HEAD píše:
I s hyper 212 by si mel dat 5Ghz ve hrach bez prehrivani.
Leda ve snu. Hyper 212 konci na 4,5+-. Teda pokud nechces provozovat procik na 70 stupnu a vic s pilou misto tichyho vetraku.
sam_217: kup si lepsi chladic jako Noctua D14. Noctua kdykoliv posila zadara novy kity ,tak ji muzes pouzit do aleluja na X budoucich kompu. Nech to na 4GHz a dal to neres. Chtel si SLI i presto ze jsi dostal varovani ,tak ted je pozde bycha honit.
Hladis: tak furt je to lepší jak jedna karta, 3600kč za ten výkon navíc není tak hrozný, pravda ale je, že s jednou silnou grafikou člověk nepotřebuje tak "ultra" cpu...nebudu to řešit a ani nevidim smysl v kupování novýho chladiče, sice je hezký, že vydrží, ale pokud mi to nic nepřidá...jakože 10% rozdílu mezi 3,6 a 4ghz. kdy 3,6-3,8GHz je hyperem 212+ v pohodě chladitelný, abych kvůli tomu kupoval chladič, kterej vlastně nepotřebuju...proč...no musim si to ještě promyslet, fakt je, že chladič není k zahození, vydrží na furt, otázka je, jestli v budoucnu s novym procesorem, kterej ten výkon na SLi a jiný nesmysly mít bude, ho budu potřebovat tolik taktovat, aby mi nestačil můj 212+.
Sorry ale provozovat procik na 88 stupnich ,kdy to v LINX skace na 99 i na nizsich frekvencich je proste prasecina. Buh vi zda ti ten chladic vubec dobre sedi jelikoz tyhle CMka maj dost zprasenou zakladnu a hafo se jich kvuli tomu reklamovalo.
bejvalej E8400 chladil na 4GHz do 67°C v burn testu...osobně bych byl radši, kdyby to byla vada chladiče než CPU, ale pak pochybuju, že by uchladil penryna tak dobře...ale kdoví...však ještě furt tu je ten fakt, že se stock chladičem to na defaultu bylo u 90°C, což není normální, takže špatnej chladič, nebo nadměrně topící CPU?...jen chci ale naznačit, že ty 4GHz jsem nikdy dlouhodobě neprovozoval a spíš si to zpátky podtaktuju na zajetých 3,6, max 3,8.
A opravdu ty 4GHz tomu SLi tolik nepomůžou jak to tak vypadá podle HEADových výsledků, kterej mě dokonce drtí se slabšíma kartama...pche - takže tak se na to koukám, CPU jsem na 4GHz neprovozoval, až teď to zkoušim díky těm avg a min fps, který sou fakt hrozný nepochopitelně, čímž se prokazuje, že ty 4GHz se nedaj moc chladit, a aby to šlo tak je třeba ten novej chladič a ještě sou ty 4GHz stejně k ničemu tak proč kupovat novej chladič kvůli 4gigahertzům, který stejně hratelnost-minimální a průměrné fps nezlepší ani aspoň na úroveň SB 2500k na defaultu...
No ještě vyzkoušim tu noctuu u kamaráda, abych viděl, jak moc za to stojí/nestojí...
//už to chápu jak to myslíš, ne,99°C mám opravdu jen na 4ghz, 3,8ghz se drží nějak do 90°C, 3,6ghz jde max lehce přes 80°C, to vše pouze v linxu.
HEAD píše:
I s hyper 212 by si mel dat 5Ghz ve hrach bez prehrivani.
Leda ve snu. Hyper 212 konci na 4,5+-. Teda pokud nechces provozovat procik na 70 stupnu a vic s pilou misto tichyho vetraku.
sam_217: kup si lepsi chladic jako Noctua D14. Noctua kdykoliv posila zadara novy kity ,tak ji muzes pouzit do aleluja na X budoucich kompu. Nech to na 4GHz a dal to neres. Chtel si SLI i presto ze jsi dostal varovani ,tak ted je pozde bycha honit.
Nerek bych ze je V6Gt o tolik lepsi nez hyper 212+ abych mel o 20+°C lepsi teploty.
A do 70°C to je uplna pohodicka.
Ja mam pri hrani na 5Ghz vetsinou 55°C na 4.5Ghz +-50°C.
Proc by on nemoch mit do 70°C s hyper 212?
Ale stejne asi neprejde na SB takze je to jedno
BTW to uz sme slusne OT..
Tak dnesne testovanie EN verzie Battlefieldu3 mi potvrdilo ze to neni az taky zabijak grafik. Vsetko na Ultra +4AA , 1600*900, a fps v rozmedzi 40-60 FPS, zopar screenov posielam. Hram to na nepretaktovanej 470GTX, ked som pretocil na 750 MHz pridalo to zhruba 6 FPS.
Na hrani mam druhy moniter TN Samsung s 16xx rozlisenim (vice je na hry nesmysl zerouci vykon). Na NEC IPSku za 25k fakt hrat nebudu jelikoz na plynuly hrani je pak potreba GTX580 a hlavne IPSka maji velkej input-lag a jsou celkove na hrani nevhodny.
Hladis píše:Na hrani mam druhy moniter TN Samsung s 16xx rozlisenim (vice je na hry nesmysl zerouci vykon). Na NEC IPSku za 25k fakt hrat nebudu jelikoz na plynuly hrani je pak potreba GTX580 a hlavne IPSka maji velkej input-lag a jsou celkove na hrani nevhodny.
V dnešní době už jsou IPSka solidní i za solidní cenu. Já mám rozšířenou plochu ze třech IPS a nemám s tím u her žádný problém
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
IPSka nejde globalizovat. Třeba HP ZR24W má menší inpoutlag než 90% TNek, ale spousta monitorů (hlavně Eiza, Delly) maj inputlag velkej. A BTW 50ms je už sakra citelnejch a třeba takový UT už bych v tom hrát nemohl, naotž s Vsync. Lidi co necejtěj inputlag co způsobuje vsync maj pomalejší smysly, což je pro ně výhoda v tom, že jim to prostě nevadí a můžou hrát na čemkoliv, dokonce i na konzolích. Bohužel já takový štěstí nemám. A nulovej inputalg je naprosto klíčovej.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne čtv 27. říj 2011, 17:27, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH píše:IPSka nejde globalizovat. Třeba HT ZR24W má menší inpoutlag než 90% TNek, ale spousta monitorů (hlavně Eiza, Delly) maj inputlag velkej.
Delly mají proto Game Mode režim, který snižuje celkem výrazně lag. U mého U2410 je to ze 2-3snímků na jeden.
Ano snižuje, ale stejně je citelnej i tom game modu. Zlepší se to ale furt tam malej je. + ten game mod dost przní obraz, jde tam nastavovat a seřizovat citelně méně věcí. Nemam rád produkty co vůbec ňákej game mod potřebujou, protože už to je znak pomalé elektroniky.