World of Warcraft s sapphire HD6950

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

kubus
Nováček
Nováček

World of Warcraft s sapphire HD6950

Příspěvek od kubus »

Zdravím, koupil jsem grafiku Sapphire HD6950, ovladače jsem stáhl v podobě AMD VISION engine control, ten ale po zapnutí systému hlásí chybu, že program přestal pracovat, potom nejde ani zapnout.
Zatím první hra, kterou jsem hrál je právě WOWko ale v něm při full HD a max detailech hraju při 10-15fps v náročnějších zónách. Nevíte čím to je? Díky za každou radu
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: World of Warcraft s sapphire HD6950

Příspěvek od spajdr »

No jestli myslíš max detaily i plně zapnuté stíny, tak ty musíš snížit a pokud jedeš přes DX9 v nastavení hry, tak si to přepni na DX11.
Dále taky záleží na procesoru, ideální je mít Intel i5/i7.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Na wowko potrebujes hodne silnej cpu treba v OG ve meste ve spicce nebo v 25man.

Na q6600 3,4Ghz jsem mel v Og pri pohledu do davu tak 15-25 fps a s i2500k je to tak 40-90
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

to by me zajimalo jak chces prepnout wowko do DX11
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Alfajk píše:to by me zajimalo jak chces prepnout wowko do DX11
Normalne ve wowku:

Options-Advanced-Graphics API-DX11

Wowko podporuje DX11 uz celkem dlouho a voda treba s tim je supa.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kubus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kubus »

procík mám amd x6 1055t, doufal jsem že bude pro tuhle grafiku dostačující, případně bych taktoval( mimochodem by mě docela zajímalo proč má jako max provozní teplotu pouhejch 61C)
Jde o to, že mi to wowko jde přibližně stejně jako na sestavě s obyčejnou 8600GT od nvidie a 2,4 Ghz core 2 duo.

Jo v GPU-Z nejde grafika nad 15% a procesor ve správci úloh nemá ani chvíli zatížený ani jedno jádro na max.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Protoze ten procik je slaby. Nedokaze grafarnu nakrmit a ta se flaka. I po OC to bude bida. Nekoukej na vytizeni jader, to ti nic nerekne.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Butch píše: Normalne ve wowku:
az na ten drobnej detail,ze az od cataclysmu...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
kubus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kubus »

Hladis píše:Protoze ten procik je slaby. Nedokaze grafarnu nakrmit a ta se flaka. I po OC to bude bida. Nekoukej na vytizeni jader, to ti nic nerekne.
To jako fakt, ze je v single threadu silnej priblizne jako stara core 2 duo na nizsi frekvenci? Nejak se mi nechce verit, ze to nestaci, vzdyt vykonove mu chybi do 1100t cca 15-20% a ta je nejvykonejsi na trhu( bulldozery nepocitam, tam ale nejspis taky budou slabsi).
A procesor jsem vybral takhle levnej prave diky tomu, ze mi snad kazdej doporucil nacpat mnohem vic penez do grafiky, protoze pry vykon vetsiny dnesnich cpu staci bohate nakrmit i nejvykonnejsi grafiku)

edit:
vzdyt treba tady http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/g ... ku--3.html
je stejnej cip(krom odemcenyho nasobice) taktlej na 4Ghz a vpoho nakrmi HD6990ku
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

kubus píše:
je stejnej cip(krom odemcenyho nasobice) taktlej na 4Ghz a vpoho nakrmi HD6990ku
jak kde a jak kdy :!:
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

no ja mel sice amd dvou jadro kdyz sem prechazel na nehalem ale rozdil byl fakt sileny hlavne ve meste najednou bylo fps prave i v dalaranu ci ironforge nebo stormwindu raidy pak byly taky pohoda. Grafika byla porad stejna tenkrat gtx260
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Za takovéhle výroky + citace DDwordu by se měly dávat instantně karty. Karty by neměly bejt za dohady a OT (ano také vhorších případech), ale primárně za dezinformace a šíření bludů, což poškozuje lidi co se tím budou řídit a pak koupí něco nevhodného.

Lidi se sem choděj poradit a chtěji vědět jasnou, ráznou a pravdivou odpověď. Pokud místo ní dostanou jasnou lež, zdiskredituje to tu celé forum.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

hladis ovladej se, delas z thubana neco co to neni, mam 6970 a krmi ji v pohode... ja mel v og myslim nad 30fps na 4ghz
Na kolik %ti to vytezuje grafiku?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || GB RTX 5070 Ti GAMING OC 16G@+400/3000 350W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

N ojestliže jsi měl na Thubanu s 4Ghz 30fps tak on musel se svou sandybridge mít tak minimálně 55-60.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Ok zejtra to zkusim na mej sestave bez OC a s OC.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || GB RTX 5070 Ti GAMING OC 16G@+400/3000 350W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Alfajk píše:
Butch píše: Normalne ve wowku:
az na ten drobnej detail,ze az od cataclysmu...

Vsak jo, to uz je skoro rok...

Ptal jsi se, ze by te zajimalo jak to provede. Mno a normalne, proste v nastaveni je tahle volba uz skoro rok. Je jasny ze pokud jsi treba dele nehral tak o te podpore dx11 nevis.
Vykon s ni jde nahoru a efekty + voda na tom vypada skvele, ale to je asi tak vse.

Jinak wowko se riti do zahuby(budou to omalovanky s pandama pro male deti).
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

kubus píše:
Hladis píše:Protoze ten procik je slaby. Nedokaze grafarnu nakrmit a ta se flaka. I po OC to bude bida. Nekoukej na vytizeni jader, to ti nic nerekne.
To jako fakt, ze je v single threadu silnej priblizne jako stara core 2 duo na nizsi frekvenci? Nejak se mi nechce verit, ze to nestaci, vzdyt vykonove mu chybi do 1100t cca 15-20% a ta je nejvykonejsi na trhu( bulldozery nepocitam, tam ale nejspis taky budou slabsi).
A procesor jsem vybral takhle levnej prave diky tomu, ze mi snad kazdej doporucil nacpat mnohem vic penez do grafiky, protoze pry vykon vetsiny dnesnich cpu staci bohate nakrmit i nejvykonnejsi grafiku)

edit:
vzdyt treba tady http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/g ... ku--3.html
Jo to fakt. Deneb a Thunban je jen mirne rychlejsi nez stare Core 2 takt na takt.
Slabsi procik nakrmi grafarnu ,ale jen nekde a to hlavne v FPS hrach. V MMO ci strategiich ti to AMD nenakrmi ani za boha. Vzdyt to nekde poradne nenakrmi ani OCnutej SB. V Lineage II ve meste mam vytizeni karty i s OCnutou i7-2600 na max 30% a muzu davat dalsi priklady.....

Jinak prosimte neber informace z toho srandaplatku DD Psychosvet :roll:
DOC_ZENITH píše:N ojestliže jsi měl na Thubanu s 4Ghz 30fps tak on musel se svou sandybridge mít tak minimálně 55-60.
Asi tak.
Broxik píše:no ja mel sice amd dvou jadro kdyz sem prechazel na nehalem ale rozdil byl fakt sileny hlavne ve meste najednou bylo fps prave i v dalaranu ci ironforge nebo stormwindu raidy pak byly taky pohoda. Grafika byla porad stejna tenkrat gtx260
U MMO je prave grafarna az na poslednich mistech. Treba Lineage II jede v pohode i na GF 4 4200 :-D ,ale s procikem to uz je jina ,kdy rozdil mezi Core2/Phenom II a Nehalem+SB je vice nez dvojnasobny a i SB pretoceny na 5GHz ma co delat. TERA bezi s GTX260 a klidne i 8800 ,ale bez silnyho procesoru tam muzes mit klidne GTX580 a fps ti budou padat do sklepa....takhle je to i s AIONem, Riftem, WoWkem, Perfect Worldem atd.......
kubus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kubus »

ok zatim diky za odpovedi,
docela me stve ze jsem kupoval pomerne drahej pocitac a vykonove jsem si skoro nepolepsil oproti 4roky starymu notasu(teda prinejmensim ve wowku).
Jaky mam teda moznosti? Nerad bych menil platformu... musel bych koupit i novou desku. O kolik je na tom treba 4jadrovej phenom II na nejaky vyssi frekvenci lip?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nevim jak je v tom ten 4 jadrovy phenom II ve srovnani s Q6600(to je jedine s cim muzu porovnavat nove cpu intel, protoze jsem na tom wowko 3 roky hral). To ti asi lepe povi nekdo kdo se lepe bude orientovat v AMD cpu. Jak uz jsem psal Q6600 i kdyz byl pretocenej z 2,4GHz na 3,4Ghz tak v narocnych raidech nebo mestech plnych fps slabota. Proste propady fps treba pri boss fightech kdyz hodne lidi kouzli klidne pod 20, ted s novym cpu i2500K mi to nepadne pod 40, ani kdyz 25men raid casti nebo je hodne zalidnene mesto.
Paradox je, ze cca 2 mesice po upgradu na lepsi platformu jsem se rozhodl ze s wowkem po 5ti letech hrani skoncim. Tak abys kvuli tomu nemenil HW a pak abys nelitoval.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

S takovymi jako ty se setkavam bezne. Je to bohuzel smutny fakt ,ze vetsina lidi dava na spatne rady ,spatne testy v magazinech a pak se divi ze upgradem pocitace za XX tisic si vubec nepolepisili a nekdy paradoxne naopak pohorsili. V tvem pripade bych vymenil platformu za 1155 a nejakou i5 a uvidis ten obrovsky vykonovy boost. Garantuju ti ze ve Wow se ti zvedne vykon oproti tomu co mas ted az 3x.

Butch: Phenom II je jen o chlup lepsi nez Core2 takt na takt.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“