HDMI obraz

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Nabu
Začátečník
Začátečník

HDMI obraz

Příspěvek od Nabu »

Zdarec, mám 24 Benq LCD a pořídil sem si k němu HDMI kabel, moje grafárna je GTX580 a má mini-HDMI výstup tak sem koupil kabel kterej má na jedné straně ten mini do grafárny a na druhé normal HDMI do monitoru. Po tom co to zapojím a zapnu PC tak se monitor nerozsvítí. Nevíte někdo pls co stím? Kabel sem odpojil dal tam starej VGA a normal to běží.

Dik za rady
i5-2500K 3,4 GHz, 8GB ram, GTX 1060 6GB, Sound Blaster X-Fi
glozi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: HDMI obraz

Příspěvek od glozi »

Zkoušel jsi to při zapnutém nebo vypnutém PC ? Zkus to připojit, když bude PC vyplý a pak zapnout. Popř. se mrkni do driveru jestli tam neni možnost nějakého nastavení HDMI.
Stalo se mi něco podobného.
Intel Core Ultra 7 265K, NZXT Kraken X62, 32GB Kingston Fury 6400MHz, ASUS Z890-PRO WIFI, Samsung 990 EVO 2TB, ASUS TUF RTX3080Ti, Samsung G8 OLED 32, ASUS ProArt 329CV
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Nabu píše:Zdarec, mám 24 Benq LCD a pořídil sem si k němu HDMI kabel, moje grafárna je GTX580 a má mini-HDMI výstup tak sem koupil kabel kterej má na jedné straně ten mini do grafárny a na druhé normal HDMI do monitoru. Po tom co to zapojím a zapnu PC tak se monitor nerozsvítí. Nevíte někdo pls co stím? Kabel sem odpojil dal tam starej VGA a normal to běží.

Dik za rady
u LCD bys měl nastavit vstup kterým do něj dáváš signál, tzn. najdi v LCD setup a nastav...
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

tak tady stím uplně strašně bojuju, donesl sem si druhý monitor, který je taky Benq ale jen 22, původní je 24. Nenašel sem nikde ve win7 kde by se dalo zvolit aby si monitor bral obraz z HDMI kabelu místo z VGA. Když PC zapnu a mám monitor připojený jak přes VGA tak i přes HDMI tak naskočí windows ale nemám ikonky žádný, jen plochu. A když HDMI kabel z hrafárny vypojím a zustane jen VGA tak se oběví ikonky a všechno. Když HDMI zase zapojím a jsou zapojený oba kabely tak ikonky zmizí a zase vidím jen čistou plochu.

Zkusil sem i ten 22 monitor zapojit přes VGA a 24 přes HDMI a stane se toto. Když jsou zapojený oba tak nevidím na ani jednom nic jsou černý, pokud vypojím HDMI u grafárny tak se druhý monitor který je zaplý přes VGA rozsvítí, když vrátím HDMI zpátky tak monitor zhasne..takže grafika na ně nějak reaguje, ale jak to zprovoznit nemám tušení.

Nějaký rady prosím ? :)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Musíš na tom daným monitoru do kterýého ti vede HDMI kabel přes menu (tzn. tlačítkama na monitoru) přepnout vstup na HDMI -pokud si s tím neporadíš, podívej se do manuálu k monitoru.
Jo a do každého monitoru měj zapojený jen jeden kabel, ať se ti to zbytečně nemíchá.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

jj už to valí přes to menu na monitoru se ro rozjelo :) tak dík, ted zkouším nějak rozjet dva monitory :D oni mi oba valí, ale chtěl bych abych mohl z toho hlavního monitoru přesouvat věci na ten druhej monitor vedle, zatím sem to nerozlej přes to nastavování monitorů
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

tak už sem vychytal šecko, dík za rady
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“