Synchronizace dokumentů a Outlooku
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Synchronizace dokumentů a Outlooku
Budu si pořizovat notebook pro kancelářské použití na cestách a potřebuju, aby byl neustále synchronizovaný s hlavním počítačem (oboje Windows), synchronizace jen po LAN.
1) Soubory: Nějaký ideální program pro automatickou synchronizaci, jakmile budou oba počítače zapojené v LAN?
2) Outlook: Synchronizace jako s telefonem (tam se mi synchronizují jen konktaty a kalendář). U notebooku bych potřeboval synchronizovat komplet e-maily příchozí, odchodí, kalendář atd. Synchronizace kopírováním celého PST souboru je nepřijatelná. Jak to udělat?
Díky, X-COM
1) Soubory: Nějaký ideální program pro automatickou synchronizaci, jakmile budou oba počítače zapojené v LAN?
2) Outlook: Synchronizace jako s telefonem (tam se mi synchronizují jen konktaty a kalendář). U notebooku bych potřeboval synchronizovat komplet e-maily příchozí, odchodí, kalendář atd. Synchronizace kopírováním celého PST souboru je nepřijatelná. Jak to udělat?
Díky, X-COM
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Synchronizace dokumentů a Outlooku
Napada me imap nebo nechat kopie mailu na mail serveru a stahovat na oba compy.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nechat kopie na serveru by vyřešilo jen přijatou poštu, ne odeslanou ani kalendář.
IMAP obávám se, že synchronizuje jen poštu.
Jinak mám přístup k všelijakému softwaru Microsoftu. Nevyřešil by to Exchange? Má někdo s nastavením Exchange zkušenosti?
IMAP obávám se, že synchronizuje jen poštu.
Jinak mám přístup k všelijakému softwaru Microsoftu. Nevyřešil by to Exchange? Má někdo s nastavením Exchange zkušenosti?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Butch
- Středně pokročilý

Exchange by to nejspise vyresil, ale nemam s tim zadnou zkusenost co se tyce konfigurace.
Jestli to neni jako jit na komara s kladivem. Tusim ze na to potrebujes solo comp jako server a active directory ms domenu a je to spis reseni pro korporace nez pro domacnost.
Prirovnal bych to k udelani WSUS serveru k tomu abys aktualizoval dva domaci pocitace.
Pokud si chces vyhrat tak asi proc ne, ono mozna na synchronizace kalendare ani nic jineho nebude nez ten Exchange, ale tu otazku ti asi zodpovi lepe nekdo jiny
(resp podle me preposlani pozvanky by ti melo pridat i polozku do kalendare, stacilo by si jen pohrat s nastavenim Outlooku) Akorat to bude asi akce navic, ktere se chces vyhout a nejak ji automatizovat.
Jestli to neni jako jit na komara s kladivem. Tusim ze na to potrebujes solo comp jako server a active directory ms domenu a je to spis reseni pro korporace nez pro domacnost.
Prirovnal bych to k udelani WSUS serveru k tomu abys aktualizoval dva domaci pocitace.
Pokud si chces vyhrat tak asi proc ne, ono mozna na synchronizace kalendare ani nic jineho nebude nez ten Exchange, ale tu otazku ti asi zodpovi lepe nekdo jiny
(resp podle me preposlani pozvanky by ti melo pridat i polozku do kalendare, stacilo by si jen pohrat s nastavenim Outlooku) Akorat to bude asi akce navic, ktere se chces vyhout a nejak ji automatizovat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vyřešil. Konfigurace Exchange Serveru je celkem jednoduchá.X-COM píše:Jinak mám přístup k všelijakému softwaru Microsoftu. Nevyřešil by to Exchange? Má někdo s nastavením Exchange zkušenosti?
Ono je to spíš jako jít na komára s tankemButch píše:Exchange by to nejspise vyresil, ale nemam s tim zadnou zkusenost co se tyce konfigurace.
Potřebuješ server (něco slušnějšího, protože Exchange je náročný), Windows Server (2008 R2 pro Exchange Server 2010) a samozřejmě nainstalovat AD.
Ale dá se to, taky to tak doma mám.
Pokud bys to nechtěl řešit na vlastním HW, tak si můžeš zaplatit nějaký Exchange nebo Office 365.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) Co je AD?Smith píše:Potřebuješ server (něco slušnějšího, protože Exchange je náročný), Windows Server (2008 R2 pro Exchange Server 2010) a samozřejmě nainstalovat AD.
Pokud bys to nechtěl řešit na vlastním HW, tak si můžeš zaplatit nějaký Exchange nebo Office 365.
2) Microsoftí stránky mi teď hlásí nějaký error, ale předpokládám, že tam mám k dispozici všechny nejnovější věci.
3) Opravdu je kvůli Exchangi instalovat Windows Server? Nedá se nainstalovat na normální Win 7 Ultimate?
4) Musí to běžet ne zvlášť mašině?
5) Koukal jsem na Exchange Online v Office 365 http://www.microsoft.com/exchange/en-us ... email.aspx a těch cca 1400Kč za rok by mi připadalo přijatelné. Takže pokud by by nebylo možné Exchage nějak jednoduše nainstalovat na můj současný počítač, zvolil bych asi Exchange Online.
6) jakým způsobem se pak konfiguruje Outlook, aby spolupracoval s tím online Exchangem?
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Active Directory, doménaX-COM píše:1) Co je AD?
Nedá. Exchange Server musí běžet na Domain Controlleru => Windows Server.X-COM píše:3) Opravdu je kvůli Exchangi instalovat Windows Server? Nedá se nainstalovat na normální Win 7 Ultimate?
Fyzická nebo virtualizovaná ... to je celkem jedno, pokud má k dispozici dostatečný výkon. Já mám Exchange Server na virtuálním stroji. Je to jednodušší pro zálohování.X-COM píše:4) Musí to běžet ne zvlášť mašině?
Pokud je to stejné jako u klasického Exchange Serveru, tak se jen nastaví Outlook Anywhere.X-COM píše:6) jakým způsobem se pak konfiguruje Outlook, aby spolupracoval s tím online Exchangem?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš to dopadne na ten placený online Exchange. Dostupnost vybraného notebooku je cca 3-4 týdny, tak až pak budu zoufalý, že nejsem schopný fungování nastavit, zase se ozvu.
Díky za informace.
Díky za informace.