The Witcher 2: Assassins of Kings - o hře jako takové
Moderátor: Baneshee
- Hladis
- Moderátor

Re: The Witcher 2: Assassins of Kings - o hře jako takové
No tak jsem konecne po mnohych problemech nedavno hru postou obdrzel. Na to ze byla objednana v predprodeji jsem ji dostal zde v Recku pred tydnem je docela smutne. Ale k veci. Dohral jsem cestu s Vernonem a docela jsem tohle necekal. Hra je vcelku kratka, konec je jako by vam nekdo vypnul televizi uprostred filmu, pribeh a veskere politicke pletichy jsou strasne zamotany a postav je takove mnozstvi ,ze se v tom clovek ztraci, neznam knihy a dost jsem se ztracel nejen v postavach ale i v jejich motivech hlavne konec je dost hekticky a da se rici se nic nedozvite jake nasledky vase rozhodnuti mela. Na 100% se pocita s pokracovanim ,ale nedokazu si predstavit jak chteji v pribehu pokracovat ,kdyz vytvorili doslova nespocet ruznych kombinaci ovlivnujici veci budouci 
- Weslo
- Středně pokročilý

Po přečtení (nejlépe několikerém) ti bude vše o dost jasnější. Myslím co se týče postava a jejich motivací, samotná hra je udělaná na knihách relativně "nezávisle".
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- goelr
- Začátečník

Mimochodem prave probiha reedice kompletni knizni sagy Zaklinace - nedavno vysel 5. dil.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý

Však už bylo načasegoelr píše:Mimochodem prave probiha reedice kompletni knizni sagy Zaklinace ...
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba zahrát dvakrát, ta hra je z 50% jiná s Vernonem než s Iorvethem.Hladis píše:No tak jsem konecne po mnohych problemech nedavno hru postou obdrzel...
Nechápu ale co mají lidé za problém s množstvím postav? Vždyť od toho tam je čeština a deník.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Hladis
- Moderátor

Ja to hraju podruhy s Iorvethem ,ikdyz mi je krajne nesympatickej. Kazdopadne napoprve tam bylo moc WTF momentu jako kde se porad bere drak. Postavy dost mlzej a pokazdy se vykrucujou a clovek nevi co je vlastne pravda. Hlavne na konci je to smrst ruznych verzi a konspiraci v kratkym casovym useku s doslova prehrsel moznosti jak se rozhodnout. Da se rici neda se verit nikomu a nicemu. Motivy postav jsou nekdy nelogicky.....Geralt porad mluvi o Yenefer nebo jak se jmenuje a vubec nemam tucha kdo to je a proc porad mu lezi v hlave a stejne postavy mluvej o dalsich postavach o kterych nic nevim. Asi to budu muset zahrat vicekrat a poradne to vstrebat ,ale tohle u jednicky vubec nebylo nutny a dej tam pekne odsejpal a hlavne to melo zacatek a konec.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nj tak ono je to hlavně taky pokračování knižní sedmidílný ságy, a obzvlášť ve dvojce to na knihy navazuje hodně výrazně...
měl by sis doplnit vzdělání, když už se dělá ten dotisk
Zaklínač 2 má každopádně jeden z nejlepších herních příběhů vůbec, osobně bych řekl že od Bloodlines a předtím Tormentu v žádný jiný hře lepší writing snad nebylo.
měl by sis doplnit vzdělání, když už se dělá ten dotisk
Zaklínač 2 má každopádně jeden z nejlepších herních příběhů vůbec, osobně bych řekl že od Bloodlines a předtím Tormentu v žádný jiný hře lepší writing snad nebylo.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Hladis
- Moderátor

Me se jednicka libila hodne (jedno z nej RPG) a clovek nemusel znat predchozi udalosti z knizky. Byl to takovy restart se ztratou pameti a zaclo se na novo. No dvojka uz se docela vrta v minulosti o ktery bohuzel nic nevim a tech par utrzku z Geraltovi pameti me do obrazu nevzalo (to povazuju za nejvetsi chybu hry ,kdy nebylo vysvetleno vice o Geraltovi minulosti, hold kazdy necet knihy). Bohuzel u dvojky uz to skripe hlavne tim jak je to useknuty a clovek ,aby ted cekal buh vi jak dlouho na pokracovani. Tenhle rozkouskovany styl u her nesnasim a mam rad pribeh uceleny.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dvojka se jmenuje Assassin's of Kings, to je její hlavní téma, a toto téma je ve dvojce 100% uzavřeno, vysvětleno a vyčerpáno.
Sidestory o Divokém Honu, Yennefer, Geraltově paměti (prostě věci navazující na konec knihy) jsou prostě záležitosti na víc dílů. Dvojka je prostřední část trilogie, není to závěr série, takže je jasné že nemohli ukončit všechno. Konec mi useknutý vůbec nepřišel, naopak rozhovor s Lethem a následný (nepovinný) souboj byl naopak skvěle satisfying.
Empire Strikes Back taky nikdo nevytýkal že v něm na konci Vader stále žije.
Sidestory o Divokém Honu, Yennefer, Geraltově paměti (prostě věci navazující na konec knihy) jsou prostě záležitosti na víc dílů. Dvojka je prostřední část trilogie, není to závěr série, takže je jasné že nemohli ukončit všechno. Konec mi useknutý vůbec nepřišel, naopak rozhovor s Lethem a následný (nepovinný) souboj byl naopak skvěle satisfying.
Empire Strikes Back taky nikdo nevytýkal že v něm na konci Vader stále žije.
- NoreiT
- Nováček

-
Zdravim, nasla by se u nekoho cestina pro verzi 2.0? Mam Steam verzi, takze oficialni update nehrozi a jedina cestina kterou jsem nasel neobsahuje texty z 2.0 (tutorial, atd.). Muzete mi ji nekdo prosim hodit na mail (lukas.lauryn@gmail.com)? Chci se pridat do (snad) klubu spokojenych hracu Witchera, zatim sem s nim nemel tu cest 
Jde mi o soubor cz0.w2strings
Jde mi o soubor cz0.w2strings
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Máš to na mailu
příště si koukej kupovat hru přímo u výrobce na gog.com, ať máš tu nejlepší verzi, a CDP dostanou tvoje peníze aniž by se museli dělit s valve !
A užij si nejlepší RPG (a hru vůbec) roku 2011.
příště si koukej kupovat hru přímo u výrobce na gog.com, ať máš tu nejlepší verzi, a CDP dostanou tvoje peníze aniž by se museli dělit s valve !
A užij si nejlepší RPG (a hru vůbec) roku 2011.
- NoreiT
- Nováček

-
Paráda, díky moc. S tou koupí jsem dostal dost výhodnou slevu při koupi jiný hry a vyšel mě na 240Kc, tudíz COG asi bohuzel 
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Buďte rádi že si vůbec koupil origo.. Ještě "buzerovat" (nebrat doslovně) že si to koupil na Steamu 
- goelr
- Začátečník

Ja Paula chapu, je to srdecni zalezitost (i pro mne napr.) a Paul tim chtel jenom rict, aby z toho meli co nejvice penez primo vyvojari....a 3. dil byl min stejne kvalitni jako 2. 
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- NoreiT
- Nováček

-
Taktez chapu snahu o "nakrmeni" vyvojaru, ale ma penezenka neni bezedna 
- elypsa
- Nováček

-
Mám stejný problém s češtinou jako výše, taky koupena Steam verze O:-)
Mohl bych taky poprosit o zaslání?
sz.milan964@gmail.com
Všem moc dík
Mohl bych taky poprosit o zaslání?
sz.milan964@gmail.com
Všem moc dík
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hoď sem link na svůj steam profil, pak ti to pošlu.
- elypsa
- Nováček

-
Vyřešeno instalaci čisté CZ verze od kamarada takze kdyby nekdo mel podobny problem staci napsat a cz poslu
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Yennfer je niečo ako osudová žena pre Geralta, btw mňa skorej iritovalo kde nabrali Triss kedže knihy sa o nej zmieňujú skorej pomenej a v nich sa všetko točí okolo Yen a CiriHladis píše:Ja to hraju podruhy s Iorvethem ,ikdyz mi je krajne nesympatickej. Kazdopadne napoprve tam bylo moc WTF momentu jako kde se porad bere drak. Postavy dost mlzej a pokazdy se vykrucujou a clovek nevi co je vlastne pravda. Hlavne na konci je to smrst ruznych verzi a konspiraci v kratkym casovym useku s doslova prehrsel moznosti jak se rozhodnout. Da se rici neda se verit nikomu a nicemu. Motivy postav jsou nekdy nelogicky.....Geralt porad mluvi o Yenefer nebo jak se jmenuje a vubec nemam tucha kdo to je a proc porad mu lezi v hlave a stejne postavy mluvej o dalsich postavach o kterych nic nevim. Asi to budu muset zahrat vicekrat a poradne to vstrebat ,ale tohle u jednicky vubec nebylo nutny a dej tam pekne odsejpal a hlavne to melo zacatek a konec.
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Weslo
- Středně pokročilý

Já opět narazil na nelogiku (nevím jestli moji, nebo CDP) při questu "Na ptáky jsme krátký". Nikde nepíšou, že musím splnit quest dřív než se do Vergenu vrátím. Pak tam přijdu, chlapík v lomu je, a 60 pírek nechce.

AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1