Michael24:

Teď ještě zkouším 4,5GHz při trochu jiným nastavení s napětím 1,248-1,256 a zatím to vypadá stabilně.
S turbemV ti moc nepomůžu.Zkoušel sem jen auto OC než sem se vrhl na laborování s biosem a hodilo mě to na "extreme" až na 5150MHz a napětí 1,488 a v pohodě naběhl win..ale po projetí dvou minut v prime95 sem neměl nervy na to ho tak trápit při vysokých teplotách

Jinak do té záložky nechodím "TurboV" nechodím.Zbytek používám,ale pár výhrad taky najdu:
1) Celej AI Suite II se nejspíš hádá s programem hwinfo64 a ten se mi pak zasekne a nejde to ukončit žádným běžným způsobem

Pokud na Suite nesáhnu (někdy pro změnu můžu sahat jak chci),tak je spuštěnej jen dole v liště a hwinfo běží.
2) V záložce EPU a v epu status se měří spotřeba CPU,bohužel jen to 100W
3) Pokud udělám změny v Suite,neuloží se to do biosu a po RR jsem tam,kde jsem byl
4) Neregulovatelnej CPU fan z biosu (ani ze Suite).Musel jsem oba CPU větráky spojit do jednoho konektoru (CHA1 fan) a tam už jdou profilově nastavovat,bohužel ne nezávisle na sobě

A ještě ke všemu je tahle regulace spojená s předním nasávacím větrákem(CHA2 fan - teď si nejsem jistej),kterej mi pak bohužel netočí to,co bych chtěl v idle (zbytečně málo kolem 450pt/min) a nechladí hdd na max,což je škoda.Neví někdo jak to řešit?? Horní přední nasávací do PWR fan jde na max vždy a ofukuje na 800ot/min GPU.