Jeste doplnim ze v tom testu jsou (jako u fps) jen stredni namerene hodnoty. Ale na rozdil od fps cim vyssi tim horsi a ikdyz nameris prumerny 40ms ,tak nejvyssi hodnota klidne atakuje 50-60ms. Input-Lag totiz neni rovnomerny a pekne to skace. Nekde jsem mel i obrazek porovnani stejne situace na CRT a LCD a videls jak strela u CRT je uplne jinde vepredu nez strela na LCD. Ty ms rozhodujou o tvy smrti ci preziti.
Ya, you don't "see" input lag. It just appears that everyone else is cheating Because of the delay (lag) in the what is happening in the game and what is displayed on the screen. In a bad lag situation you can be killed before you see the shooter step around the corner of a building or before you see the muzzle flash.
http://www.behardware.com/medias/photos ... 017592.jpg
The lag is clearly shown in this picture. The image on the left (the CRT) shows that the opponent has centred shooting, whereas on the right shooting is still oriented on the side. Most of all, however, on the Mitsubishi monitor we have 110 bullets left in the magazine and on the LCD, 111
Já jsem třeba ješt předminulej rok jel čistě na CRT. U TN jsem blil a lepší LCD měly inputlag kterej jsem cejtil a já jsem na něj extra háklivej. Nakonec jsem skončil u Sony W4000 32 placové televize co nemá input-lag, škoda je, že je to poslední generce používající native 10-bit panely, a její následovníci už maj jen 8-bit + dithering, kterej potřebuje více práce elektorniky = maj děsivej input lag. Když jsem zkoušel hrát UT3 na Playstation a nové LCD televizi tak jsem měl problém se tam trefit do dveří, a to no joke. Dnes jsou celkem OK leda Panasonicy a to ještě se správnym nastavenim.
Co se týče desktopů, tak kupodivu nejmenší input lag má pro mě zatím 24 palcoé H-IPS a to HT ZR24W. To je super minotir na svou cenu, naprosto super. Použitelné jsou taky ty 120HZ mnitory původně určené pro 3D. 3D je naprd ale 120hz input se hodí a je to cejtit strašně moc, pokud má člověk dost FPS tak 120hz moinitor dodá situace mnohem plynulejší feeling, hraje se na tom už skoro jak na solidním CRT, doporučuji vyzkoušet.
Problém input-lagu ani neni o tom že věci vidíš déle ale o ovládání, protože i tvůj pojhyb má lag. Pokud máš vytrénované a rychlé smysly, doslova tě to dovádí k šílensntví, jsem zvyklej aby se mi krysa hejbala jak hejbu rukou ne aby se to pohnulo o 0,1 sekundy později, mě to pak dělá problémy i ve win se třeba trefit na tlačítko, a když se s tim snažim hrát tak mě do půl hodiny bolí hlava a jsem znechucenej a demotivovanej. Proto hraju vždy s jednou kartou, NV kartou ( u starejch her 3DFx kartou protože Glide jako jediné API nemá inpu-tlag ani s V-sync...) a pedbufferem sníženym z default 3 na 1 či 0 snímků. Jedině žádnej lag znamená pořádnej požitek.
Sem rád, že někdo je schopnej to pochopit, a ne jak hromada blbců, co nechápu a budou neustále se 100% jistotou tvrdit, že víc jak 60fps nikdo nepotřebuje a ani víc jak 60Hz na monitoru...Já hrál 75Hz protože se to hejbe mnohem líp, jak 60Hz, bohužel sem svůj Philips musel "tunit" pomocí různejch věcí, aby na DVI obrazu dal 75, který jinak dává jen přes VGA...jaksi mi to ale celý pak rozhodilo SLi, takže mám smůlu a musim se spokojit s 60ti...
Jediná alternativa snad jsou právě ty 120Hz, jako ten od samsungu 22" by měl bejt solidní a použitelnej, u her s hodně fps nutnost...i ten crysis bych mohl hrát v downsamplingu 2560x1600 což vypadá velmi pěkně, ale je tam inputlag, další věc co dělá input lag je AA...takže jediná možnost je AA off a pak ta myš nemá 0,5s opožděnost, taky to nesnášim...timhle neduhem trpí dost Crysis 2, pokud nejsou vysoké fps a ten multiplayer (a i single) je dost tragédie to hrát, protože už při vydání skoro bez patchů se tam to zaměřovadlo i na jedný kartě hejbalo tam s 0,1s odezvou, člověku se to zdá málo, ale čas je relativní a v rychlostech kde je vyžadována přesnost je tohle tak strašně cejtit...
No i ty 100+Hz monitory nezachrani vse. BENQ tam strka smejdskou elektroniku a stoji to za prd uplne stejne.
To HP nevim ....HP to je stejnej kancl segment jako DELL a moc dobrych hernich monitoru jsem od nich nevidel. To spis NEC a jeho 24WMGX3 byl best of the best ,ale uz se neprodava ,protoze diky cene (25 klacku uhhhh) nesel moc na odbyt.
Jinak me se osvedcili Samsungy 22 TNka ,ty maji dobrou odezvu a za levny peniz to je slusny na hrani. Stejne na praci mam NECy za XXtisic ,ktery ale na hrani nejsou.
Tenhle problém s inputlagem kterej se zvětšine s klesajícím počtem FPS, ala když se dostaví GPU limit, zvedá se inputlag má mnoho her a enginů. Zajímavé je, že při CPUlimitu se fps snižujou ale lag se nezvětšuje, je to něco v GPU render procesu. Třeba i starej UT, když se na dnešních kartách dostaneš do GPU limitu má inputlag, ale v té hře to nehrozí, tam jsi vždy na fps locku i CPU limitu. Ale přes Glide inputlag neměl a u forceware 50. řady neměl ani u D3D na geforce (pokud by vypnutej vsync), tohle je většinou znak ne úplně dokonalého enginu. Asi největší input lag způsobenej enginem všech dob měla ta poslední final fantasy MMO, tam to bylo doslova hororvé.
Hladis: Pokud jde o input-alg nemůžeš moc hledět na značku. Každej monitor je komplet jinej, někdy se dost liší i jednotlivé revize. Dell má jedny z největších lagů ( u monitorů s kvalitnim obrazem ) a HP u ZR24W má zase nejmenší. Ale minulé generace 24-ek od HP byly hodně zalagované, a možná budou i ty nadcházející, já jen vypichuji zrovna tento model, protože ten se povedl.
No ja tiez som zvedavy ze ako to nakoniec bude bezat na mojej zostavicke, rozlisenie bude 1600*900 nakolko ma viacej nepusti LCD, a dufam ze Ultra detaily si vystacia so cca 750Mhz na jadre.
CPU:AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm);MB:ASUS M5A99X EVO R2.0;RAM:2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz;GPU:Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz);HDD:Western Digital Blue 500GB; PSU:Corsair TX650 V2;Case:Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm);OS:Win 7 Pro 64-bit
Dobrá,chtěl bych dosáhnout výkonu aspoň jako GTX 560 Ti a vyšší....Jaké frekvence byste mi teda doporučili? Nebo je můžu nechat jako v tom článku na PCtuning,akorát tolik nezvyšovat Core Voltage?
Na překonání výkonu 560TI ti stačí nic, ňákejch 25-50Mhz. Prostě tam dej voltáž co ti Afterburner dovolí (obvykle 1,087v u GTX470) a vyžeň to jádro kam to jde. Na paměti nešahej.
Alfajk: Twin Frozr větráky jsou ale snesitelnější jak stock GTX470...
Bendergast: naopak, jestliže jsi otestoval stabilitu třeba ve furmarku a nepadlo to, tak moc pěkný výsledek, 820MHz je super, akorát ti to kapku topí, potřeboval bys lepší chlazení...Já mám teploty o poznání nižší co se týče mé reference od ASUSu, větrák jede max 80% při OC, hlučnost tedy snesitelná, ale stabilita taktování k ničemu...končim u 780MHz, kde to je stabilní tak na 80%, takže OC máš dobrý...jen to chlazení, zkoušej stabilitu s nižší Vcore, jak ti píšou.