Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
brin12
Začátečník
Začátečník

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od brin12 »

No popravdě přemýšlím co s tím a jestli pasivně nebo aktivně. Moru 3 jsem kupoval kvůli pasivitě:-) Ale uvidíme, třeba tam dám jeden nebo dva 160mm větráky a bude.
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
thorgal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od thorgal »

On je to trochu zamotaný kruh. Když jsem měl počítač s HD4850 a PII 955, tak jsem i po mírném OC byl schopný chladit obojí s chladiči osazenými Noctuami P12 staženými na 900RPM (13dB) a počítač nebyl prakticky slyšet. Pak jsem upgradoval na HD6950, přetočil ji na 6970 a bylo po nočním tichu. Tak jsem se rozhodl pro pasivní Mo-Ru, která sice zvládne chladit i 300W bez ventilátorů, ale pořád potřebuješ pumpu. A teď máš dvě možnosti. Buď se vykašleš na doporučení a koupíš nějakou slabší, ale tichou nebo pořídíš doporučovaný Laing DDC-1T Plus, který má 24-26 dB a pak na noční ticho zapomeň. A je úplně jedno, že někomu Laing s topem připadá tichý, tobě v noci s Morou rozhodně nebude, to mi věř.
Těch pár pomaloběžných ventilátorů je tedy naprostá banalita a nejspíš o nich nebudeš vůbec vědět.
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Proto to v zasade lidi resi spise tak (tedy ti, co muzou), ze koupi 2x Laing 1T Plus, jednu moru, provrtaji diru do sklepa/na pudu/do vedlejsi mistnosti, kde hluk nevadi a protahnou tam hadice s radiatorem a pumpama. Az na tu cenu no... :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

A co takhle odhlučnit čerpadlo?:-) Hřeje se čerpadlo nějak nebo ho můžu uzemnit do vycpaný krabičky?
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Hřeje se.
Ale já ho taky budu odhlučňovat (zrovna vyrábím box). S tím hřáním to není až tak "horké", takže bych se toho nebál.
Hlavně nezapomeň to čerpadlo dát na silikonovou podložku(y), jinak si moc nepomůžeš. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

A nebo si postavit nizko restriktivni okruh, stahnout otacky ventilatoru i 11w Lainga+TOP na neslysnou uroven a je klid. Pripadne jeste cerpadlo polozit na kus molitanu, nebo ho jinak zbavit prenosu vibraci. Problem muze nastat pokud mate smulu a monitor (Dell) jako ja, kterej piska kdyz je na obrazovce hodne textu a piskajici civky na desce nebo GPU.
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Tjn, to je pak ale na reklamaci. :)
Ale zas nízkorestriktivní okruh neuděláš fanless.
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

procpak ne? :roll:
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Monitor sem uz uspesne vyreklamoval..misto toho co piskal furt piska mam novej co piska "jen" u textu :) Udelat se da vsechno. Bez zateze mi okruh pasivne uchladi i 3x120 a 2x120 radiator a to chladim asi 7 veci. Mnohem lepsi je ale aspon pomalobeznej ventilator idealne pod 600rpm, staci minimalni proud vzduchu a teploty leti proti pasivu dolu.
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jn, to je asi pravda. :)
Těch 600RPM stejně nejde slyšet, tak co, že? :)
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

No jsem zvedav jak to dopadne. Já budu Morou3 chladit jenom 2500K a 6950 (odemknutou na 6970). Jinak mám pár dotazů: 1) kolik cca vody je pro tento okruh nutností? Počítám s destilkou od pumpy.
2) Doporučujete do vody přidávat něco proti korozi? Někde jsem četl že čerpadlo má tendenci korodovat.
3) Do budoucna počítám s pár aktivníma větrákama + regulátor (nechci noctuy, za jednu si koupím tři jiný, který sice možná nejsou tak kvalitní, ale já nepotřebuju 100% účinnost, od toho mám Moru3) a zde plyne otázka, co doporučujete? Já jsem objevil jednoduchej scythe pro čtyři větráky za cca 350,- a k tomu pár (3) větráků airen.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Litr spotrebuje mora a pul litr zbytek okruhu. Neco proti rasam a korozi to kazdopadne chce. Airen...no nevim nevim.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
brin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin »

No Aireny vyzkouším a uvidíme. Myslím že s regulací by to nemusel být takový problém. A i kdyby vydržely 15000 hodin (udáváno mají 30000) tak je pak s klidem hodím do koše a koupím další. Pořád se to vyplatí.
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

Mimochodem, dalo by se proti řasám a korozi použít savo?:-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

savo nepouzivej, rozezralo by to plexi a veskere tesneni!

to si radsi kup treba Protect IP od innovateku, ty 2 kila se opravdu vyplati. sam sem ted udelal blbost a pouzil cca 2 mesice cistou destilku a musel sem vse rozebrat a cistit do umoru od slemu
brin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin »

Ok super, díky za info. Tak já Mawovi napíšu do obchodu ať mi tam ještě něco přihodí:-)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jojo, protect ip je to nejlepsi, pokud nechces zadnou barvu...akorat bacha na to, ze je to docela agresivni v tom smyslu, ze pokud je v okruhu neco s nejakym problemem (spatne naneseny nikl, medeny blok neni z medi ale buhvi z jake sracky co kde cinani nasli, mosaz neni mosaz a podobne) tak ti to danou vec pekne rozezere a budes mit kousky bordelu v celem okruhu :lol:
Pokud je ale vsechno tak ja ma byt, je vyplachnuty radiator pred pouzitim, nikde neni zadny bordel, tak pak to ten protect ip zakonzervuje tak, ze znam lidi, kteri maj v okruhu jednu napln x let a bloky jsou ve stavu, ze by se daly prodat jako nove... :wink:
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Ono neni divu ze je ta smes v okruhu agresivni, pri tom doporucenem naredeni by bylo potreba snad pul litru. Mam v okruhu asi 10-20ml ACFluid a po 2 letech provozu bez vymeny kapaliny, nebo zasahu do okruhu take temer zadna zmena. Zalezi ale na hodne faktorech jestli to bude fungovat nebo ne..
LtK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LtK »

Ja som dal do okruhu trochu jari a okrem toho, ze to chvilku penilo, to bolo ok. A ziadne tam riasy neboli, napriek tomu, ze to bol okruh, ktory bol z velkej casti aj vonku z kejsu. Len silikonove hadice sa od nej zafarbili... :-)
i5 3570K, Asus Maximus V Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, NVidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

No, já to vyřešil zakoupením odpovídající kapaliny v obchodě:-)
Odpovědět

Zpět na „Voda“