triple-channel pameti v dual-channel desce
- meloe
- Nováček

-
triple-channel pameti v dual-channel desce
Dobry den, chtel bych se zeptat, jake jsou moznosti osazeni desky s dual-channel sloty (P67), pokud mam k dispozici triple-channel pameti, presneji:
XMS3 — 6GB Triple Channel DDR3 Memory Kit (CMX6GX3M3A1600C9)
XMS3 - Xtreme Performance DDR3 Memory
Nebude to delat neplechu? V jakem modu pripadne pobezi (pouze singel, par dual + zbyly kus single)?
Probrouzdal jsem spoustu nazoru a doporuceni na zahranicnich forech, ale jednoznacne kloudne odpovedi jsem se nedocetl.
Diky moc!
XMS3 — 6GB Triple Channel DDR3 Memory Kit (CMX6GX3M3A1600C9)
XMS3 - Xtreme Performance DDR3 Memory
Nebude to delat neplechu? V jakem modu pripadne pobezi (pouze singel, par dual + zbyly kus single)?
Probrouzdal jsem spoustu nazoru a doporuceni na zahranicnich forech, ale jednoznacne kloudne odpovedi jsem se nedocetl.
Diky moc!
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: triple-channel pameti v dual-channel desce
otázka je k čomu to?
bud kúp rovno 2x4 alebo iba 2X2
fungovať to pravdepodobne bude ale nevidím jediný dôvod to robiť takto
http://www.alza.sk/corsair-8gb-kit-ddr3 ... 197636.htm
rozdiel v cene je 20e medzi triple a dc
bud kúp rovno 2x4 alebo iba 2X2
fungovať to pravdepodobne bude ale nevidím jediný dôvod to robiť takto
http://www.alza.sk/corsair-8gb-kit-ddr3 ... 197636.htm
rozdiel v cene je 20e medzi triple a dc
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Lokomotiva
- Začátečník

Když už je máš, tak co ti zbývá než je tam dát, pokud je nechceš prodávat.meloe píše:Dobry den, chtel bych se zeptat, jake jsou moznosti osazeni desky s dual-channel sloty (P67), pokud mam k dispozici triple-channel pameti,...
Chipsety Intel umí i asymetrický Dual Channel, takže ti poběží 4GB se 128-bitovou šířkou paměťové sběrnice a 2 GB s poloviční (Single Channel).
- zombux
- Odborník PCT

na tom přece vůbec nesejde, "triple channel kit" znamená že zrovna tyhle tři moduly by měly bez problémů fungovat v triple channel desce. vůbec nic to neříká o tom jak se budou chovat v jiných konfiguracích, ale s pravděpodobností blížící se jistotě budou fungovat všude. na počtu kanálů nezáleží, to je údaj jen pro lidi kteří hrajou benchmarky.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Wuuduu
- Středně pokročilý

tak, to balenie TRIPPLE CHANNEL UBER MEGA MEMORY MODULES je v skutocnosti sada tzroch obycajnych pametovych modulov, akurat s tym, ze by mali byt z jednej serie pri vyrobe, co je najlepsie pre bezproblemove fungovanie.
Ale moduly z rovnakej serie mozu byt balene v HYPER BRUTAL DUALCHANNEL MEMORY KITe, akurat budu tam len dva.
Ale moduly z rovnakej serie mozu byt balene v HYPER BRUTAL DUALCHANNEL MEMORY KITe, akurat budu tam len dva.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- jessy
- Nováček

-
zombux píše:na tom přece vůbec nesejde, "triple channel kit" znamená že zrovna tyhle tři moduly by měly bez problémů fungovat v triple channel desce. vůbec nic to neříká o tom jak se budou chovat v jiných konfiguracích, ale s pravděpodobností blížící se jistotě budou fungovat všude. na počtu kanálů nezáleží, to je údaj jen pro lidi kteří hrajou benchmarky.
Určite ?
Pretože jeden chalan na fore písal, že keď prešiel zo singel chan. na dual, PC prestalo sekať, a zvýšila sa i rýchl. U hodne zatazeneho pc, kde dochádza k plnemu vyťaženiu RAM, to myslím zmysel má.
BTW, existuje aj nejaký 4 channel, či tripl je max ? A este 1 ot .:
mám 2x2gb v dual chanel, môžem tam pridať 2x1, aby bolo 6gb? Občas mi totiž vyhadzuje že mám nedostatok pam...
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud přešel na Dual Channel tak, že k 2 GB paměti přidal další, tak zkus posoudit, jestli větší vliv na zlepšení měl dvojnásobek paměti nebo zdvojnásobení šířky paměťové sběrnice na 128 bitů.
Tříkanálový paměťový řadič je zatím maximum toho, co můžeš v obchodě koupit.
Pokud máš 2 volné paměťové sloty, určitě dvě gigové paměti přidat můžeš.
Jakou používáš aplikaci, že 4 GB nestačí?
Nebo spíš vadí omezení 32-bitového OS, které nepřidělí jedné aplikaci víc než 2GB paměti?
Tříkanálový paměťový řadič je zatím maximum toho, co můžeš v obchodě koupit.
Pokud máš 2 volné paměťové sloty, určitě dvě gigové paměti přidat můžeš.
Jakou používáš aplikaci, že 4 GB nestačí?
Nebo spíš vadí omezení 32-bitového OS, které nepřidělí jedné aplikaci víc než 2GB paměti?
- jessy
- Nováček

-
Práve že písal, že mal tuším 2x1g , ale obe v jednom kanáli, takže to šlo na single...
Mám 64bit W7, takže tam probl. nie je. Sloty mám volné 2, len som si nebol istý či môžem zmiešať 2x2gB s 2x1GB. Ak je to v poho, tak tých 6GB (2 x 2GB + 2x1GB) by už hadam malo staciť.
Stači naraz spustených pár apl. + player + niekedy otv. 15 založek v Mozille, a vyskočí varovanie, že by som mal zavrieť nejaké apl., pritom na Evereste ukazovalo využitie RAM iba okolo 65 - 70%. Zatial mi to ale nespadlo, ani ked som pokraqč. v práci ďalej.
A jaký je rozdiel medzi DDR2 a DDR3? Na fore totiž bolo :
" Ešte štastie že nehalemi nepodporuju DDR2 lebo DDR2 900MHz CL3-3-3-9 by tie šrotaky DDR3 s CL9 zoztrhali v zuboch ... "
Myslel som že DDR3 sú vyspelejšie a teda rýchl., alebo to je inak ?
Mám 64bit W7, takže tam probl. nie je. Sloty mám volné 2, len som si nebol istý či môžem zmiešať 2x2gB s 2x1GB. Ak je to v poho, tak tých 6GB (2 x 2GB + 2x1GB) by už hadam malo staciť.
Stači naraz spustených pár apl. + player + niekedy otv. 15 založek v Mozille, a vyskočí varovanie, že by som mal zavrieť nejaké apl., pritom na Evereste ukazovalo využitie RAM iba okolo 65 - 70%. Zatial mi to ale nespadlo, ani ked som pokraqč. v práci ďalej.
A jaký je rozdiel medzi DDR2 a DDR3? Na fore totiž bolo :
" Ešte štastie že nehalemi nepodporuju DDR2 lebo DDR2 900MHz CL3-3-3-9 by tie šrotaky DDR3 s CL9 zoztrhali v zuboch ... "
Myslel som že DDR3 sú vyspelejšie a teda rýchl., alebo to je inak ?
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jessy: DDR2, DDR3, frekvence, latence... je úplně jedno a vůbec na tom nezáleží ... jde jen o to, kolik GB RAM máš, zbytek je nepodstatná informace s nulovým významem pro praktické použití.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- jessy
- Nováček

-
Je mi jasné , že pre praktic. využitie to význam nemá , keďže sa v nových syst. používajú už len DDR3, pýtam sa pretože ma to zaujíma, a nejak sa mi o tom nepodarilo nič moc nájsť.
Čo vlastne znamenajú čísla v označ. (napr. CL 3-3-3-9) ?
Čo vlastne znamenajú čísla v označ. (napr. CL 3-3-3-9) ?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jedná se o intervaly (cykly) mezi aktivací a samotným zápisem/čtením paměťové buňky.
Pokud ovládáš angličtinu, doporučil bych tento výcuc z článku - TechPowerUp: Memory Timings Explained
Pokud ovládáš angličtinu, doporučil bych tento výcuc z článku - TechPowerUp: Memory Timings Explained
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Latence. Pokud nehodlas drtit benchmarky, tak prakticky prinos sumy frekvence, poctu kanalu a latenci bude max do 10% v pametove zavislych testech. Jinak tak zhruba 0-5%.jessy píše:Čo vlastne znamenajú čísla v označ. (napr. CL 3-3-3-9) ?
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- jessy
- Nováček

-
s odbor. angl. je to trochu horšie ale skusim
Dik za info
Dik za info
- vydraX
- Nováček

-
Potřeboval bych trochu poradit, dnes jsem koupil paměti, které jsou určené pro tripplechannel - 3x2GB http://www.abacus.cz/ddr-iii-6gb-1600mh ... 18443.html a dal jsem je do desky, co umí dualchannel, v desce mi visela už jedna tatot 2gb ramka, tak jsem z toho chtlě duělat dualchannel, jenž mám ten problém, že systém si z těch 8GB vezme pouhé 3,25GB... vyndal sjem tu 2GB pamět, co tam už byla a furt je to to samé.... Nevím co s tím, zkoušel jsem v biosu nastavit Set Memory Clock na x8, ale to bylo taky bez výsledku... Základku mám GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P s osazeným AMD Phenom II 2.8GHz. Nevím co s tím, jestli ty paměti mám vrátit a vyměnit za dualchannel, nebo to je jen něco ve WIN7, mám 32bit...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
stacilo trosku hledat. je to dano limitem 32bit operacniho systemu. jedina moznost je prejit na 64bit windows...
- vydraX
- Nováček

-
Hledal a asi teda blbě. Tzn, že když přehodím na 64bit, tak bych mohl využít všech 8GB a ty paměti by měli i přesto, že sjou určený rpo tripplechannel, fungovat v dualchannelu? v případě, že mám 4 stejné kousky?Flegy píše:stacilo trosku hledat. je to dano limitem 32bit operacniho systemu. jedina moznost je prejit na 64bit windows...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- vydraX
- Nováček

-