Zlomeny PIN na LGA775

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Fofrer
Začátečník
Začátečník

Zlomeny PIN na LGA775

Příspěvek od Fofrer »

Stala se mi pekne nemila vec, pri cisteni PC a CPU se mi zhoupl kablik od vetraku a prastil do obnazenyho soketu. Tri piny se zohly a nasledne pri narovnani se 2 ulomili. Je na to naky reseni? Nebo to je rovnou do kose? Pripadne jak se na to tvarej na reklamaci? :sad: Vymenit patici predpokladam mozny neni a zahodit funkcni desku kvuli pinu mi pride docela dost lito. :(
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Reklamaci ti na 99% neuznaj, přece jen je to mechanický poškození :sad: . Ale třeba jsi měl "štěstí" a ulomili se ti jen piny, který slouží jako zem (GND). Pak by to teoreticky nevadilo a mohlo by to šlapat.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vyreklamovat to zkusit muzes...preci jen se to da prehlidnout... btw jestli funguje tak bych to neresil
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

hmm kdyby to fakcilo tak se neozivam :( Bohuzel tri vedle sebe a pri blizsim ozkoumani patice je to tam najednom miste jakoby jinej odstin a je to poznat no :oops: za neopravnenou reklamaci snad nic nehrozi nebo jop? :D (mam to u CC)
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ulomený "pin" na socketu 775....

Příspěvek od Galax »

Dobrý den, koupil jsem si v alze bazarovou desku se socketem 775.... zjistil jsem, že na jednom pinu na socketu chybí taková ta zlatá "korunka".... šel jsem desku vrátit, ale řekli mi že je to mechanicky poškozeno a že to je neopravitelné ( a za 5 min na to mi řekli že ta oprava stojí víc než nová deska). Tak se chci zeptat, dá se nějak udělat aby ten pin alespoň vypadal jako že tam ta korunka nechybí??? nebo dalo by se s tím vůbec něco udělat???? díky tomu mi nejde integrovaná grafika s vga portem..... Deska je: ASROCK G31M-GS R2.0.... a opravdu nechci vyhodit 1000 kč z okna... děkuji.... Předem upozorňuji že já tu " korunku " neulomil.... jsem si tím na 100% jistý!!!
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím rychle.... ulomený "pin" na socketu 775....

Příspěvek od Galax »

Slyšel jsem že by to mohli dokázat ve zlatnictví co mylsíte???
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

To je od Alzy docela hnus,ale těžko se teď s něma hádat.. Asi jsi jim to tam donesl moc pozdě.
Ve zlatnictví tě s tim pošlou někam..
Náhradní patice se dá celkem jednoduše sehnat http://sz.aukro.cz/novy-socket-775-orig ... 25682.html Takže asi kontaktovat prodejce a zeptat se ho,jestli by tu patici dokázal vyměnit.
Nebo ještě jedna věc,ale je to docela prasárna vzít nějakou patici (Z čehokoliv,ale nepoškozenou) a přiheftovat ji tam místo té poškozené. No a desku pak hodit mimozemšťanum na hlavu s tim že nefunguje.
Je to zkrátka řešení,ale všechna jsou na prt :x
Já osobně bych si snad radši koupil z bazaru nebo z aukra nějakou grafiku tak do 200,- a máš to bez starostí.
Naposledy upravil(a) gejmer dne ned 30. říj 2011, 23:21, celkem upraveno 1 x.
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

Donesl jsem jim to tam za 3 dny od koupení!!!!.... docela mě s prominutím nasrali..... hned že to neni možná aby už to bylo atd.... V alze mi řekli, že oprava stojí víc než nová deska... tak že to nemá cenu volat výrobci.... bojím se že tam tu patici tak dobře nedám, aby to nebylo vidět..... tak nevím co s tím..... skusím když tak to zlatnictví ale jak jsi říkal ... asi mě s tím pošlou někam.... docela mě rozesmálo, že v alze mě ten jeden pracovník poslal s tim ke druhému pracovníkovi na posouzení.... a tem řekl to samé akorát dodal že (tohle si přečtěte) ,, Zkuste zajít za nějakým hodinářem, oni jsou zvyklí na drobnou práci a třeba vám to za 50 kč opraví..." :D:D:D:D už vidím jak v dnešní době půjdu za hodinářem který navíc bude muset tam nějak přidělat tu miniaturní "korunku" a řekne si za to jen 50 kč.... :D
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Stejně, jak to berou oni na reklamacích jsi to měl brát ty při koupi. To že jsi si před převzetím/zaplacením takového zboží neprohlédl patici je vcelku tvoje chyba a všechna vina tím padá na Tebe. Je to blbý, ale je to tak. S tím zlatníkem, to jsem tady nedávno přitáhl já, kdysi jsem to taky četl jako radu (tehdy teda u AM2 procesorů), za zkoušku nic nedáš, ale také pochybuji, že by ti pomohli.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

Bez_n1ck píše:Stejně, jak to berou oni na reklamacích jsi to měl brát ty při koupi. To že jsi si před převzetím/zaplacením takového zboží neprohlédl patici je vcelku tvoje chyba a všechna vina tím padá na Tebe. Je to blbý, ale je to tak. S tím zlatníkem, to jsem tady nedávno přitáhl já, kdysi jsem to taky četl jako radu (tehdy teda u AM2 procesorů), za zkoušku nic nedáš, ale také pochybuji, že by ti pomohli.

Nakupoval jsi někdy v centrále v Praze u Alzy????? nevím jak jidne, ale tady si na netu objednáš zboží pak ho zaplatíš v automatu a pak až jdeš na výdej a tam ti dají jen krabici s účtem a hned si volají dalšího.....
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Nakupoval a nakupuju často. A když si bereš bazarový zboží, tak je obvzláště vhodně zajít po objednání na výdej, do krajního boxu (myslim výdej 14, nebo ještě dál), tam trůnícímu pracovníkovi vysvětlit, co máš objednáno, a že bys to chtěl nejdříve vidět. Pokud je to OK, tak to u něj rovnou zaplatíš a jedeš. Pokud ne, odcházíš.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

A jak mám do pí.. vědět že tam ta možnost je?!
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Teď už víš :mrgreen:
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

Myslíte že by se to dalo nějak udělat?
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Jinak řešilo se to nedávno zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=75&t=160107 (tuším, že nevyřešilo - desku vyhodit a vyrozit pro novou, nebo se s chybou smířit).
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

Zkusím do alzy nakráčet se vzduchovkou!
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

a mimochodem jak se s tou chybou mam srovnat když mi kvůli tomu nejde monitor?
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Jak bylo psáno výše - koupit si grafickou kartu.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pokud jsi objednaval pres net, mail, telefonem atd tak normalne zbozi do 14 denni lhuty vrat a doufej, ze si toho ulomeneho pinu nevsimnou.

Je jedno jestli jsi byl pro zbozi osobne, ale zalezi na forme objednavky.
Pokud jsi to nebral na firmu tak zbozi normalne muzes vratit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

Osobně se trochu bojím že by desku mohli chtít vyzkoušet .... ale zas si říkám že proč by asi zkoušeli desku.... by tam museli dát napájení, pak procesor, atd.... a nebo se také bojím toho že teď si to tu čte nějaký mimozemšťan..... Máte s tou reklamací komponentů nějakou zkušenost???? zkouší to???
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“