HW vypnuti Sata disku?
- Butch
- Středně pokročilý
HW vypnuti Sata disku?
Existuje nejaky vyrobek krome zamykacich supliku, ktery dokaze vypnout uplne disky?
neco na tento zpusob
http://www.alza.cz/chieftec-s-ata-backplane-d54625.htm
Ale jen jako nejaky ovladaci panel kde by byly vypinace na jednotlive disky.
Pres ktery by tedy nejakym zpusobem musela jit kabelaz.
Idelane panel do predni pozice jako se dela na regulaci ventilatoru.
Jde mi o to ze v compu mam ted 6 disku a z toho jeden SSD.
Hodnekrat jdu na compa treba jen zaparit nebo se podivat na neco na net ats... a staci mi aby najel jen jeden disk coz je ted to SSD. Je jasne ze si muzu nastavit aby se disky vyply v necinnosti, ale to neni reseni. Prijde mi zbytecne aby pokazde najely a pak zase usnuly.
Navic kdyz dam compa vypnout, v drtive vetsine pripadu se stejne vsechny zapnou a pak zase vypnou.
Je tedy neco dostupneho na trhu nebo jen zkouset nejaky bastl?
Dalsi reseni je NAS, ale to se mi zatim nechce. Taky vypojovani a zapojovani kabelu disku, ale to by se drive nebo pozdeji oddelaly konektory to je nesmysl.
Kdyztak to hodte na SD pokud uz se resilo, hledal jsem a nenasel.
neco na tento zpusob
http://www.alza.cz/chieftec-s-ata-backplane-d54625.htm
Ale jen jako nejaky ovladaci panel kde by byly vypinace na jednotlive disky.
Pres ktery by tedy nejakym zpusobem musela jit kabelaz.
Idelane panel do predni pozice jako se dela na regulaci ventilatoru.
Jde mi o to ze v compu mam ted 6 disku a z toho jeden SSD.
Hodnekrat jdu na compa treba jen zaparit nebo se podivat na neco na net ats... a staci mi aby najel jen jeden disk coz je ted to SSD. Je jasne ze si muzu nastavit aby se disky vyply v necinnosti, ale to neni reseni. Prijde mi zbytecne aby pokazde najely a pak zase usnuly.
Navic kdyz dam compa vypnout, v drtive vetsine pripadu se stejne vsechny zapnou a pak zase vypnou.
Je tedy neco dostupneho na trhu nebo jen zkouset nejaky bastl?
Dalsi reseni je NAS, ale to se mi zatim nechce. Taky vypojovani a zapojovani kabelu disku, ale to by se drive nebo pozdeji oddelaly konektory to je nesmysl.
Kdyztak to hodte na SD pokud uz se resilo, hledal jsem a nenasel.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
Re: HW vypnuti Sata disku?
ahoj butchi. zklamu te, musis bastlit. kosu na hdd a backlanes mi pod rukama proslo hodne, ale zadny toto nemel. leda koupit sata napajeci kabely a spinat je klasickou kolebkou ci tlacitkem. musely by byt ale vice kontaktove
- Butch
- Středně pokročilý
nasel jsem neco: http://www.performance-pcs.com/catalog/ ... s_id=26734
tady obr:
http://www.performance-pcs.com/catalog/ ... S44_01.jpg
kdyby se na to hodila redukce molex-sata....asi by to nebylo moc bezpecne pro disk ze?
Vubec mi nejde o hot-swap. Stacilo by mi pred najetim compu si rict ktery disky chci pustit a sepnul bych to predem.
tady obr:
http://www.performance-pcs.com/catalog/ ... S44_01.jpg
kdyby se na to hodila redukce molex-sata....asi by to nebylo moc bezpecne pro disk ze?
Vubec mi nejde o hot-swap. Stacilo by mi pred najetim compu si rict ktery disky chci pustit a sepnul bych to predem.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý
A nebo to vyresit prodluzkou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94565
S tim ze by se to rozpojovalo.
tj dva disky na jedno vytazeni, akorat by clovek musel otevirat case nebo to mit nekde nevzhledne venku.
S tim ze by se to rozpojovalo.
tj dva disky na jedno vytazeni, akorat by clovek musel otevirat case nebo to mit nekde nevzhledne venku.
- st3nl3y
- Začátečník
- Butch
- Středně pokročilý
Diky presne neco takoveho jsem mel namysli
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
st3nl3y: dekuji ze si mi rozsiril obzory, tohlw se mi bude hodit take
- st3nl3y
- Začátečník
NZ, jen jsem to hodil do googlu (obrázky) .
- Butch
- Středně pokročilý