Prechod oprera -> chrome
- myom
- Středně pokročilý

Prechod oprera -> chrome
otevreme si tady thread, ve kterem muze resit upravu prohlizece chrome, aby nam v nem nic nechybelo z toho, na co jsme z opery zvykli, popripade i neco pridat. se vzhledem nic moc neudelame, gesta mysi lze upravit standartne v rozsirenem nastaveni. nejvetsi problem asi jsou kontextove nabidky, historie, stahovani.
jako prvni jsem v nastaveni vypnul hovadinu "superdrag", jejiz smysl a pouzitelnost mi unika. dobre je si oklestit vyber prohlizecu, aby kontextova nabidka nebyla zmatecna. pak asi projet nastaveni a nastavit na co jste zvykli.
pak uz lze nejake zmeny delat pouze pres rozsireni... asi zaklad je adblock, history 2, Image Properties Context Menu.
stale mam problem naleznout neco na stahovani... chybi mi tam popup okno, kde si zvolim, jestli to chci otevrit, stahnou a pro vybrane soubory nastavit automaticke stahovani. ted to vsechno nechavam stahovat automaticky. co by se mi libilo, tak moznost otevirat vice odkazu najednou, jako to umi nektera rozsireni pro FF.
chrome ma taky bocni panel, jehoz funkci taky nechapu, protoze nic neumi a ani nevim, co ma umet...
jinak moje akrualni rozsireni jsou:
AdBlock - Verze: 2.4.12
Copy Link Text - Verze: 0.5.1
Doplňování písmenek na Uloz.to - Verze: 6
Download
Elegantní záložky - Verze: 0.8.9
F.B. Purity - Cleans Up Facebook - Verze: 4.5.2
Facebook Disconnect - Verze: 1.0.2
FB Photo Zoom - Verze: 1.1106.17.1
Google Calendar (by Google) - Verze: 0.7
Gsplitter - Verze: 1.51
History 2 - Verze: 0.6.0
History site blocker - Verze: 1.0
Image Properties Context Menu - Verze: 0.7.3
Internet Download Accelerator - Verze: 1.0
Mail Checker Plus for Google Mail™ - Verze: 1.2.3.3
Neuvěřitelná startovní stránka - produktivní nová karta pro Chrome! - Verze: 1.2.1
Prohlížeč dokumentů ve formátu PDF/PowerPoint (od Googlu) - Verze: 3.5
Screen Capture (by Google) - Verze: 5.0.1
SocialPlus! - Verze: 2.5.4 (Deaktivováno)
Xmarks Bookmark Sync - Verze: 1.0.14
Yah's Link Checker for Chrome - Verze: 1.205
jako prvni jsem v nastaveni vypnul hovadinu "superdrag", jejiz smysl a pouzitelnost mi unika. dobre je si oklestit vyber prohlizecu, aby kontextova nabidka nebyla zmatecna. pak asi projet nastaveni a nastavit na co jste zvykli.
pak uz lze nejake zmeny delat pouze pres rozsireni... asi zaklad je adblock, history 2, Image Properties Context Menu.
stale mam problem naleznout neco na stahovani... chybi mi tam popup okno, kde si zvolim, jestli to chci otevrit, stahnou a pro vybrane soubory nastavit automaticke stahovani. ted to vsechno nechavam stahovat automaticky. co by se mi libilo, tak moznost otevirat vice odkazu najednou, jako to umi nektera rozsireni pro FF.
chrome ma taky bocni panel, jehoz funkci taky nechapu, protoze nic neumi a ani nevim, co ma umet...
jinak moje akrualni rozsireni jsou:
AdBlock - Verze: 2.4.12
Copy Link Text - Verze: 0.5.1
Doplňování písmenek na Uloz.to - Verze: 6
Download
Elegantní záložky - Verze: 0.8.9
F.B. Purity - Cleans Up Facebook - Verze: 4.5.2
Facebook Disconnect - Verze: 1.0.2
FB Photo Zoom - Verze: 1.1106.17.1
Google Calendar (by Google) - Verze: 0.7
Gsplitter - Verze: 1.51
History 2 - Verze: 0.6.0
History site blocker - Verze: 1.0
Image Properties Context Menu - Verze: 0.7.3
Internet Download Accelerator - Verze: 1.0
Mail Checker Plus for Google Mail™ - Verze: 1.2.3.3
Neuvěřitelná startovní stránka - produktivní nová karta pro Chrome! - Verze: 1.2.1
Prohlížeč dokumentů ve formátu PDF/PowerPoint (od Googlu) - Verze: 3.5
Screen Capture (by Google) - Verze: 5.0.1
SocialPlus! - Verze: 2.5.4 (Deaktivováno)
Xmarks Bookmark Sync - Verze: 1.0.14
Yah's Link Checker for Chrome - Verze: 1.205
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Prechod oprera -> chrome
cau, sorry ze rejpu, ale proc vubec prechazet z opery na neco jineho? 
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Gesta myší v rozšířeném nastavení? Odkdy má Chrome vlastní mouse gestures? 
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- myom
- Středně pokročilý

whops, zapomnel jsem dodat, ze jsem rovnou stahoval chrome plus...
Flegy: viz tema s operou...
Flegy: viz tema s operou...
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No nevim. Dokud v Chromu (a všech jeho klonech) bude cca 5 možností nastavení s nulovými možnostmi úpravy UI, tak u mě šanci nemá jinou než jako slušnej backup browser.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jěště jsem nějak neprocházel ty rozšíření, ale jde tam vyhledávaní jako je u Opery, že napíšu do adresního řádku
g vyhledává na googlu
y vyhledává na youtube
a toto? na tom jsem totiž dost závislý
g vyhledává na googlu
y vyhledává na youtube
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
myom - a zkousel si nejaky anonymizer? me napr. s pouzitim ad muncheru vetsina problemu se strankama zmizela 
- axloth
- Začátečník

-
Jo, normalne v options. Muzes si to nastavit jak chces, bud pres pismeno jak pises nebo defaultne je to tabulatorem.arxeiss píše:Jěště jsem nějak neprocházel ty rozšíření, ale jde tam vyhledávaní jako je u Opery, že napíšu do adresního řádku
g vyhledává na googlu
y vyhledává na youtube
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je to již nějakou dobu, ale stále jsem nepřešel. Může se Myom vyjádřit na to, jak dopadl? Je li stále na Chrome nebo přešel zpět na Operu?
Díky
Díky
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- myom
- Středně pokročilý

zustal jsem u chromu... nektere veci holt z opery nepretahnu, ale zase mam funkce, ktere zas u opery nejsou. zvykl jsem si na nej...
- Jája
- Středně pokročilý

Najeď nad to kursorem/ pravé tl. myši a odškrkni "Vždy zobrazovat lištu..."
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já už jsem ten post smazal, já na to přišel hned po tom co jsem to tu napsal, a vzhledem k tomu, že jsem předtím prolezl celé nastavení,a nikde jsem to nenašel, a připadal jsem si tak trapně, tak jsem to rychle smazat
Ale byl jsi rychlejší
Každopádně díky
\\Edit: Když už jsem se teda zeptal, je na Chrome nějaký synchronizátor jako na Opeře? Aby mi synchronizoval záložky, hesla apod..? Hledal jsem na Chrome Store nebo jak se to jmenuje, ale nic jsem nenašel.
Ale byl jsi rychlejší
\\Edit: Když už jsem se teda zeptal, je na Chrome nějaký synchronizátor jako na Opeře? Aby mi synchronizoval záložky, hesla apod..? Hledal jsem na Chrome Store nebo jak se to jmenuje, ale nic jsem nenašel.
- myom
- Středně pokročilý

arxeiss: je to normalne v moznostech nastaveni, osobni udaje. lze to provazat s g uctem a funguje to daleko lepe jak v opere. mnohem lepe.
jinak uplne nejnavykovejsi rozsireni, co jsem tedka nainstaloval je autopager. na to si zvyknete hodne rychle...
jinak uplne nejnavykovejsi rozsireni, co jsem tedka nainstaloval je autopager. na to si zvyknete hodne rychle...
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to opravdu zajímavě
Problém je, že já funguju i na netbooku (teda teď jenom na netbooku) a toto si myslím na tom slabém stroji se sekalo, ale díky za tip.
Co jěště řeším je vyhledávání, když dám youtube.com a TAB tak vyhledávám na YT, ale jde si to přidat i na další stránky? Třeba PHP.net apod...
Dále jsem nenašel rozšíření, které by mi umožnilo okno "minimalizovat" abych mohl mít 2 a více vedle sebe, něco jako v Opeře dlaždice, když dělám s DB někdy a potřebuju hodně tabulek vidět zároveň, tak by se mi to hodilo, v Opeře není problém, jinde jsem to neviděl...
Co jěště řeším je vyhledávání, když dám youtube.com a TAB tak vyhledávám na YT, ale jde si to přidat i na další stránky? Třeba PHP.net apod...
Dále jsem nenašel rozšíření, které by mi umožnilo okno "minimalizovat" abych mohl mít 2 a více vedle sebe, něco jako v Opeře dlaždice, když dělám s DB někdy a potřebuju hodně tabulek vidět zároveň, tak by se mi to hodilo, v Opeře není problém, jinde jsem to neviděl...
- myom
- Středně pokročilý

to vyhledavani jde uplne stejne udelat na cokoli, ja tak mam treba csfd.
a ty veci s panelama jako v opere asi nepujdou, proste si musis dat dve okna vedle sebe rucne.
a jinak si zkus zapnout HW akceleraci.
a ty veci s panelama jako v opere asi nepujdou, proste si musis dat dve okna vedle sebe rucne.
a jinak si zkus zapnout HW akceleraci.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jelikož si už hraju s Chrome několik hodin, na některé otázky jsem po tak dlouhé době nalezl odpověd, na některé nikoli, proto to sem vypíšu v bodech:
HW akcelerace nevím jak to zapnout. V about:flags jsem aktivoval toto: "GPU Accelerated Canvas 2D" ale už jsem tam nenašel tu druhou možnost "GPU Accelerated Compositing".
Přepínání oken Když mám otevřené 4 okna aktivní prvni, aktivuju poslední a pak to poslední zavřu tak se aktivuje ten předposlední, ale já chci aby se aktivoval ten co byl aktivní předtím.
Bug při Win7 Thumbnails: Mám otevřené v Chrome několi listů, chrome zavřu, poté otevřu, mám nastavené, ať se všechny okna obnoví, ale potom mám i ve Start liště jaokby 2 Chromy, někdy stačí zavřít poslední list, někdy musím všechny...
Vyhledávání v adresním řádku: Už jsem to našel, sice nevím jak to našlo přesně to pole, kde se má vyhledávat, ale funguje to.
Když pominu, že je to nechutně pomalé, myslím, že si na to zvyknu...
HW akcelerace nevím jak to zapnout. V about:flags jsem aktivoval toto: "GPU Accelerated Canvas 2D" ale už jsem tam nenašel tu druhou možnost "GPU Accelerated Compositing".
Přepínání oken Když mám otevřené 4 okna aktivní prvni, aktivuju poslední a pak to poslední zavřu tak se aktivuje ten předposlední, ale já chci aby se aktivoval ten co byl aktivní předtím.
Bug při Win7 Thumbnails: Mám otevřené v Chrome několi listů, chrome zavřu, poté otevřu, mám nastavené, ať se všechny okna obnoví, ale potom mám i ve Start liště jaokby 2 Chromy, někdy stačí zavřít poslední list, někdy musím všechny...
Vyhledávání v adresním řádku: Už jsem to našel, sice nevím jak to našlo přesně to pole, kde se má vyhledávat, ale funguje to.
Když pominu, že je to nechutně pomalé, myslím, že si na to zvyknu...
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak další problémy nastaly:
Přihlašování: Existuje nějaké rozšíření, které bude nějak rozuměji doplňovat hesla do formulářů? Protože to co je defaultně v Chromu stojí za prd... pokud se adresa 1000% neshoduje, tak to nedoplní, a třeba v PHPMyAdminovi na localu nedoplňuje vůbec...
Extension: Aktualizují se automaticky,když vyjde nová verze?
Přihlašování: Existuje nějaké rozšíření, které bude nějak rozuměji doplňovat hesla do formulářů? Protože to co je defaultně v Chromu stojí za prd... pokud se adresa 1000% neshoduje, tak to nedoplní, a třeba v PHPMyAdminovi na localu nedoplňuje vůbec...
Extension: Aktualizují se automaticky,když vyjde nová verze?
- eLPeCKo
- Začátečník

Extension se updatují automaticky.
S heslami neporadím, protože používám ještě pořád defaultní v chrome, ale taky by mně zajímaly vhodné alternativy....
S heslami neporadím, protože používám ještě pořád defaultní v chrome, ale taky by mně zajímaly vhodné alternativy....
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU: Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
PSU: Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Používá v Chrome někdo Nástroje pro vývojáře? Protože jsem zvyklý na Operu Dragonfly, kde se daly debugovat i inline JavaScripty, což jsem ale v Chrome nezjistil jak na to...
Když bych se moc nudil, možná bych si napsal vlastní správce hesel, vlastně všechny Extensiony jsou psané v HTML, CSS a JavaScriptu, jenom pak nevím jak je to se synchronizací. Když mám mezi 2-ma Chromama nastavené synchronizování všeho, synchronizují se i ty Extensiony a jejich data?
Když bych se moc nudil, možná bych si napsal vlastní správce hesel, vlastně všechny Extensiony jsou psané v HTML, CSS a JavaScriptu, jenom pak nevím jak je to se synchronizací. Když mám mezi 2-ma Chromama nastavené synchronizování všeho, synchronizují se i ty Extensiony a jejich data?