22"-24" monitor pro sledovani hokeje, upravu fotek a 3D hry

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
mojmirus
Nováček
Nováček

22"-24" monitor pro sledovani hokeje, upravu fotek a 3D hry

Příspěvek od mojmirus »

Zdravim.
Mohl by mi nekdo doporucit monitor ?
Pracuji s fotografiemi a casto vyrabim a upravuji obrazky.
Pak hraji chvilkama - 3D hry ( nyni jiz starsi v multiplayeru) , ale obcas zkusim nejakou novinku - Grafarnu mam snad slusnou - GW GF GTX460 GS 1024MB D5 700/1800MHz
Delam na nem spravu webu apod.
Ale pak na nem sleduji TV (hlavne hokej ) - pres USB - Aver TV Hybrid Volar HX, FM, USB. Signal mam privedeny ze satelitu pomoci AV vstupu do toho tuneru. A co me vadi, je ze na stavajicim monitoru LG 20" LCD L2000CP-SF je nemozne sledovat puk - je to rozmazane. Na jinem foru mi jeden diskutujici doporucil vymenu monitoru - ze tento LG ma slabou odezvu. Tak delam pruzkum.
Koukal jsem na posledni cislo casopisu Computer s Megatestem 19/2011 a nevim o moc vice.
Monitor by nemel byt TN panel
Verohodne barvy
Musi mit otaceni kolem svisle osy a vyskove nastaveni.
Asi rychlejsi odezva pro sport v TV
Cena max 8000,- Lepe mene :D

Diky za Vase tipy - i treba navrh na monitor +TV
brin12
Začátečník
Začátečník

Re: 22"-24" monitor pro sledovani hokeje, upravu fotek a 3D hry

Příspěvek od brin12 »

No, problém bude, že S-IPS panely budou mít odezvu plus mínus stejnou. Já být tebou, pokud ti jde opravdu o sledování hokeje nadevše, koupil kvalitní TN panel. A ten bude o hodně levnější.
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
mojmirus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mojmirus »

brin12 píše:No, problém bude, že S-IPS panely budou mít odezvu plus mínus stejnou. Já být tebou, pokud ti jde opravdu o sledování hokeje nadevše, koupil kvalitní TN panel. A ten bude o hodně levnější.
A mas nejaky tip na kvalitni TN panel ? Dnes je situace mozna jina , nez byla pred 3 roky , kdy jsem ho kupoval.
mojmirus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mojmirus »

Nasel jsem HP ZR24w - ale to se mi zda docela drazsi a nejsem si zcela jist jestli to ten muj pozadavek vyresi . Ma +- odezvu 5 ms oproti nynejsim 8 ms. :shock:
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

No, na papírové odezvy nekoukej, spíš doporučuju zajít do datartu nebo jiný velký elektry a tam si to ozkoušet. Papír snese vše a pokud to chceš mít opravdu tip top, tak jedine osobně. Jinak já jedu na samsungu FX2490HD (je to i TV) a nemám problém. Stojí ale 6500,-.
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Hnus a bída.
Já mám ten samsung na vedlejším PC a nedá se na to koukat (já jsem vyrůstal na MVA, pak jsem S-PVA a teď i S-IPS). Tedy alespoň já na to nemůžu koukat. Barvy i po manuálním nastavení hrozné, obraz celkově nic moc, pozorovací úhly se dají a hlavně má to nulovou polohovatelnost.
Odezvu nedokážu moc posoudit, protože na to nemám vytrénované oči a i těch 25ms na starém MVA panelu se mi zdá v pohodě. :D
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

No, popravdě, já nikdy S-IPS matrici neměl, a tak mi nechybí. Ale odezva je SIPS opravdu vyšší... Barvy zase ale věrnější a pozorovací úhly jsou nebe a dudy. Ale to záleží na člověku. Mě ten samsung vyhovuje. A ještě jedna poznámka 90 % lidí s monitorem nikdy nehne.
mojmirus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mojmirus »

brin12 píše:No, popravdě, já nikdy S-IPS matrici neměl, a tak mi nechybí. Ale odezva je SIPS opravdu vyšší... Barvy zase ale věrnější a pozorovací úhly jsou nebe a dudy. Ale to záleží na člověku. Mě ten samsung vyhovuje. A ještě jedna poznámka 90 % lidí s monitorem nikdy nehne.
Ja s monitorem tocim pravidelne kolem svisle osy a vysku potrebuji nastavit kvuli polici na zdi aby to pasovalo...
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

Ok, tak vem nějaký DELL s 24 palcema. Tuším, že ti zajistí vše co potřebuješ:-)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jo, Delly jsou fajn. Pak jsou dobré ale taky NECy a nebo Fujitsu. :)
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

No navrhoval jsem Dell, protože NEC nebo Fujitsu se bohužel nevyskytují v nabídce tak často.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Takže bych to osobně viděl na HP ZR24w/ZR2440w nebo Fujitsu P24-6 (tam je občas problém se špatnou homogenitou podsvícení).
A pokud by to mohla být FullHD 23", tak je jasným vítězem NEC EA232WMi, za cenu kolem 7500-8000Kč dobrá volba. :)
mojmirus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mojmirus »

TOC píše:Takže bych to osobně viděl na HP ZR24w/ZR2440w nebo Fujitsu P24-6 (tam je občas problém se špatnou homogenitou podsvícení).
A pokud by to mohla být FullHD 23", tak je jasným vítězem NEC EA232WMi, za cenu kolem 7500-8000Kč dobrá volba. :)
o HP i Fujitsu jsem cetl, Mrknu na NEC
mojmirus
Nováček
Nováček

Příspěvek od mojmirus »

TOC píše:Takže bych to osobně viděl na HP ZR24w/ZR2440w nebo Fujitsu P24-6 (tam je občas problém se špatnou homogenitou podsvícení).
Koukal jsem na ten NEC a vsechno je gut , ale ta odezva - myslim , ze bych si s rozmazanym obrazem u hokeje moc nepomohl. Ten LG L2000CP-SF je fakt slusny. Damned :x
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“