No toto ... Tak o techhle zakoutich jsem zatim jen zbezne slysel a preskakoval je
Ja tak nastrkat veci do kejsu - nastavit na default a neresim ... maximalne ztisit ventilatory
Netusim, co bych moh pro Tebe udelat naoplatku. Tak leda nejaky obrazek. Programovani delam velmi specificke a ne na PC ...
Tak hlavně abys natestoval že je to stabilní.
Specifické?
Snad ne PLC?
Pro komponenty Allen-Bradley (Rockwell) jsem to dělala taky.
No a obrázek lokomotivy by byl fajn...
Zdravim. Problem se zase sam objevil zhruba po mesici. Jeste prikladam obrazek toho co to udela.
Zde je videt ze si to Bios prepne na frekvenci 1333. No mozna mi nezbude nez ty pameti pouzivat podtaktovane
Uz je to temer kazdy den co zapnu PC, musim vlezt do biosu a jen dam ulozeni a jede to. Nemate jeste nekdo dalsi radu?
Pořídil sem tuhle desku kámošovi zde na bazaru, společně procesorem Xeonem X3440 . Ted sme to dávali dohromady a výsledek je že se deska dokola zapíná/vypíná respektive rozsvítěj diody, roztočej větráky a takto to cykluje. Ani do biosu se nedostanu. Zkoušel jsem i jinej zdroj, paměti od každé jednu v každém slotu. Grafika doted chodila ve starší sestavě,každej konektor jsem přešel, odpojil vše nepotřebné, resetovat CMOS, vyndal baterku...
komponenty:
Xeon X3440
Gigabyte P55 UD3
Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600
ATI HD 3870
Corsair TX 750M
Takže kdyby někoho z Vás něco napadlo tak se podělte. Neboď mi asi nezbyde nic jiného než koupit desku s procákem, vyzkoušet a vrámci 14 dnů to zase vrátit. Nebo desku reklamovat, je v záruce. Tváří se jako KO, ale nechce se mi věřit že bych koupil nefunkční desku. Že bude KO procák se mi zdá jako malá pravděpodobnost.
a co jinej procesor? Koukal jsem na gigabyte stranky a neni tam podpora Xeonu zminena. Treba ho deska neropozna (ikdyz vetsinou se alespon zapne a vyhodi CPU ID error)
Je to fyzicky stejné jádro, jen podporujou navíc ECC paměti a některé modely lepší virtualizyční funkce. Nicméně maj svoje vlastní ID, atd. A když nejsou v support listu biuosu, tak s nimi deska prostě nemusí postnout. Nebo třeba naběhne jako unknown, ale nebude fungovat EIST a turbo, atd.
Máš tam nejnovější BIOS?
Každopádně bych tam nahrál nejnovější, to je první, co bych udělal.
Já už nevím, co jsem na UD7 měl za BIOS, už je to nějaká doba...
Cau mam jen otazecku chci si koupit MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC pujde me na zakladni desku gigabyte p55a-ud3R kdyz ne tak jka nejlepsi grafika me pujde dik za odpoved
Mam Vyse uvedenou ZD s procesorem i5 750+Ram 4GB ADATA+Gigabyte GTX570
Problem je v tom ze po nainstalovani windowsu a nainstalovani grafickych ovladacu se pri startu u zobrazeni loga spusteni systemu windows vypne monitor a pc nabehne bez obrazu...a nic nepomaha ani bios.....reinstal na stary ovladace proste nic...ale deska ma moznost zapnout turbo mod usb 3 nebo sata 3 s tim ze kdyz se to zapne tak se zpomali pci-e z 16x na 8x pote co to udelam a pci-e bezi 8x tak vse normalne nabootuje a funguje bez problemu...prosim o radu zda nekdo nevi jak to rozjet normalne aby pci-e pracovalo na 16x a nebrzdilo mi to grafarnu uz jsem z toho zoufalej
Predem vam dekuji za vase rady
Grafika v jinym PC normalne funguje bez problemu takze to bude deskou...a reseni toho studenyho spoje asi neni co? Rovnou vymena desky? Jinak problem v procesoru to asi byt nemuze ne? Kdyz v 8x to jede normal...a jak vite ze to grafiku nebrzdi? Jinak moc dekuju