Kvalita Arcticu (Arctic Coolingu) ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
amd.21
Začátečník
Začátečník

Kvalita Arcticu (Arctic Coolingu) ?

Příspěvek od amd.21 »

Zdravím,
chtěl bych vyměnit box chladič na svém i5-2400 za něco lepšího/tiššího. Líbí se mi tahle Noctua http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0CE0AM12HQ ,ale imho je to zbytečné a navíc docela dost drahé. Uvažuju nad tímhle Arcticem http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0CE0AM1836 ,ale s kvalitou Arcticů nemám dobrou zkušenost. Můj první NV Silencer 5 rev.3 asi po roce začal vydávat divné zvuky( větrák), pak jsem měl Freezer 64 Pro, po nějakých 3 letech se mu zadřel větrák, a poslední, Freezer Xtreme rev.1 , který jsem měl v předešlé sestavě, začal asi po 2 letech cvakat/mlátit (větrák), ze začátku stačilo trochu praštit do casu a přestalo to, ale bylo to čím dál horší.

Proto se chci zeptat, jestli má někdo podobné zkušenosti s AC a nebo jsem měl jen smůlu ? Můžete mi popřípadě doporučit něco do cca 1000kč, můj hlavní požadavek je tichý chod (alespoň bez zátěže, v zátěži nějaký ten dB navíc překousnu)
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: Kvalita Arcticu (Arctic Coolingu) ?

Příspěvek od shelby_nr »

Na Arctic sa vykašli a zober buď Gelid Tranquillo rev.2 alebo Zalman CNPS10X Performa
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Taky bych se Arcticu vyhnul. V oblasti VGA chladicu je to OK, ale v oblasti CPU uz se legenga typu Freezer 64 / 7 neopakuje. Chladici vykon nic moc, nekompatibilni FAN takze pri problemu FANu se hure meni.
Vyse dva zminene chladece jsou super v pomeru cena / vykon, svuj tip do 1000 pridavam
http://beta.czc.cz/scythe-scnj-3000-nin ... 62/produkt, ktery je jeste vykonenjsi nez zminene dva, takze po regulaci fanu muze byt i tizzsi... (je vhodny pro ventilatory o malem prutoku, coz se o zminenych dvouch rici neda, takze jestli jdes po tichu bral bych tento, jestli staci normalni ticha sestava, volba nad bude OK a levnejsi)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

já bych se vůbec nebál jít do chladiče od cooler masteru, výkonově se dají celkem srovnat s noctuou, navíc mají pěkné a kvalitní základy. pouze jsou trošku těší...
Co se týče tichosti tak taky není problém najít krásně tichoučkej...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ventilatory jako takove odchazi, je to naprosto normalni a logicke. nerekl bych, ze AC dela spatne vyrobky. musite to brat tak, ze je to normalni spotrebak, jako treba rohlik... :wink: a to se tyka vsech firem
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

jako já osobně nenechávám na CPU chladiči nikdy větrák dýl, než mu skončí záruka, přece jen běží ten větrák nonstop a je u něho potřeba 100% spolehlivost...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jak v cem. u serveru ano, ale u normalniho pc je to jedno... stejne novejsi cpu throttlujou ci se uplne vypnou pri prekroceni Tmax :)
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

ano, to je sice pravda, ale zase když ho vyměníš, tak se ti zase sníží hlučnost ( když teda kupuješ ty lepší) a navíc máš zase takovej lepší pocit :) , a nějakých 400 - 500 za větroně na 2 roky mě nevytrhne... :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja vim, proti tomu nic nemam.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“