam meli uz nainstalovany. Ono ty vysledky nelze brat uplne presne jelikoz to neni vetsinou z naprosto identickych situaci a neni to brany z vestavenych benchu ,ale spis simulace klasickyho hrani a jak se hra chova. Je moza odchylka u obou stroju a klidne pri dalsim mereni bude vysledek jinej ,ale pokud to vezmeme dohromady ,tak to vychazi takhle. Na nejaky vetsi hratky bych si to uz musel koupit.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Já něco obětovat můžu ale s timhle už jsem zkončil. Nebudu se v tom dále piplat, výkon to nemá, jakej to má už víme, mam to zafixovaný v hlavně a vim že to doma mít nebudu nikdy v žádném PC. Tím můj zájem padá.
- StepanPepan
- Začátečník

-
No vida, můj kritický (ale slušný) komentář prošel cenzurou, to jsem zvědavý, jestli na něj pan Kozak odpoví. Asi ne...spajdr píše:AMD responds to FX line negativity
http://blogs.amd.com/play/2011/10/13/ou ... /#comments
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to michal lenže pozri na výkon v aplikáciách, vtedy tiež oblúbený cinebench...
C2Q tam vtedy prehrávalo, a nehalem mal nižšie frekvencie aj z turbom
mrkni na kodovanie H264
920 síce bola sem tam pomalšia ale to je najslabší model a nie naj ako pri BD FX8150
ale je fakt že tam to tiež sem tam drhlo lenže väčšinou sa to týkalo len tej 920
XE mal navrh skoro vždy
ale postav najslabší FX8x00 proti X 1100T a asi to bude drhnúť skoro všade
myslím že tak neja podvedome kritizujem BD práve preto že aj ked má z turbom 4300MHz má čo robiť aby porazil X6 1100T a niekedy sa mu to jaksi nedarí, a pritom je fakt že na tej frekvencii moc nezáleží kedže sa tak predáva
C2Q tam vtedy prehrávalo, a nehalem mal nižšie frekvencie aj z turbom
mrkni na kodovanie H264
ale je fakt že tam to tiež sem tam drhlo lenže väčšinou sa to týkalo len tej 920
XE mal navrh skoro vždy
ale postav najslabší FX8x00 proti X 1100T a asi to bude drhnúť skoro všade
myslím že tak neja podvedome kritizujem BD práve preto že aj ked má z turbom 4300MHz má čo robiť aby porazil X6 1100T a niekedy sa mu to jaksi nedarí, a pritom je fakt že na tej frekvencii moc nezáleží kedže sa tak predáva
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tak FX 6 ti jádrovej má výkon +- jak nejvyšší 4-jádrovej phenom, a 4 jádrovej BD vždy prohrává s Athlonem X4.... pravděpodobně v průměru na úrovni X3jek. Kdo si tohle koupí nemám zdání když je tu levné lano s deaktivovaným IGP....
A I7 920 byla taková, no.... pro OC. Měl jsem jí před SB a OC z 2,66 na 4,2Ghz byla pecka, a hlavně byla hodně future proof. Při launchi moc C2Q nedrtila ale v dnešních hrách a testech C2Q drtí. Co víme, třeba je BD taky future proof!
A I7 920 byla taková, no.... pro OC. Měl jsem jí před SB a OC z 2,66 na 4,2Ghz byla pecka, a hlavně byla hodně future proof. Při launchi moc C2Q nedrtila ale v dnešních hrách a testech C2Q drtí. Co víme, třeba je BD taky future proof!
- Hladis
- Moderátor

No pokud se zacne masivne pouzivat Dx11 multithread rendering ,tak se dockame vcelku vyrovnanych hernich vysledku ,ale pri pohledu na to kolik her ho vyuziva a vyuzivat ma............
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno ono je ťažko rozoznať ktorá hra je cpu limited len tak z voleja...
ale ked je i3 na úrovni 2500K tak je to vcelku jasné čo kde koho limituje
ale ked je i3 na úrovni 2500K tak je to vcelku jasné čo kde koho limituje
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

multithread rendering, API a enginy k němu tu už měly dávno bejt. Mělo se na nich začít tvrdě makat jakmile se oběvily první vícejádrové procesory a v době Core2 to měl bejt už takovej +- standard. To že dnes to maj první 2 hry a v driverech to má jen NV je maximální ostuda. Ukazuje to naprostej nezájem vývojářů her a enginů o PC platformu jako celek. Vše naprosto neoptimalizované porty z konzolí, atd. A když neni port samotná hra, tak engine je těžce multiplatformní, tudiž na PC obvykle línej. Jsem z toho už dlouhododbě zhnusen, ale AMD samo se niak nezasadilo ozměnu. Jedinej kdo trochu podporuje herní vývojáře je dnes Nvidia. Sponzoruje věci, pomáhá s vývojem, atd. AMD se vykašlalo na vše, uměj pak jen nadávat a brečet že konkurence má výhodu a že si zaplatili tohle a tohle, a že to je unfair. Oni by nejraději seděli a všichni by měli optimalizovat na jejich HW, jenže takhle to hold nechodí. Byli to oni kdo jako první vydali DX11 HW, byli to oni kdo vydali jejich slovy "první osmijádrový desktop CPU", a jsou to oni, kdo neudělal nic pro jakoukoliv opimalizaci SW, včetně jejich vlastních driverů !
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
s tým sa dá na 100% len súhlasiť...
inak http://www.alza.sk/amd-fx-8120-d267425. ... k&IDP=1494
197,13 EUR to si snad robia srandu

inak http://www.alza.sk/amd-fx-8120-d267425. ... k&IDP=1494
197,13 EUR to si snad robia srandu
- Hladis
- Moderátor

No AMD posledni dobou taky par Dx11 titulu podporilo ,bohuzel vizualne to moc videt neni kvuli slaby tesselaci na Radeonech a nejaky multirendering...... Je ale fakt ze v AMD moc nevedi ,ze support je to co prodava. Zkus se zeptat u AMD na support k FireGL a nV ze v tom a tom programu mas problem.....nV ti posle do tydne upraveny drivery napsany na miru , AMD ti ani neodpovi.....AMD ma support dlouhodobe totalne zoufalej a nemuze je omlouvat ani financni situace ,protoze bez supportu a jen cekanim co spadne z nebe a obcasnym brekotem prodaj tak prdlajs. Jak je mozny ze nV je tak prosperujici firma ,ikdyz nekteri chytraci porad tvrdi jak musi strasne prodelavat
a pri pripadnym spojeni s AMD by defakto AMD koupila ? Jaky zastoupeni ma AMD v jednotlivych zemich a jak se stara o image znacky ? Opet kdyz to porovnam s nV nedejboze s Intelem ,tak je to doslova amaterismus.
Dexter: To jeste jde http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... RGUBOX.htm
Dexter: To jeste jde http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... RGUBOX.htm
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to je určite zato že zas potrebuješ nové ferrari 
- webwalker
- Začátečník

Chlapci, chlapci, sorry ale plácáte už tady takový nesmysly, že se to nedá číst.
1. Koukněte se kolik AMD dnes podporuje her a kolik nVidia.
2. Máš problém s ovladačem ATI? Stačí na twitteru vyhledat slova "catalystmaker" nebo "catalystcreator"
3. Kdo bojkotoval DX10.1 nebo teselaci, když se mu to nehodilo do krámu?
4. Kdo, když už teselaci zvládl (a dobře), začal "přeteselovávat" hry bez známky grafického zlepšení a proč?
Mám snad pokračovat dál třeba i o Intelu?
1. Koukněte se kolik AMD dnes podporuje her a kolik nVidia.
2. Máš problém s ovladačem ATI? Stačí na twitteru vyhledat slova "catalystmaker" nebo "catalystcreator"
3. Kdo bojkotoval DX10.1 nebo teselaci, když se mu to nehodilo do krámu?
4. Kdo, když už teselaci zvládl (a dobře), začal "přeteselovávat" hry bez známky grafického zlepšení a proč?
Mám snad pokračovat dál třeba i o Intelu?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Hladis
- Moderátor

Dexter:
No tak na tomhle bych teda moc nezbohatnul, to by si to muselo koupit sakra hodne lidi
Jinak majitelem PLAISIO bohuzel nejsem ,s nima jen spolupracuju a udelal si tam par znamych ,takze nejaky soukromy tryskac nebude
Jinak se podivej na typickou BFU sestavu...... http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop ... n-S100.htm uprostred je Charakteristika (jestli to prectes) co je uvnitr
No tak na tomhle bych teda moc nezbohatnul, to by si to muselo koupit sakra hodne lidi
Jinak se podivej na typickou BFU sestavu...... http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop ... n-S100.htm uprostred je Charakteristika (jestli to prectes) co je uvnitr