Vyplatí se přechod na ultrabook?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Spook3r
Nováček
Nováček

Vyplatí se přechod na ultrabook?

Příspěvek od Spook3r »

Zdravím,
momentálně mám Dell Vostro 3300 a ve světle představení nových ultrabooků postavených na základě Macbooku Air jsem začal přemýšlet, zda jej neposlat dál do rodiny a nekoupit jeden z nich.

Velikost současného mi vyhovuje, považuji ho za dokonalý kompromis mezi ergonomií a skladností, tudíž nad menšími rozměry neuvažuji. Co mi vadí, je hmotnost. 2Kg se ještě stále pronese a tím pádem je cca poloviční hmotnost ultrabooků hlavním argumentem.

Chtěl bych se vás tedy zeptat na případná úskalí, zda má někdo již zkušenosti apod. Výkon by měl být zhruba na stejné úrovni (i5, 6GB RAM a větší HDD mají skoro všechny), jen bych musel obětovat dedikovanou grafiku, což mě zas tak nepálí, stejně jako kvalita zpracování by neměla být ohrožena. Spíš si nejsem jistý chlazením - tělo je přece jen hodně tenké a zdá se mi, že to bude hodně topit na kolena.

Díky za postřehy ;-)
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyplatí se přechod na ultrabook?

Příspěvek od Sheep-Master »

pokud na to máš a chceš ty peníze dotoho vrazit tak proč ne. Osobně bych počkal co představěj jednotlivý výrobci a až opadne předvánoční nákupní horečka
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Spook3r
Nováček
Nováček

Re: Vyplatí se přechod na ultrabook?

Příspěvek od Spook3r »

Ano, s tím se počítá, nehodlám vzít první model a pak mlátit hlavou o zeď :). Spíš by mě zajímaly reálné zkušenosti (pokud to už někdo vlastní nebo testuje), celkem často se mi totiž stává, že udělám zbrklé rozhodnutí, které je na první pohled geniální (jelikož si neuvědomím spoustu ale) a pak lituju.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“