Asus GTX 275 - Přehřívání, problém s takty a OpenGL

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus GTX 275 - Přehřívání, problém s takty a OpenGL

Příspěvek od Walker »

Když pustím Furmark do okna 800*600 jako zátěžový test bez jakýchkoliv dalších efektu nebo vylepšení obrazu tak během dvou minut končí grafická karta přes 100°C, takže musím Furmark vypnout. V klidném stavu má karta přibližně 52°C při větráku na 50%. Ve hře Battlefield Bad Company 2 (nastavení maximum, vč. AA, AF, HBAO) má dlouhodobě cca 85°C. Ve Stalker Call of Pripyat se teploty pohybují mezí 80-90°C podle toho co je zrovna za scénu při 100% otáčkách větráku GK.

Chlazení ve skříni mám řešené 120kou ventilátorem vpředu, který vhání vzduch dovnitř a svojí větší částí fouká na grafiku, ale přes hardisk. Druhý 120 mám na zádech bedny, který odfukuje vzduch ven. Teploty se moc nemění ani při otevřené bedně a ani s defaultními takty.

Dále se nepravidelně stává, že problikne obraz a karta se přepne na takty, které odpovídají 2D režimu, takže ve hrách a náročných aplikacích mám třetinový výkon (zatím jsem to zaregistroval jen při nataktované kartě, ale je možné, že se to stane i na default. nastavení). Pomůže jedině restart a potom se situace opakuje nepravidelně, prsotě jak kdy.

Dále se mi v téhle situaci stane, že mi spadne Furmark a napíše mi to hlášku:

Kód: Vybrat vše

The NVIDIA OpenGL driver lost connection with the display
driver and is unable to continue. The application must close.

Please visit http://www.nvidia.com/page/support.html for help.
Error code: 8
Vyzkoušel jsem troje různé ovladače. Vždy úplně odstraněné a na čisto nainstalované. Momentálně mám ovladač 285 Beta. Dále jsem nainstaloval nové ovladače pro chipset.

V rychlosti jsem tyto příznaky napsal v práci, pokud si ještě na něco vzpomenu tak dopíšu.

Budu rád za jakýkoliv názor. Pohrávám si s myšlenkou zda neni karta nějakým způsobem poškozená nebo je na vině nějaká jiná komponenta.
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 21. říj 2011, 10:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Asus GTX 275 - Přehřívání, problém s takty a OpenGL

Příspěvek od Hladis »

Pokud mas kartu OCnutou ,tak ji vrat na default a pokud se v provozu karta bude chovat normalne ,tak nemas na RMA narok a karta je v poradku.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Hladis píše:Pokud mas kartu OCnutou ,tak ji vrat na default a pokud se v provozu karta bude chovat normalne ,tak nemas na RMA narok a karta je v poradku.

na druhou stranu takty na grafárně jsem měl přes rok a půl a bez problému, takže nemůže být navině třeba zdroj, že by měl slabší rpoud na 12v větvi?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No zdroj je uz starsi vyrobeny v CWT se 41A na +12V s Nippon kondikama. Moc si nemyslim ze to dela zdroj. Spis vrat kartu na default a vyzkousej ji takhle jak se bude chovat.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Hladis píše:No zdroj je uz starsi vyrobeny v CWT se 41A na +12V s Nippon kondikama. Moc si nemyslim ze to dela zdroj. Spis vrat kartu na default a vyzkousej ji takhle jak se bude chovat.

zatím jede v pohodě, ale topí strašně...teď jsem po třech minutách furmarku měl 105°C což by asi němělo bejt :oops:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No 105 je moc. Melo by to byt tak 95. Nemas ji uvnitr nahodou pekne zadelanou prachem ?
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Hladis píše:No 105 je moc. Melo by to byt tak 95. Nemas ji uvnitr nahodou pekne zadelanou prachem ?

Pc pravidelně čistím ,takže si myslím, že je čistej akorát. Grafickou akrtu při čištění vyndavám a několikrát ji profouknu....větráky vypadají čistě
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja jen ze tyhle karty lidem odchazeli diky vysokym teplotam pri obsenci cisteni. Je karta v zaruce ? Zkusil bych chladic odmontovat, rozebrat , vymenit pastu a vycistit komplet.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Hladis píše:Ja jen ze tyhle karty lidem odchazeli diky vysokym teplotam pri obsenci cisteni. Je karta v zaruce ? Zkusil bych chladic odmontovat, rozebrat , vymenit pastu a vycistit komplet.

jj je v záruce ještě 1 rok.

dnes se mi stalo při hraní BC2 cca 20min. teplota gpu 85°C, že se mi parkár ztratil obraz...a potom se po chvíli vypnul monitor, jak kdyby ztratil signal, uplně stejný. Pomohl až restart. Vyfotil sem ten grafickej artefakt...zkusim ho uploadnout
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No zkusil bych to hodit na RMA ,vypada to ze karta umira.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak tohle mi to přesně dělá v tom Battlefieldu, vypadá to, že to není problém grafiky, ale samototného BFka. Zkusím návod co je pod videem, ale stále to neřeší nestability při mírném přetaktu a vypnutí toho monitoru.

http://www.youtube.com/watch?v=EO6cmrC_L8g
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Walker píše:Tak tohle mi to přesně dělá v tom Battlefieldu, vypadá to, že to není problém grafiky, ale samototného BFka.
Hraju BF:BC2 dost dlouho, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal. To vypadá na nějaký bug v GeForce driverech.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Krteq píše:
Walker píše:Tak tohle mi to přesně dělá v tom Battlefieldu, vypadá to, že to není problém grafiky, ale samototného BFka.
Hraju BF:BC2 dost dlouho, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal. To vypadá na nějaký bug v GeForce driverech.
A ty máš grafickou kartu Nvidii nebo Ati? Třeba stalker nebo Beta BF3 mi běhala naprosto v pohodě, resp. nedělala takovýhle ptákoviny. Nicméně tohle se projeví třeba 1x za hodinu, prostě jak si vzpomene :-)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dříve jsem hrával na Radeonu HD 4890, nyní na Radeonu HD 6950 -> 6970 a jak jsem psal, s tímhle problikáváním jsem se ani pod DX11 nesetkal, jen u známého co má GTX 570. Zkus v tom konfiguráku změnit verzi DX, popř. vypnout bloom a HBAO jak radili na YT, známému to pomohlo.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jinak co se týče přehřívání,tak jsem měl s 275kou stejnej problém.Jednoho dne jsem se na..al a koupil chladič od Accelera (třívrtule).Teploty šly o 20-25C° dolů a ještě se snížila hlučnost.Ten tovární chladič u týhle karty za moc nestojí,to si přiznejme.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Swat píše:Jinak co se týče přehřívání,tak jsem měl s 275kou stejnej problém.Jednoho dne jsem se na..al a koupil chladič od Accelera (třívrtule).Teploty šly o 20-25C° dolů a ještě se snížila hlučnost.Ten tovární chladič u týhle karty za moc nestojí,to si přiznejme.

no já sem teď tu kartu vzal a pořádně jsem ji profouknul a vyluxoval (a to si na čištění PC docela potrpím) a najednou jsou teploty tak o 10°C v pohodě. Ale stejně topí :-) ale investovat rozhodně do (starý)grafiky nebudu.
Krteq píše:Dříve jsem hrával na Radeonu HD 4890, nyní na Radeonu HD 6950 -> 6970 a jak jsem psal, s tímhle problikáváním jsem se ani pod DX11 nesetkal, jen u známého co má GTX 570. Zkus v tom konfiguráku změnit verzi DX, popř. vypnout bloom a HBAO jak radili na YT, známému to pomohlo.
Dle toho návodu jsem to zkusil nastavit DX10 a vypnul jsem Bloom a zatim je to ok. HBAO mám zapnuté.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Nicméně odinstaloval jsem program MSI Afterburner a zatim mi pc jede bez problémů a navíc i nataktovaná grafika aztím nevykazuje problémy. Po 20minutách ve Furmarku žádný problém a teploty do 95°C
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ten afterburner se s necim musel tlouct,sam o sobe nezpusobuje problemy,teda aspon ja jsem zatim na zadnej nenarazil
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Alfajk píše:ten afterburner se s necim musel tlouct,sam o sobe nezpusobuje problemy,teda aspon ja jsem zatim na zadnej nenarazil

jj vím, spoustě ldiem jede bez problému. Nevím, ale co by to mohlo dělat. Měl jsem Smart Doctor od Asuse předtim tak sem ho kvůli MSI afterB smazal aby to právě nedělalo bordel :-)
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

heh smart doctor je právě největší zlo
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“