Přehřívání Asus GTX 285 MATRIX

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
CZBlackEagle
Nováček
Nováček

Přehřívání Asus GTX 285 MATRIX

Příspěvek od CZBlackEagle »

Zdravím, chtěl bych radu. Moje graf. karta se v zátěži celkem přehřívá a přemýšlím o její reklamaci. V klidu(ve windows) je teplota jádra kolem 43°C(46°C když nechám kartu určovat otáčky). V zátěži(Furmark, Kombustor, Dead Island....)ale celkem prudce vystoupá i na 105°C a stále stoupá.

http://be.txserver.cz/asusgtx285-win.PNG
http://be.txserver.cz/asusgtx285-furmark.jpg

Teplovodivou pastu mezi jádrem a chladičem jsem zkoušel vyměnit už 2x a i přes to jsou v záteži v klidu téměř stejné teploty. Všechny ostatní chladiče v PC jsou bez prachu(2x intake dole a vpředu a 2x outtake vzadu a nahoře).

Druhý, již měnší nedostatek je zvuk který vydává ve 3D, celkem hlasité chřastění co jde slyšet i při max. otáčkách ventilátoru graf. karty a zavřenou bočnicí. To chřastění jsem slyšel už když jsem kartu koupil a na funkčnost to nejspíš nemá vliv, jen je to trochu nepříjemné.

Karta je ještě 4 měsíce v záruce(byla kupovaná 24.2.2010). Má cenu ji posílat na reklamaci k asus?
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Přehřívání Asus GTX 285 MATRIX

Příspěvek od AllowedCry »

já osobně bych to zkusil :) pokud ji máš v normálním prostředí tak si myslím, že by se neměla takto přehřívat kord když máš dobře chlazenou skříň...

a navíc je dost pravděpodobné že by si místo ní dostal GTX460 (560) jako náhradu a to není až tak špatné ;)

je to můj osobní názor počkal bych si ještě na vyjádření ostatních.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zkus to na RMA ,ale je dobre se nejdrive informovat. Mas nejaky artefakty ci je to nestabilni ? Ten zvuk je chrasteni nebo piskani ? Chrasti vetsinou loziska ve vetraku. Jinak pokud ti RMA uznaji a budou tu kartu chtit vymenit ,tak pozaduj GTX570 a s GTX560/460 je kopni nekam jelikoz by sis sakra pohorsil.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Hladis myslíš že by mu dali lepší? jakože jo High-End za High-End ale tak zase záleží kde ji kupoval... jinak byl by to docela slušný upgrade :)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud vyplaznul za tu kartu cca 7700,- tak by mu tezko mohli dat nejakou GTX460/560 jelikoz to naprosto neodpovida cene a vykon GTX285 je jen lehce pod GTX570. Max. co bych akceptoval je nejaka OC edice GTX560Ti s doplatkem.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak pokud by byla vadna neopravitelna, muze chtit zpet penize, celou castku.
Za tu si asi koupi neco lepsiho pripadne pak. Resp muze si vybrat podle sebe a ne co mu misto toho budou nabizet.

Vsechno ostatni je o dohode. Kdyz pristoupi na vymenu za novou(ktera treba bude stat o neco mene nez stala puvodni), je to jen zakaznikova dobra vule :-)

Ve vetsine pripadech je clovek rad ze grafiku vubec vyreklamoval a ze misto toho bude mit novou a nejaky rozdily cen neresi...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
CZBlackEagle
Nováček
Nováček

Příspěvek od CZBlackEagle »

Hladis píše:Zkus to na RMA ,ale je dobre se nejdrive informovat. Mas nejaky artefakty ci je to nestabilni ? Ten zvuk je chrasteni nebo piskani ? Chrasti vetsinou loziska ve vetraku. Jinak pokud ti RMA uznaji a budou tu kartu chtit vymenit ,tak pozaduj GTX570 a s GTX560/460 je kopni nekam jelikoz by sis sakra pohorsil.
Ok zkusím to reklamovat. Jen doufám, že nepříjdou na to, že jsem měnil tu teplovodivou pastu.
Je to ten samej zvuk co tady - http://www.youtube.com/watch?v=OISUe9JxVoo (jen možná trochu slabší). A větrák bych nepodezíral. Když ho pustím ve win na plno nedělá to.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“