recovery partition - HP probook 4330s
Moderátor: Don
- Prochy_
- Nováček

-
recovery partition - HP probook 4330s
Zdravim,
stal se mi mensi problem. Potrebuju ntb uvest do puvodniho stavu, ale nenabootuje mi recovery. Po nakupu ntb jsem rozdelil mistni disk C: na dva oddily. Na jednom zustal samo system a druhej mam na data. Vzhledem k tomu, ze recovery oddil je na konci disku, tak to nejspis neco udelat v MBR a proto nejde recovery nabootovat. To je muj dojem. Recovery by mel byt v poradku, nic jsem s nim nedelal, ale proste pri startu nenabootuje po stistku F11. Potreboval bych sehnat nejakej software, kterym to opravit, pripadne nabootovat ten recovery disk.
Existuje neco takovyho?
Dekuji za pripadne odpoved
PS: SPecha
stal se mi mensi problem. Potrebuju ntb uvest do puvodniho stavu, ale nenabootuje mi recovery. Po nakupu ntb jsem rozdelil mistni disk C: na dva oddily. Na jednom zustal samo system a druhej mam na data. Vzhledem k tomu, ze recovery oddil je na konci disku, tak to nejspis neco udelat v MBR a proto nejde recovery nabootovat. To je muj dojem. Recovery by mel byt v poradku, nic jsem s nim nedelal, ale proste pri startu nenabootuje po stistku F11. Potreboval bych sehnat nejakej software, kterym to opravit, pripadne nabootovat ten recovery disk.
Existuje neco takovyho?
Dekuji za pripadne odpoved
PS: SPecha
- Maranov
- Mírně pokročilý

Re: recovery partition - HP probook 4330s
Nejrychlejší bude půjčit si/sehnat od někoho obyčejné instalační DVD Windows a použít klíč z notebooku.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- Prochy_
- Nováček

-
no, ale ja potrebuju ntb obnovit do stavu pred prvnim spusteni. DVD s vlastnim systemem mam, ale ja potrebuju obnovit system z recovery aby tam byly vsechny ovladace a hlavne ta uvodni instalace, kdyz se ntb poprve spusti...
- Maranov
- Mírně pokročilý

Ta instalace je shodná s finální fází instalace Windows, jsou tam jen podmínky výrobce navíc.
Ovladače jsou vždy na webu výrobce.
Pointa je, můžeš zkusit zrušit patritions a zkusit to nějak rozjet, poohlédnout se po recovery DVD od HP (nebo použít to, co sis měl vypálit
) nebo si ho objednat ze servisu. Těžko takhle radit. ALE: pokud uděláš čistou instalaci, bude to hned i se všemi drivery, navíc očištěné od balastu.
Stáhni si drivery ještě před instalací, pro případ, že by nešla po instalaci síť.
Ovladače jsou vždy na webu výrobce.
Pointa je, můžeš zkusit zrušit patritions a zkusit to nějak rozjet, poohlédnout se po recovery DVD od HP (nebo použít to, co sis měl vypálit
Stáhni si drivery ještě před instalací, pro případ, že by nešla po instalaci síť.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- Prochy_
- Nováček

-
potrebuju ten ntb vratit, proto ho potrebuju do puvodniho stavu uvest... tim ze tam nainstaluju cistou instalaci si moc nepomuzu pokud to neobnovi "pristup" na recovery partition, ze ktery bych to mohl pak zase obnovit...
nenabidlo mi to nic k vypaleni, coz sem se divil a vzhledem k tomu ze HP uz nema recovery managera ve win, tak ani tam nejde nic vypalit... na to abych si nechal poslat recovery dvd od hp fakt neni cas... potrebuju do utery mit ntb rdy na vraceni, kdyby se nekde recovery dvd dali stahnout tak proc ne, ale nikde sem to nenasel... mam tam win7 x64 prof
nenabidlo mi to nic k vypaleni, coz sem se divil a vzhledem k tomu ze HP uz nema recovery managera ve win, tak ani tam nejde nic vypalit... na to abych si nechal poslat recovery dvd od hp fakt neni cas... potrebuju do utery mit ntb rdy na vraceni, kdyby se nekde recovery dvd dali stahnout tak proc ne, ale nikde sem to nenasel... mam tam win7 x64 prof
- Maranov
- Mírně pokročilý

Zkoušet obnovit ty partišny do původního stavu jsi zkoušel?
BTW oni vezmou i tak, možná si něco naúčtují.
BTW oni vezmou i tak, možná si něco naúčtují.
- Prochy_
- Nováček

-
Jak se obnovuji partitony dopuvodniho stavu? Zkousel jsem toho uz tolik ze su z toho dost zmatenej....
A nevemou mi to, pac jsem tam byl a akorat jsem se tam s nima pohadal...
A nevemou mi to, pac jsem tam byl a akorat jsem se tam s nima pohadal...
- Butch
- Středně pokročilý

1. moznost
Sloucil bych tu prvni partici, pokud jsi rozdeloval.
Nastroju na to je mraky.
Je mozne ze recovery partition ma natvrdo pro ten obnovovaci sw nejake pismeno a kdyz mas jich vice tak to dostane jine pismeno disku a pak ten recovery manager tu zalohu neumi najit.
Je to asi nemysl, ale tonouci se stebla chyta a moznost ze recovery manager natvrdo hrabe treba na "D:" tam nejaka je.
2. moznost
Jinak rada ale pozde je udelat si pri prvnim nabootovanim systemu zalohu te recovery oblasti, vetsinou jsou na to tooly od vyrobce.
Dost casto se ti to primo nabidne kdyz kliknes na tu oblast ve win.
3. moznost
To je ted uz pozde. Leda vyndal disk, pripojit do stolniho pc jako dalsi.
Pak je sance ze na tom recovery oddilu bude nejaky manager co umi i vypalit tu zalohu. Takto to ma treba Lenovo. Staci ti univerzalni nastroj a cesta kde je ulozena recovery(vetsinou je soucasti nejaky script ktery saha primo treba na nejake pismeno....napriklad "Q" atd, takze pak jeste oblast ve win prejmenovat ve spravci zarizeni.
netusim ale jak to maji Hpcka, tohle jsou jen tipy ode me.
Dalsi 4. moznost je jeste normalne na ten nb nainstalovat windows a nesahat na tu recovery, pak ve windows zkusit treba klicknout na tu recovery jestli ti to primo nenabidne vytvoreni DVD medii na obnovu, pak bys byl z toho venku.(pripadne pokud bude nutne stahnout nejaky manager od vyrobce, ale je mozny ze bude primo uz na tom recovery oddilu)
Proste bys pak tim celym nb premazal vcetne oblasti vsech.
Pokud me neco dalsiho jeste napadne, tak pisnu, momenalne jsem sve napady vycerpal
//edit, koukam ze pises ze ti to ani nenabootuje do recovery, takze bych to udelal tedy tak ze bych budto vyndal disk a jinem pc udelal zalohu na dvd(nastroj na udelani zalohu bude na te recovery nebo pujde stahnout)
Pak vratit disk do nb a tema recovery dvd ho premazat cely.
Nebo nainstalovat windows, ale ty asi ted nejaky mas predpokladam
Mno a v nich musi jit udelat vypaleni zalohy z toho oddilu, budto na to bude solo utilita primo od vyrobce ke stazeni a nebo bude primo na tom oddile.
Kazdopadne pokud jedine co jsi udelal po koupi ze jsi doinstaloval windows a rozdelil disk, tak uz bys ty nastroje na to vytazeni zalohy z toho oddilu a vypaleni na dvd mel mit nainstalovane automaticky
Je mozne ze oddil bude skryty, resp nebude mit pismeno, to vyresis ve spravci zarizeni, sprava disku, zmenit pismeno jednotky.
Sloucil bych tu prvni partici, pokud jsi rozdeloval.
Nastroju na to je mraky.
Je mozne ze recovery partition ma natvrdo pro ten obnovovaci sw nejake pismeno a kdyz mas jich vice tak to dostane jine pismeno disku a pak ten recovery manager tu zalohu neumi najit.
Je to asi nemysl, ale tonouci se stebla chyta a moznost ze recovery manager natvrdo hrabe treba na "D:" tam nejaka je.
2. moznost
Jinak rada ale pozde je udelat si pri prvnim nabootovanim systemu zalohu te recovery oblasti, vetsinou jsou na to tooly od vyrobce.
Dost casto se ti to primo nabidne kdyz kliknes na tu oblast ve win.
3. moznost
To je ted uz pozde. Leda vyndal disk, pripojit do stolniho pc jako dalsi.
Pak je sance ze na tom recovery oddilu bude nejaky manager co umi i vypalit tu zalohu. Takto to ma treba Lenovo. Staci ti univerzalni nastroj a cesta kde je ulozena recovery(vetsinou je soucasti nejaky script ktery saha primo treba na nejake pismeno....napriklad "Q" atd, takze pak jeste oblast ve win prejmenovat ve spravci zarizeni.
netusim ale jak to maji Hpcka, tohle jsou jen tipy ode me.
Dalsi 4. moznost je jeste normalne na ten nb nainstalovat windows a nesahat na tu recovery, pak ve windows zkusit treba klicknout na tu recovery jestli ti to primo nenabidne vytvoreni DVD medii na obnovu, pak bys byl z toho venku.(pripadne pokud bude nutne stahnout nejaky manager od vyrobce, ale je mozny ze bude primo uz na tom recovery oddilu)
Proste bys pak tim celym nb premazal vcetne oblasti vsech.
Pokud me neco dalsiho jeste napadne, tak pisnu, momenalne jsem sve napady vycerpal
//edit, koukam ze pises ze ti to ani nenabootuje do recovery, takze bych to udelal tedy tak ze bych budto vyndal disk a jinem pc udelal zalohu na dvd(nastroj na udelani zalohu bude na te recovery nebo pujde stahnout)
Pak vratit disk do nb a tema recovery dvd ho premazat cely.
Nebo nainstalovat windows, ale ty asi ted nejaky mas predpokladam
Mno a v nich musi jit udelat vypaleni zalohy z toho oddilu, budto na to bude solo utilita primo od vyrobce ke stazeni a nebo bude primo na tom oddile.
Kazdopadne pokud jedine co jsi udelal po koupi ze jsi doinstaloval windows a rozdelil disk, tak uz bys ty nastroje na to vytazeni zalohy z toho oddilu a vypaleni na dvd mel mit nainstalovane automaticky
Je mozne ze oddil bude skryty, resp nebude mit pismeno, to vyresis ve spravci zarizeni, sprava disku, zmenit pismeno jednotky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Prochy_
- Nováček

-
1. sloucil jsem ji, pouzil jsem Acronis, kterym jsem to i rozdeloval a pri vykonavani akci to hodilo nejakou chybu a disk se sice spojil (ukazuje to sprava disku) ale velikost nesedi, pac by ten disk mel mit 443gb, ale ukazujete ve win jen 60 (velikost systemovyho disku po rozdeleni). Nevim jak to spravit dal... skusim zmenit to pisemno, zkousel sem to ve win, ale nepomohlo to tak skusim pustit nejakou live verzy a skusit to zmenit kdyz neni pustenej system
2. hp uz nema zadnyho recovery manazera ve win, takze sem nemel moznost nic vypalit... pri startu jsem to nepoustel, tak nevim jestli je moznost to vypalit tam..
3. na recovery oddilu neni zadnej exac, kterym by se nejakej recovery manazer dal spustit...
4. hp nema svuj recovery manazer, mejvalo, ale ted ho neni mozno nikde sehnat a u nich na webu taky ne...
2. hp uz nema zadnyho recovery manazera ve win, takze sem nemel moznost nic vypalit... pri startu jsem to nepoustel, tak nevim jestli je moznost to vypalit tam..
3. na recovery oddilu neni zadnej exac, kterym by se nejakej recovery manazer dal spustit...
4. hp nema svuj recovery manazer, mejvalo, ale ted ho neni mozno nikde sehnat a u nich na webu taky ne...
- Butch
- Středně pokročilý

Hm ja si pamatuji u starsiho hp ze stacilo clicknout na recovery partition a nabehlo ti jestli chces udelat zalohu toho oddilu, bylo to proste celkem dobre zautomatizovane.
Podle me by mohlo jit nekde snad stahnout nejaky podpurny program.
Zkus jeste nechat zobrazit skryte soubory a slozky, jestli na tom oddilu fakt nic neni.
kolik dnu ti zbyva do vraceni?
Podle me by mohlo jit nekde snad stahnout nejaky podpurny program.
Zkus jeste nechat zobrazit skryte soubory a slozky, jestli na tom oddilu fakt nic neni.
kolik dnu ti zbyva do vraceni?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Maranov
- Mírně pokročilý

Jestli je to kompatibilní s Recovery vestavěné ve Windows (minimálně je to na tom postavené), může nabootovat z instalačního DVD a zkusit opravu, třeba to najde tu zálohu.
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mě se docela osvědčilo nastavit v takovémto případě recovery oddíl jako aktivní. Ale pozor - pokud je nějak poškozen, nemusí to pak nabootovat vůbec.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Prochy_
- Nováček

-
oddil je nastavenej jako aktivni... ale proste nenabootoje a netusim cim by mohl byt poskozenej... jestli to poskodi, to ze jsem partition s se systemem rozdeli na 2, tak doprde** kde sme? Ve woknech normal na oddil muzu vlizt a vydim veskery data, ktery tam jsou, ale ze by hp dodalo nejaky manazer tak to vubec... obavam se ze je to posledni produkt od hp a to jich mam doma uz kur** dost...