SEAGATE Momentus XT 500GB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Paintsoldier
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
SEAGATE Momentus XT 500GB
Mají smysl hybridní disky?
Zajímalo by mě jak by se choval NTB v podpisu na rychlejším disku, ale SSD mě pořád přijde jako hrát ruskou ruletu "kdy to spadne", ale našel jsem tyhle produkty:
http://www.alza.cz/seagate-momentus-xt- ... 181410.htm
otázkou je, zda má takový disk v porovnání s klasickým opodstatnění a výkonostní přínos.
Na NTB hraju především hry a tak nevím zda je technologie SSD pro hraní her vůbec realizovatelná, četl jsem pár témat zde a pořád z toho mám rozporuplné pocity, pokud máte nějaké přímé doporučení tak si nechám samozřejmě poradit, četl jsem, že kvalitní jsou Crucialy,
Jelikož se jedná o hybrid, postnul jsem téma zde, dík za reakce
Zajímalo by mě jak by se choval NTB v podpisu na rychlejším disku, ale SSD mě pořád přijde jako hrát ruskou ruletu "kdy to spadne", ale našel jsem tyhle produkty:
http://www.alza.cz/seagate-momentus-xt- ... 181410.htm
otázkou je, zda má takový disk v porovnání s klasickým opodstatnění a výkonostní přínos.
Na NTB hraju především hry a tak nevím zda je technologie SSD pro hraní her vůbec realizovatelná, četl jsem pár témat zde a pořád z toho mám rozporuplné pocity, pokud máte nějaké přímé doporučení tak si nechám samozřejmě poradit, četl jsem, že kvalitní jsou Crucialy,
Jelikož se jedná o hybrid, postnul jsem téma zde, dík za reakce
- brin12
- Začátečník

-
Re: SEAGATE Momentus XT 500GB
Smysl mají, především v tom, že mají podstatně vyšší kapacitu za mnohem nižší peníze. Nicméně není to 100% funkční technologie, SSD disk to zcela nenahradí. A u SSD se nemusíš bát, mám jeden v notesu (OCZ Verte 2 60GB) a funguje už přes rok bez jediný chybičky. Teď jsem koupil do pevnýho proklínaný Agility 120GB a také v pohodě. Takže ono stačí se toho nebát.
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
- Shakall605
- Začátečník

A hlavně mít velké štěstí...brin12 píše:Smysl mají, především v tom, že mají podstatně vyšší kapacitu za mnohem nižší peníze. Nicméně není to 100% funkční technologie, SSD disk to zcela nenahradí. A u SSD se nemusíš bát, mám jeden v notesu (OCZ Verte 2 60GB) a funguje už přes rok bez jediný chybičky. Teď jsem koupil do pevnýho proklínaný Agility 120GB a také v pohodě. Takže ono stačí se toho nebát.
- brin12
- Začátečník

-
Není to o štěstí, spíš tipuju, že novější verze už jsou vychytaný, ale všichni se toho bojí jako čert kříže. Stejně tak u mý AMD 6950. Koupil sem verzi Dirt3 edice od Sapphire a v druhý poloze už měla nahranej odemknutej bios. Stačilo přepnout spínač. A konkrétně Toho Vertexu 2 60GB bych se opravdu nebál, je už celkem vychytanej a slouží poctivě a dlouho.
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
- Shakall605
- Začátečník

@brin12: kup si co chceš, tj. tvoje věc.
@Paintsolder: OCZ jsou "chválené" disky na míle daleko. Proto bych ti doporučil radši intel/kinston/crucial. Zde na fótu je toho plno...
Co se týče toho hybridu, kup to od jiného výrobce, samsung/WD.
@Paintsolder: OCZ jsou "chválené" disky na míle daleko. Proto bych ti doporučil radši intel/kinston/crucial. Zde na fótu je toho plno...
- brin12
- Začátečník

-
No, já to nemyslel tak že má koupit OCZ, jenom, že SSD už jsou poměrně vychytaný. Konkrétně Intela bych se nebál vůbec.
- placa
- Nováček

-
Disk mám ve svém notebooku ASUS G53SW a žádné urychlení nepociťuju. Ty ho ve svém modelu (ASUS G74SX-TZ195V) náhodou nemáš?
CPU: Intel Core 2 Duo E8600 @ 4 GHz, MB: Gigabyte GA-EP45-DS3R, HDD: 1x Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II, 1x Samsung HD103UJ - 1TB SATA II, 1x Samsung HD154UI - 1,5TB SATA II, 1x Samsung HD204UI - 2TB SATA II, RAM: A-Data 8GB (Kit 4x2048MB) Vitesta Extreme Edition DDR2 800MHz CL4 (4-4-4-12 2T), GPU: ASUS ENGTX285, DVD-RW: LITE-ON DVDRW LH-20A1H, MONITOR: SAMSUNG 2693HM 26''