Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací
Moderátor: Loki5567
- bonavox
- Začátečník

-
Reinstalace Windows 7
Chci reinstalovat Windows 7 a rád bych některé současné věci zachoval, ale nevím kde je najít:
- kde najdu uložení oblíbených Google Chrome?
- kde najdu uložení ikon na dolní liště Windows 7?
- kliknutím pravým tlačítkem na každou z těchto ikon vyjede seznam připnutých odkazů, kde jej najdu?
Další mě asi napadnou v průběhu dne ...
- kde najdu uložení oblíbených Google Chrome?
- kde najdu uložení ikon na dolní liště Windows 7?
- kliknutím pravým tlačítkem na každou z těchto ikon vyjede seznam připnutých odkazů, kde jej najdu?
Další mě asi napadnou v průběhu dne ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Reinstalace Windows 7
Tak to normálně reinstaluj a v instalaci zvol možnost upgrade místo čisté instalace. Při možnosti upgrade se ti tam přenese nastavení a programy co nyní máš v PC.
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
- zombux
- Odborník PCT

... jo a taky se to s docela slušnou pravděpodobností pěkně rozbořípeta809 píše:Tak to normálně reinstaluj a v instalaci zvol možnost upgrade místo čisté instalace. Při možnosti upgrade se ti tam přenese nastavení a programy co nyní máš v PC.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mě se tak nestalozombux píše:... jo a taky se to s docela slušnou pravděpodobností pěkně rozbořípeta809 píše:Tak to normálně reinstaluj a v instalaci zvol možnost upgrade místo čisté instalace. Při možnosti upgrade se ti tam přenese nastavení a programy co nyní máš v PC.
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
- killerlord
- Nováček

-
Reinstal Win7
Dobrý den. Chtěl bych přeinstalovat Windows 7 Home Premium 64bit.Ale nevím jak kde co udělat mohli by jste mi prosím napsat nějaký návod jak to mám udělat ? Mám dva disky
(C:) a (D:)Factory Image tam je nějaké recovery nebo co. A instalačni DVD jsme neměl do nedávna dokuď mi win nenavrhl zálohu na 3 DVD nebo co to je
opravdu se v těch win 7 moc nevyznám.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Reinstal Win7
1) Je to notebook?
2) Máš všechny ovladače, které budou po přeinstalování potřeba? Jaká je konfigurace počítače?
3) Proč chceš počítač přeinstalovat?
2) Máš všechny ovladače, které budou po přeinstalování potřeba? Jaká je konfigurace počítače?
3) Proč chceš počítač přeinstalovat?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Reinstal Win7
bud muzes pouzit tu recovery partition od vyrobce(coz netusim jak se dela),nebo primo to dvd,coz by mel bejt obraz systemu(vcetne registru a nejakejch programu co byly v program files/dokumentech atd)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
U Chrome je nelepší si udělat synchronizaci s google účtem a po reinstalaci jen sesynchronizovat - nemusi se nic vic delat.
U tehc veci u systemu - mam zkusenosti s upgradem, nicmene u ciste instalace by to zrejme zase bylo o nastaveni dle Vasich potřeb.
U tehc veci u systemu - mam zkusenosti s upgradem, nicmene u ciste instalace by to zrejme zase bylo o nastaveni dle Vasich potřeb.
- wallot
- Středně pokročilý

-
veskera nastaveni obsahuje slozka s uzivatelskym profilem. vetsinou v adresari application data. nejlepsi je cely adresar s profilem odzalohovat a pak vratit zpet
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přeinstalace W7 na notebooku
No pokud si stáhneš instalačko Windowsů a máš licenční klíč tak je vše v pohodě.
- LukášST
- Začátečník

-
Nutný reinstall?
Zdravím,
do tátovo PC, jsem nedávno instaloval SSD a k tomu W7 Pro 64-bit.
Jenže táta by ke konci roku chtěl nějaký upgrade z jeho E6850 na něco lepšího.
Moje představa je i5 / i7 s H67 chipsetem.
Moje otázka zní, zda se dá nějak obejít následný problémy při bootování, že došlo ke změně CPU nebo dokonce MB. Nevím jak u W7, tam jsem se s tím nesetkal ještě - proto se ptám. Ale u XP jsem raději přeinstaloval.
U táty se mi do přeinstalace znovu nechce, protože je to komlikovaný na nastavování všech jeho aplikací atd.
Proto bych raději, jen vyměnil HW něco přenastavit a počítač bude v pohodě běžet.
Díky za rady
do tátovo PC, jsem nedávno instaloval SSD a k tomu W7 Pro 64-bit.
Jenže táta by ke konci roku chtěl nějaký upgrade z jeho E6850 na něco lepšího.
Moje představa je i5 / i7 s H67 chipsetem.
Moje otázka zní, zda se dá nějak obejít následný problémy při bootování, že došlo ke změně CPU nebo dokonce MB. Nevím jak u W7, tam jsem se s tím nesetkal ještě - proto se ptám. Ale u XP jsem raději přeinstaloval.
U táty se mi do přeinstalace znovu nechce, protože je to komlikovaný na nastavování všech jeho aplikací atd.
Proto bych raději, jen vyměnil HW něco přenastavit a počítač bude v pohodě běžet.
Díky za rady
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nutný reinstall?
7 to na 90% preziji, ale nekde sem tu postoval navod jak to udelat nejlip. Widle se totiz daj uvedst do stavu, kdy si vuci HW mysli ze se teprve instaluji, pritom ti zustanou naistalovane veskere aplikace.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- LukášST
- Začátečník

-
WOW, rychlá reakce!
Hmmm, tak kdyby jsi ten návod našel, byl bych Ti super vděčnej
Hmmm, tak kdyby jsi ten návod našel, byl bych Ti super vděčnej
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja ho za tebe hledat nebudu
nekde sem ho tu uz postoval. Dokonce vickrat.
//tak naposled: http://www.sevenforums.com/tutorials/13 ... puter.html
Akorat mam dojem, ze tam nekomu mensi botu delaj antiviry, takze pred tim odistalovat...
//tak naposled: http://www.sevenforums.com/tutorials/13 ... puter.html
Akorat mam dojem, ze tam nekomu mensi botu delaj antiviry, takze pred tim odistalovat...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- LukášST
- Začátečník

-
eseta odinstaluju
ještě pohledám tady na fóru, ono hledat něco ve tvých 3500 příspěvcích, je docela sranda 
Každopádně díky moc!
Každopádně díky moc!
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Navod sem ti poslal
Hledat uz nemusis 
Jenom 3500? Ja myslel ze uz jich mam aspon 6k
Jenom 3500? Ja myslel ze uz jich mam aspon 6k
- LukášST
- Začátečník

-
Echhh, sry.. nějak jsem se asi ukouknul no 
Díky moc za pomoc
Díky moc za pomoc
- bonavox
- Začátečník

-
Nene, nic takovýho ...peta809 píše:Tak to normálně reinstaluj a v instalaci zvol možnost upgrade místo čisté instalace.
To zní dobře ... jak se to dělá?CZDaywalker píše:U Chrome je nelepší si udělat synchronizaci s google účtem a po reinstalaci jen sesynchronizovat - nemusi se nic vic delat.
Že by to v roce 2011 100% fungovalo až takhle jednoduše?wallot píše:veskera nastaveni obsahuje slozka s uzivatelskym profilem. vetsinou v adresari application data. nejlepsi je cely adresar s profilem odzalohovat a pak vratit zpet
No nezkoušel jsem, přijde mi, že v hloubce toho profilu musí být i spousta balastu.
Ještě mě napadá, kde jsou třeba uložené takové ty ručně dodané ikony úplně v horním pásu Office 2010?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Bobin
- Začátečník

-
Nelze spustit instalaci Windows7 64bit
Chtěl jsem sloučit disky (C a E) v jeden.Použil jsem k tomu Acronis disk director.Po asi 12 hodinách to bylo dokončeno.Teď když zapnu PC najede mi toto:
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /bootmgr
Error 15: File not found
Press any key to continue...
pak mě najede nějaký GRUB4DOS 0.4.4 a nějaké možnosti jak zapnout Windows, žádná nefunguje.
Rozhodl jsem se tedy přeinstalovat windows, jenže mi vůbec nenajede instalace.Najede zase to chybové hlášení a pak ten grub4dos.
Instaluji z USB CD/DVD ROM.Windows jsou vypálené na dvd v iso formátu. Instalace vůbec nenajede.
Poradí mi někdo jak na to?
Děkuji.
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /bootmgr
Error 15: File not found
Press any key to continue...
pak mě najede nějaký GRUB4DOS 0.4.4 a nějaké možnosti jak zapnout Windows, žádná nefunguje.
Rozhodl jsem se tedy přeinstalovat windows, jenže mi vůbec nenajede instalace.Najede zase to chybové hlášení a pak ten grub4dos.
Instaluji z USB CD/DVD ROM.Windows jsou vypálené na dvd v iso formátu. Instalace vůbec nenajede.
Poradí mi někdo jak na to?
Děkuji.
CPU:Intel core i5-750 | Cooler:AC Freezer Xtreme rev.2 | MB:Gigabyte GA-P55-UD3R | RAM:Kingston HyperX Black XMP 2x4GB | GPU:AMD MSI R9 270X Gaming | PSU:Thermaltake 650W | HDD:WD Caviar Black 500GB ,Caviar Green 1TB | CASE:Fractal Design Define R4 | Monitor:Samsung 22" SM 2243BW | OS:WIN 7
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Nelze spustit instalaci Windows7 64bit
Nech zapojeny jen disk na ktery chces nainstalovat system.
Ostatni fyzicke disky vypoj.
V Biosu zkontroluj spravne boot poradi aby ti to bootovalo z dvd.
Nainstaluj windows normalne z origo media
Jestli myslis ISO normu tak to je neco jineho...
Ostatni fyzicke disky vypoj.
V Biosu zkontroluj spravne boot poradi aby ti to bootovalo z dvd.
Nainstaluj windows normalne z origo media
Jestli to ma znamenat ze iso soubor windows je vypaleny primo na disk tak to je dobry vtip, takto to nainstalovat nejde. Iso je jen obraz dvd a musi se vypalit tak aby se ti pak dvd chovalo jako normalni instalacka.Windows jsou vypálené na dvd v iso formátu
Jestli myslis ISO normu tak to je neco jineho...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06