SAMSUNG Spinpoint M8 1TB 2.5' - cvakani a pomaly zapis

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SAMSUNG Spinpoint M8 1TB 2.5' - cvakani a pomaly zapis

Příspěvek od BRUCEF »

Tak jsem udelal upgrade a do notebooku zakoupil zatim nejvetsi hdd jaky lze.

Bohuzel po 1 dni pouzivani mam smisene pocity ohledne ticheho chodu, ktery byval u disku Samsung standartni.
Pri necinnosti disk neustale "neco dela", pripada mi jako parkovani hlavicek nebo nejake jine zverstva. Pri seeku je relativne tichy, ale v klidu se neustale opakujici cvakani me dohani k silenstvi. Behem 1 minuty "cvakne" 10-20x.

V HD Tune se zvysuje jedina hodnota a to " (B5) Program Fail Count ".
Na webu jsem nasel, ze tyto problemy mivaji majitele 2Tb Samsungu (HD204UI 2TB. "(B5) Program Fail Count" S.M.A.R.T ).
To zvysujici cislo me nezneklidnuje, ale to cvakani mi vadi. V naprostem klidu je obtezujici.
Pridavam vypis ze smartu.

U meho starsiho disku WD 500GB BEVT jsem parkovani - cvakani(APM) zakazal pomoci hdparm.
U Samsungu je zakazane, ale cvaka stale.( zrejme jiny problem).

Napadlo me, ze by to mohl byt problem software, ale predesly hdd mel stejny system i programy a takto se neprojevoval. Ze by nova feature od Samsungu? :cry:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) BRUCEF dne pon 14. lis 2011, 22:44, celkem upraveno 1 x.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: SAMSUNG Spinpoint M8 1TB 2.5' - otravne cvakani

Příspěvek od izerS18 »

Nemáš zaplé indexování?
Já než jednou došel na to, že to je tím, myslel jsem, že půjdu nový 1TB disk reklamovat. Pak jsem měl také zapnuté vypínání disku po 10min. Když jsem dal nový disk, zase se to nějak ve Woknech aktivovalo a musel jsem to znova vypnout
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Indexovani a vypinani disku jsem zakazal. Stejne si hlavicky jezdi sem a tam.
Dokonce mam pocit, ze je nekdy otvirani souboru velmi pomale.
Ale zarovnani align ukazuje ok.

Premyslim nad vracenim i nad reklamaci. Velmi me zklamala tato koupe. Tajne doufam, ze se toho cvakani nejak zbavim.

Kdyz jsem mel hdd v desktopu, tak chroustani nebylo. Chroupe si jen kdyz se s nim pracuje, resp kdyz je v idle.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Napadlo me nedostatecne napajeni, ale to by bylo dost divne.

Dela toto cvakani i kdyz jsi v dosu? Zkus normalne nabootovat cokoliv, UBCD, Acronis, Hiren tools, je to jedno jde o to zjistit jestli je to sw zalezitost nebo hw.

Pokud to bude delat i mimo system kde disk nic nezamestnava, tak bych disk reklamoval, pokud ne, tak bych jeste prosel sluzby a procesy.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Tak v biosu ani v Hirens cvakani neni, disk neni ani slyset.

Jeste me napadlo nastavit AHCI ( mam Win Xp Sp3).

Edit: vysledek je stejny, ( cvaka)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“