desky LGA2011-obecne info a newsky

Patice LGA 1150, 1151, 1155, 1156 a 1167, 1200, 1366, 2011 a 2066 pro Intel Celeron, Pentium, Core i3, i5, i7, i9 a z nich odvozené Xeony.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: desky LGA2011-obecne info a newsky

Příspěvek od flanker »

ale na lowendu zas nikdy nedoclíš toho, co zas vyžadují lidé highendu-utlimátní výkon, nizké zahřívání čipsetu, slušný OC potenciál, shcopnost osadit 3 a více grafik.
Mám třeba Crosshair IV Formulu i Extreme. Formulu rok a půl a žádný problém s ní, Extremku necelý rok a zažila již pár dusíkových akcí, vlhkosti, námrazu a šlape jak hodinky.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To že ty s ní nemáš problém neznamená že ty stovky lidí co jí koupili od naší firmy nic neznamenaj, a že statisticky to nejsou nejporuchovější boardy. Pokud chce někdo velké OC na vzduchu a features, stačí mu vyšší maisntream. Pokud chce desku pro extrémní OC, líbí se m iněco jako Gigabyte udělal s GA​-X58A​-OC, ala deska čistě na OC. Nevim ale pod tekutym dusíkem fakt nechci mít tunu USB 3.0 řadičů, integrovaný wifiny, LCD post displaye, led diody jak na matějské pouti, atd. To je fakt retardace a ne dobrej produkt. Tahle evga je typická. Usefull features tam nenajdeš a zato jsou tam 4x USB 3.0 řadiče, gaaah....
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

LCD post displej nevadí, protože bývá umístněn mimo nebezpečnou zónu extrémního OC a ovládací čip pochopitelně bývá poblíž. Neviděl bych to tak kriticky. I relativně highednová Sabertooth-proč by na ni jinak byla standartní záruka 5 let?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Sabertooth, myslíš ten sabertooth do 1155 třeba, tu hrůzu pokrytou plastem? No idea... stejně maj dnešní ROHS resky průměrnou životnost 2 v nejlepším 3 roky. Řeší se to tak že se prostě přestane vyrábět, pak ti to po 3 letech chcípne a za board dostaneš prachy zpátky, žádné sraní. Zbyde ti pak v rukouch zbytek platformy, paměti co ti nejdou do nové desky, CPU co ti tam nejde a ve finále musíš koupit celou novou platformu, ala story většiny BFU co k nám přijdou. A výrobci všeho z toho profitujou protože se komponenty točí...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tohle je bohuzel smutna story. Velice brzo zacnou chcipat 1156 (oni uz i tak chcipaji) a nebude za ne nahrada. Lidem zbude procik v ruce a musi koupit desku bud v bazaru nebo zmenit platformu. Cim vice kravinek na desce je ,tim to vice umira a bohuzel je to spise horsi nez v minulosti. Ja do highend desek uz nechodim (pred RHOS to nebylo tak spatny a kupoval jsem high-end),protoze jsou obecne problemovejsi ,poruchovejsi a stejne plnej potencial nevyuziju. Dnes se hraje uz i dost na vzhled a vypada to lakave ,ale obecne je lepsi koupit nizsi stredni tridu a v pripade problemu tolik netratit a je vetsi sance na vydrz. Samo na nejake extremni hratky je to uz jina........kazdopadne ta EVGA se mi vubec nelibi :|
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

no vemme to takto....mám starou K8 od Gigabyte-jede, pak 3 letou MA790X-UD4 - jede (s x4 970 sestava), Rampage III Extreme-jede, Maximus IV Extreme-jede, Crosshairky IV - jedou OK (jedna z nich skoro 24/7 365 dní v roce). ANi jedna highend nechcípla ani s ní není problém. Já tomu prostě moc nevěřím, proč by měl odejít např nějaký čip Asmedia apod...Pokud člověk vyloženě není bordelář a prase vůči svému HW.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Flankere většinou se vytvoří studeňák pod chipsetem. To je většinou důvod smrti. Znovu opakuji, že to že to tobě jede neznamená že jich dost neumírá. A hlavně ta K8 třeba je ještě dělaná olovnatym cínem tu vynech, většina ultra starejch boardů dodnes jede, nebo u nich třeba jen pošly kondíky (které se dají vyměnit), nebo umřely tak že se zadřel ten mini ultra cheap větrák na chipsetu a ten se spálil (konec většiny Nforce4 desek). ale to co se děje dnes je takovej ten instant death, jako třeba včera jsem to normálně vypnul a dnes už se to nezaplo. Nebo koukal jsem na youtube a najednou černá obrazovka a konec.

Hladis: Socket 1156 je to nejhorší co kdy Intel vydal. Nulovej potenciál do budoucna a hlavně horzná poruchovost. V době kdy byl socket 1156 in jsem lidem do mainstreamu dával Phenomy protože AM3 desky byly větší držáky. 1156 chípaly jak na běžícím pásu i nové, bylo to děsně bídné. Díky bohu 1155 se alespoň vrátila na úroveň kde byly LGA775, což ale taky neni zrovna hvězdné.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja jsem statistiky videl a rukama mi taky proslo dost. Bohuzel s poslednima high-end deskama mam taky zkusenosti spatny. Jsou ted obecne problemovejsi a poruchovost je vetsi. Cim vice serepeticek tam dnes naflakaji ,tim vetsi pruser to je, zadny lepsi soucastky nez u klasicky desky tam nejsou a je to jen vice barvicek+svetylek, vice fazi a vice vsemoznych kravinek okolo a vice zmetku.

Flankere to mas jak s MSI grafarnama, majitele rikaji jak je to super , ti co ctou recenze rikaji jak je to super a nekteri se o tom budou i hadat jenze vysvetli to na reklamacnim kde statisticky MSI tezce vede nad ASUSem,PoW,EVGA a i nad Gigabyte atd.....snad jen Gainward je horsi. Osobne vybiram komponenty tak, abych se % nejlip vyhnul jakykoliv poruse a RMA. Muzu ti rici ze diky temhle informacim me za cely ty roky odesel jen jeden HDD ,jeden zdroj a jedna grafarna a to jeste pri brutalnim testovani. Dnesni problem vyhnout se RMA ,ale zacina byt docela tezky diky RHOS ,kdy to vse umira strasne rychle a v kvantech :(

1156 nejak moc kvalitativne nechapu. Tam ty desky jsou doslova humus a nepodezrivam ani tak Intel jako vyrobce desek. Treba MSI tam nasazelo tunu svetylek+kraviny jako OCGenie, prepjeti na USB ktery ti odpluje USB zarizeni..........Za to Intel moc nemuze.

BTW: DOC ty procenta na CZC mate stejne obcas nejaky divny. Nevim jak to pocitate a vysledky mi nekdy nesedi.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Stale neviem co tu riesite.... poslednych 10 rokov to stoji vsetko na prd a netyka sa to len dosiek. Je vseobecne zname, ze napriklad kvalitne auta sa robili tak do roku 2000. Od tohto roku je to vsetko fuserina a tak to plati vo vsetkom. Mam patkoveho Golfa u ktoreho bola vyrobna vada a postihlo to aj mna a moju penazenku - 2000 € za novu hlavu motora.

Ale spat k teme. S tou pistolou to u GB G1 Assassin2 prehnali to mohli nechat radsej zasobnik kua :(
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Hladis píše:Ja jsem statistiky videl a rukama mi taky proslo dost. Bohuzel s poslednima high-end deskama mam taky zkusenosti spatny. Jsou ted obecne problemovejsi a poruchovost je vetsi. Cim vice serepeticek tam dnes naflakaji ,tim vetsi pruser to je, zadny lepsi soucastky nez u klasicky desky tam nejsou a je to jen vice barvicek+svetylek, vice fazi a vice vsemoznych kravinek okolo a vice zmetku.

Flankere to mas jak s MSI grafarnama, majitele rikaji jak je to super , ti co ctou recenze rikaji jak je to super a nekteri se o tom budou i hadat jenze vysvetli to na reklamacnim kde statisticky MSI tezce vede nad ASUSem,PoW,EVGA a i nad Gigabyte atd.....snad jen Gainward je horsi. Osobne vybiram komponenty tak, abych se % nejlip vyhnul jakykoliv poruse a RMA. Muzu ti rici ze diky temhle informacim me za cely ty roky odesel jen jeden HDD ,jeden zdroj a jedna grafarna a to jeste pri brutalnim testovani. Dnesni problem vyhnout se RMA ,ale zacina byt docela tezky diky RHOS ,kdy to vse umira strasne rychle a v kvantech :(

1156 nejak moc kvalitativne nechapu. Tam ty desky jsou doslova humus a nepodezrivam ani tak Intel jako vyrobce desek. Treba MSI tam nasazelo tunu svetylek+kraviny jako OCGenie, prepjeti na USB ktery ti odpluje USB zarizeni..........Za to Intel moc nemuze.

BTW: DOC ty procenta na CZC mate stejne obcas nejaky divny. Nevim jak to pocitate a vysledky mi nekdy nesedi.
Těch % si na webu nevšímej. Některé firmy (např. Samsung) to ani nedovolujou zveřejňovat + ten systém je celej hnutej a u věcí co se porouchávaj hodně jsou čísla občas naopak nelogicky nízká, reálné to bylo jen měsíc po zavedení, ale stalo se že Gigabyte třeba prodával desku pro LGA 775 s P45 chipsetem a 4x PCI-E sloty co byla nekompatibilní i sama se sebou, prodaly se 2 a obě se reklamovaly 2x než za ně byly vráceny peníze, což znemaná poruchovost 400% - hups a už tu byla stížnost a tak se systém "pozměnil" že reklamace již jednou reklamovaného SN se nezapočítávají, atd.

Tomco: JJ, konzumní společnost. Máme co nám naší rodiče vycinkali klíčema...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jsem si myslel. Mi to vubec nesedelo s cislama co mam z PLAISIA a to dost fest a bylo dost tezky nekomu vysvetlovat ze to nesedi :) Problem je ze dost lidi to bere jako bernou minci :|
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jó kde jsou doby kdy hiend vypdal takhle:
Obrázek

třífázové napájení bez zbytečnejch kravinek okolo a taky to dalo 100W
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Víc. Měl jsem tu Abita s třema fázema na kterém jsem dostal Prescotta s Boxem na 4,5Ghz. Box byl idle vařící a v loadu to až smrdělo jak se vypalovaly plasty, tahalo to tak 350W... ale drželo to... jo hold. Ale čím více fází tím více addidas! To že jsou vyrobené ze shitozních mosfetů.... to už na krabici uvedeno není... A o 4 roky později co byla in tady P4 P800 hořely kaskády na levnějších deskách pod prvními Phenomy jako táborové ohně po 10 ti sekundách v biosu a to ten Phenom nepapal více než Prescott.

( Zrovna tuhle desku na obrázku mam ve 4.tym kompu s dual-bootem, je to jedna z posledních na který je plná zpětná kompatibila s win98, mam tam SB live s plně funkční emulací pro DOS, GF6800 ultru a 2x 3DFX voodoo2 v SLI a používám to na retro hry, případně na stremování na dalším monitoru protože P4 s HT na 720P ve flashi stačí. )
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

nějaké fotky finálních Gigabyte a pár slajdů....

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... -Pictured!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

flanker píše:nějaké fotky finálních Gigabyte a pár slajdů....

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... -Pictured!
na fotkách zveřejněných dříve (jsou i zde) bylo na všech deskách o dost víc sata portů, to že to uřežou u UD3 bych pochopil, ale ani UD5/7 nemají plný počet
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Obrázek

Krása, R4E ta bude moje 8) , je to totální nářez, když projíždím to XS...mrkejte na ty speciální funkce :shock:
Sabertooth vypadá taky zajímavě, těžko říci s tím prachem i hlučností, protože u grafik máme podobné větráčky lecdky a ne vždy jsou hlučné a také se zanášejí prachem (dokonce více, jelikož na bocích ve svislé poloze nedochází k takovému usazování prachu jako ve vertikální....

Zbytek desek v článcích

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 2#p8229002
http://www.playwares.com/xe/20605232
http://lab501.ro/placi-de-baza/asus-p9x ... 79-preview
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... IV-Extreme
http://forums.hardwarezone.com.sg/showt ... ?t=3455056

Obrázek
Obrázek
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Je pekna no pre mna ako cloveka co si raz za 3 roky nataktuje procik a dalej to uz neriesi absolutne nepouzitelna. No clovek co sa s tym planuje vyhrat.... tak pre neho je to az brutal :wink:

Takze Assasin2 for me 8)

Takze nakoniec vyde spolu s procikmi a nebude "opozdena" ?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

tak desdky, jak vidět, už jsou. A hodně jsem zvědav i na Sabertooth a nebo obyč x79-Pro.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Uprime jsem desne nadsenej s pidivetracku s 7000rpm na chipsetu.Vracime se snad do doby nf4?Pamatuju takovej urvanej na Epoxu.Hned sem ho vyhodil.
Mac...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jj, a to asus není jedinej, nevim co je k tomu vede, X58 imho topí víc, vždyť v X79 neni skoro nic, ten čip nemůže moc topit a co se týče napájení, o moc silnější než na X58 deskách taky nebude a tam to šlo bez větráků
Odpovědět

Zpět na „Socket H1 až H5, B a R (LGA 1150/1/5/6, 1200, 1366, 2011 a 2066)“