Upgrade nVidia

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Upgrade nVidia

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano ale 570 má ještě lěpší % nárůst výkonu s OC než 560 a je lepší v teselaci a asi i potenciálu do budoucna.... když někdo má na 570 nemá moc smysl brát 560... ale pro 1680x1050 zase hmm.... chtělo by to napřed koupi ňákou pěknou 24 x 1920x1200 a pak řešit grafiky.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

nerikam ze neni lepsi urcite je ale myslim ze to nestoji za ty 3 tisice navic ;) jako daleko lepsi volba mi prijde gtx560ti + kvalitni zdroj ale jak rikam zalezi kolik ma penez
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Hoky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hoky »

Já bych rád aby to nějakou chvíli vydrželo, rád bych zase hrával hry na max a ne abych zase za rok kupoval novou, i když možná budu muset, kdo ví :D. Jenom se ještě teď ve finále rozmýšlím od jakého výrobce.

1) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001694
2) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50M1409
3) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50M175C

která bude nejlepší? Rád bych aby nebyla moc hlučná - skříň Fractal Design R3, ale na tom moc nezáleží. Stejně mi tam hlučí BOX chladič na procesor, takže kdyby jste měli nějáký tip na levný proc. chladič tak bych ho mohl taky někdy koupit (nebudu taktovat). No a jakou tedy tu g. kartu? Ta drahá gigabyte vypadá asi nejlíp. A zajímalo by mě co se projeví víc. Frekvence jádra, pamětí nebo sharderů? Ta MSI nemá uvedenou frekvenci sharderů tak nevím. A snad se tam ta Gigabyte vleze :D. No tak jakou z těchto tří?
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

no 560ka ti pri tvem rozliseni vydrzi uplne stejne dlouho jako 570ka i na max jinak ja bych bral za sebe MSI
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ehm MSI ne...velka sance na poruchu :arrow: vetsi poruchovost nez ostatni vyrobci a to o pekne velky procentualni rozdil. Nejlepe ASUS,PoW,EVGA,Zotac......Nejhorsi jsou MSI,Gainward, PALIT a Gigabyte je nejak mezi. (MSI je hodne marketingove tlaceny ,ale kvalitativne se to radi k odpadu)
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Reknu to tak neznam nikoho kdo mel s MSI problem vcetne me a moji gtx460 ktera slape dale v pc ktere jsem prodal.. a pokud by mnel nahodou smulu na kus tak je tu dvouleta zaruka tak jako muze narazit na vadny kus jinde a to ze by melo MSI Xkrat vetsi poruchovot nez jini je nesmysl. Kvalitni je MSI uplne stejne jako ostatni a Twin Frozr bych radil mezi ty nejlepsi
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Coyde a ty delas v nejaky velky prodejne s IT nebo mas primo statistiky od prodejcu a to hlavne tech velkych ? Ja myslim ze ne ,jinak bys tohle neplac. Nebo jdi presvedcit techniky na RMA ze je to vlastne nesmysl a je to banda sasku nebo snad lidi prelepujou vyrobce karty ,aby to MSI schvalne poskodili......bud rad a vesel ze ses vesel do tech stastnych a netvrd neovereny informace bez realnyho zakladu jen proto ,ze ten produkt vlastnis.

BTW: Pokud chces info ,tak se zeptej tady DOC_ZENITH co dela v CZC schvalne co ti na to rekne.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Než se zeptá tak to řeknu. MSI je v boardech nejhorší značka (možná se rovná s u nás neprodávající ECS a Asrockem) a co se grafik týče tak těžkej průměr. Jsou horší (powercolor, Gainward, Palit) ale Asusy, evgy, i ty Gigabyte jsou lepší. MSI obecně nedoporučuji.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

U nas v Recku to vychazi jak jsem psal vys. Nedoporucuju MSI,Palit,Gainward (Powercolor neprodavaji) a doporucujou se PoW,ASUS,EVGA,Zotac a Gigabyte je tak nejak mezi.

Jinak v boardech zase u 1156 a 1155 nemaji tak spatny. U 1156 jsou dost rozmazleny ,ale u 1155 to ujde.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Co tu všichni máte proti MSI?
Já nevím, ale grafiky jsem od nich měl už 4 a zatím jsem neměl jediný problém (7600GS mi běží dodnes). Desky dvě a taky si nemůžu stěžovat.
Co se týče grafik, mám velmi špatné zkušenosti s ASUSem, dvě ze tří grafik, co jsem měl mezi kámošema šly na RMA...
GB je kvalitní výrobce, není co vytýkat, to samé EVGA.
Palit a Gainward je jedno a to samé, nikdy bych si nekoupil.
Zotac je taky kvalitní výrobce, al v poslední době není vidět a ani se moc nekupuje..
PoW dělá spíše přetaktované ref. modely, ne?
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Nvm já jsem měl od MSI dvě vga a každá byla hlučná a měla vysokou teplotu. Co se týče funkčnosti, tak nebyl problém, ale ty provozní vlastnosti... ty mě odradily :-(

PS: desku jsem měl taky od msi a tam snad žádná vada na "kráse" nebyla.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Cos měl za grafiky,
Já měl jednu ref. jednu fanless (7600GS), Cyclone (GTX460 768MB) a teď TFIII HD6950 a všechny byly dobré (nebo spíše výborné). :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

TOC píše:Co tu všichni máte proti MSI?
Statistiku poruchovosti. Pokud je rozdil mezi ASUS a MSI v poruchovosti treba u GTX560Ti cca 6% ,tak bych musel byt blazen abych to nekomu doporucil. Nemuzu doporucit produkty ,ktery maji vetsi procentualni sanci na poruchu nez produkt konkurencni. Pokud vam ani nestaci vyjadreni technika z CZC tak uz nevim. To je jak obhajovat zdroje od EC ,ze plno lidem jede ,tak proc ho nekoupit.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

ref. GT9800 a GTX 570, tu jsem vyměnil do 14dnů za úplně novou 570tku, která byla to samé. Stejné provozní vlastnosti, takže místo vodníka jsem si koupil jiné 570 do sli od evgy a tu od msi prodal.

Nvm msi jsem reklamoval jen z důvodu provozních vlastností a ne kvůli nějaké vadě.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

neco na tom ale bude,me jedna karta od msi uz odesla...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“