Jaké repro 2.1. k PC ?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
sebastianp
Nováček
Nováček

Jaké repro 2.1. k PC ?

Příspěvek od sebastianp »

Dobrý den, jedná se mi o to, že mám nové PC (zvukovku mám integrovanou na desce ASUS MB Sc LGA1155 P8Z68-V, Intel Z68, 4xDDR3, VGA) propojené s mojí FullHD 50-ti palcovou Plazma TV kvůli pouštění hudby z YouTube, sledování filmů apod. Moje TV ale bohužel nemá přímé výstupy na repro a na integrovaných repro to není to pravé ořechové. Potřebuji poradit jaké repro 2.1. přikoupit abych to napojil do PC a vedl kabelem až k TV ( je třeba nejméně 8m ideálně 10m kabel - doufám že takové repro k pc s tak dlouhým kabelem existují).
Využití bude především na písničky z You tube nebo z mp3 a pro sledování filmů. 5.1. nechci z důvodů že nechci mít viditelné kabely po obýváku. Ty 2.1. potáhnu za skříní a nebude to vidět.

Prosím poraďte kvalitu za rozumnou cenu.

Děkuji
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Jaké repro 2.1. k PC ?

Příspěvek od zombux »

možná kecám, ale má ta TV taky nějaké audio výstupy? táhnout obraz+zvuk HDMI kabelem z PC do TV, a pak z TV rozvést zvuk do externích repro... ale možná to je nesmysl :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Myslím že žádná TV nemá přímé výstupy na repro.
Jak máš to PC s tou TV propojené ? HDMI kabelem ? Co má televize za Audio OUT -> analog (L-R cinch) a nebo optiku ? Novější TV už mají na audio výstupu jen optiku ...

Takže pokud máš na výstupu z TV analog (jde o to že PC repro 2.1 s optickým vstupem snad neexistuje), tak je možné i řešení co píše zombux -> HDMi se zvukem do TV a zvuk si vytáhnout z TV. U PC repro ale bude dost nevýhoda chybějící dálkáč.

A nebo klasické univerzální řešení -> AV reciever + repro. Do AV recievru napojíš cokoliv (jak PC, tak i TV optikou či analogem) a máš výhodu dálkáče. Je to samozřejmě dražší řešení, ale zato jiná liga než PC repro.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
sebastianp
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebastianp »

Mám to propojeno přes HDMI kabel. A televizi mám tuto: LG 50PK350 odkaz: http://www.lg.com/cz/tv-audio-video/tel ... 0PK350.jsp
Tak se prosímtě podívej jaké mám možnosti.
P.s.A co se týče toho recieveru + repro tak to bych mohl nějak napojit přímo na TV že by mi šel zvuk i normálně při třeba sledování TV programů bez potřeby to tam posílat přes PC?
Jsem v tomto úplný laik. Šlo mi o to že když si do televize pustím přes PC Full HD třeba klip, film apod tak jestli mám jinou možnost než ten zvuk poslouchat přes integrované repro TV nebo ne. myslím že TV žádnou možnost přímou na připojení beden nemá ale mrkňete se na to prosím.

Díky
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Jo na TV máš jen audio digitální optický výstup - tudíž PC repro na to asi nesženeš, protože potřebuješ něco co má optické vstupy a dálkové ovládání. To znamená AV reciever a k němu regálové repro (jestli 2.0 nebo 2.1 to už je pak na tobě ).

AV reciever je univerzální propojovací prvek domácího kina - má vstupy jak pro HDMI (video a audio), tak pro analog (cinche) a digital audio (optika a koax). Buded to přesně jak píšeš - do beden si pak pustíš i zvuk z běžných TV programů a navíc ti AV reciever může sloužit i jako jen zesilovač na hudbu, kterou si můžeš pouštět z PC přes ten AV reciever do beden. Budeš potřebovat audio optický kabel mezi TV a AV recievrem, pak optický audio kabel mezi PC a AV recievrem a HDMI z PC do AV recievru a HDMI z recievru do TV. V tomto zapojení ti AV reciever bude hrát i třeba mp3ky z PC aniž bys měl zaplou TV.

Záleží kolik do toho chceš investovat - nejlevnější nové AV recievry stojí cca 5.000,- Kč (hledej spíš 5.1 systémy než 7.1) a repro už záleží na tobě - počítej cca 4.500,- za rozumné 2.0 regálovky pokud to chceš na hudbu.

Např:
AV reciever:
http://www.mall.cz/av-prijimace-zesilov ... -vsx-421-k
Repro:
http://www.mall.cz/regalove-reprosousta ... =463229003

Na těch bednách se asi dá ještě něco málo ušetřit, ale bude to samozřejmě na úkor zvuku. Myslím si že ty Heco Victa 301 jsou takovej rozumnej kompromis cena/kvalita.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“