Foboss: podívej se na to více pokrokově. Fajn architektura co do designu, já v ní vidím opravdu i jako laik potenciál a nejsem jediný kdo to tak vnímá. Pokud se podíváš na recenze a měření, dopadlo to lépe než s Agenou (vynechejme syntetické testy, které lépe seděly Phenomu II, praktické naopak vychází z 90% lépe pro FX a někdy i docela významným rozdílem. Přečetl jsem podorbně 25 recenzí a jen co budu na lepším připojení, dočtu zbylých 20). A přesto Agena neznamenala konec AMD v desktopu a rok poté AMD překvapilo.
Co stačí? Pouze doladit trochu 32nm proces, BIOSy a především navýšit IPC na jádro, s Piledriverem to sice slibují, ale nebylo by na škodu překonat předběžné plány. Pokud by se jim povedlo nějakým způsobem dosáhnout zvýšení o více než 15% při stejném taktu na jádro, bylo by to fajn. Nevěřím v nějaké radikální zvyšování taktů, i když BD je vysokofrekvenční architektura, neznamená to nárusty o 500 MHz s novým refreshem. Takty budou cca stejné, jen se třeba změní spotřeba a možný OC potenciál.
dexter: dle mě to souvisí s lepší správou úloh ve win. Sice nevěřím, že to udělá v průměru někde 30%, ale kolem 5% by to být mohlo. Ono to funguje...když to manuálně přiřadíš, výsledke je o něco lepší. Automatickou lepší správu by mohl nabídnout finální win8, ale proč by to nešlo updatovat i ve win7? Přeci zas nebudeme čekat rok na nový OS a kvůli němu se vzdávat svých oblíbených win7