8800GT - Výpadky obrazovky, grafické bugy, BSODy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Brejlounek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

8800GT - Výpadky obrazovky, grafické bugy, BSODy

Příspěvek od Brejlounek »

Zdravím,

už přibližně po dobu dvou týdnů mi grafika ve hrách občas poblikávala, včera po asi 14 hodinách běžícího PC s náporem na grafiku (díky aero) se mi po několika zásecích a grafických chybách (nesmyslně barevný některý pixely, šum v nich...) vypnul monitor a nešlo udělat nic jiného, než restartovat počítač. To samé se stalo po pokusu o restart, po dvaceti minutách klidu se to trochu zmátořilo, ale po puštění graficky náročné aplikace se zaseklo aero, barevně to zablikalo a vypnul se opět obraz, monitor hlásil NO SIGNAL.

Dnes se stav ještě zhoršil, momentálně se vůbec nedostanu do normálních windows s aktivními ovladači (vyskočí BSOD), ve windows mohu být jen bez ovladačů (nebo v nouzovym režimu, kde jsou taky vyplé). Dotykem DVI konektoru (u mě ještě s DVI->VGA redukcí pro monitor) to být nemůže, nebyly by vidět takové grafické bugy a druhý konektor by fungoval lépe. Problém se objevuje i při na omak nezahřáté grafické kartě, přehříváním to tedy nebude (nemohu určit teplotu, nemám v kartě teplotní čidlo).

Všechno poukazuje na to, že se mi asi spálilo něco v grafické kartě, přesto bych byl ale nerad, kdyby byl problém někde jinde, já koupil novou grafickou kartu a problém zůstal. Je možné, že by byl problém se zdrojem a ten ve větším zatížení nedostatečně zásoboval grafickou kartu?

Grafická karta je ASUS NVidia 8800GT 512 MB, mám ji už přes tři roky, zatím bez problému, ovladače jsou aktuální a oficiální (WHQL 280.26, zkoušel jsem i 275.33 se stejným výsledkem). Zdroj mám 550W Chieftec GPS-550AB-A-Bulk (měl by vše perfektně utáhnout), procesor Core2Duo E8400 3 Ghz, paměti 2x2 GB.

Pro zajímavost jsem ještě pustil program memtest pro windows, po 5% skenování našel chybu v paměti (mezi 121b2462 a 121b21ee). Je možné, že by se grafika takhle chovala, kdyby byly časté chyby v paměti?

Ještě tu mám několik dmp výpisů Windows/minidump/ ze bsodu, možná tam půjde něco vyčíst...

http://www.uloz.to/10725883/minidump-zip

Mohu si být naprosto jistý, že je to grafickou kartou, abych nevyhodil zbytečně peníze za něco, co funguje správně? Děkuji za všechny odpovědi.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Výpadky obrazovky, grafické bugy, BSODy

Příspěvek od Alfajk »

muze to bejt problem i RAM,ale spis je mrtva graficka karta
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud ti memtest nasel chybu v pameti ,tak asi je jasne kde bude chyba. Vyjmi modul ktery je spatny a zkus PC bez neho.
Brejlounek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak memtest doběh asi na 140% tentokrát bez chyby, asi se ta chyba objevuje jen občas, což by se neslučovalo s BSODem, kterej je tu dycky když má grafika něco dělat. Zkusil sem ty RAMky prostřídat, aby dycky jela jen jedna, pořád jsou ale při startu vidět vykřičníčky a když se má zapnout aero, vyběhne bsod. S vyplejma ovladačema je to ok.

Nevidim to jinak, než že někde vyšmejdim nějakou PCIE grafiku, kterou si vyzkoušim a vyzkoušim na ní, jestli je to problém jen grafiky nebo i desky a případně koupim novou grafiku.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak je mrtva grafarna a znamena to studenak. Jelikoz v zaruce nejspis neni tak do kose a koupit novou ,nebo je tu moznost upeceni v troube ,ale to je kratkodoba zalezitost a vymene se nevyhnes.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Mě kdysi padal komp do blue screenu po zakoupení 8800GTSky.
Když jsem dal do pc půjčenou slabší, tak to nedělalo, odnesl jsem ji do alzy, tam mě dali po měsíci novou.
Já ji donesl domu, pár dní klid a pak se vše opakovalo, nakonec to bylo deskou neunesla vysoký nároky na napájení od grafiky a hroutila se
Brejlounek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

To bych byl velmi velmi nerad... :?

Už očekávam novou grafiku od známýho za nižší cenu, trochu se to jen zpozdilo.
Brejlounek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: 8800GT - Výpadky obrazovky, grafické bugy, BSODy

Tak už sem vyměnil grafickou kartu a šlape to krásně :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“