Dr.Buba píše:No prave, ze jsem koupil 570 GTX a na default je to zatazena rucni brzda. Casem bude upgrade na sandy bridge, ale potrebuju s timhle jeste tak ctvrt roku vydrzet.
Tak jak píše BS, tak zkoušej, co CPU sneze.
Jsem se přehlédl, ty máš E8400, tam určitě dáš přes 550MHz. 500MHz jsem měl s Q9300 a 480MHz s Q9650
Tech 4,3 ghz davam s 1,325V. Na 4,5Ghz bylo treba tusim 1,35V ale vice jsem mu nikdy nedaval, mel jsem strach. Uz tak lezla teplota k 65 stupnum kdyz jsem konvertoval video matroska kodekem. Ani occt to nezatizil tolik, nejvetsi zahul pro CPU, co jsem kdy videl. Jinak tech 550Mhz FSB si neumim predstavit, kdyz deska vysla, zaklad byl 266 a tohle je vice nez 2x vice. Dost ulet. Zkusim to teda jeste nejak poladit. Jeste me napadlo, jestli nemuzou haprovat pameti. Pri sebemensim oc nefunguje jina delicka nez 1:1, takze je mam silne podtaktovane. Navic kdyz jsem ted zkousel memtest, tak vyhazovaly chybu na nejake adrese nejdriv v testu 3, pak 6,7,2 a pak zase 3. Proste random a furt stejna adresa nekde kolem 1024 MB. Zkusil jsem prohodit moduly a adresa je stejna a porad nekde u 1024 MB. Nemelo by se to posunout nekam k 3072MB? Nebo se pletu a ta lokace se vztahuje ke kapacite toho jednoho modulu? Maji provozni napeti 2,2V a ja mam v biosu nastaveno 2,25V. Otazka je, kolik dostavaji realne.
Při 550 MHz FSB by měla být minimální frekvence pamětí 1100 MHz, což už je dost, ale tvé paměti mají certifikovaných 1150 MHz. Ono se to zdá moc, ale není to nic hrozného a procesor můžeš provozovat klidně i při 1,45 V, podle teploty. Zkus snížit ten násobič a jít s FSB co nejvýše to půjde a potom se uvidí, kde je problém. Deska by to měla dát bez problémů a paměti taktéž.
Ako tu už bolo spomenuté, P5B Deluxe i hlavne Commando (s tou sa Asus pýšil v tých dobách že na nej dal bez problémov FSB600 keď vyšla, a to nebolo ani chýru o 45nm ) dávali v pohode nad 500 FSB, čo sa týka dosky tam bolo mierne treba zdvihnúť napätie severného mostu (o 0,1V stačilo) a držať si teploty, inak to malo ísť fajn. Pamäte a CPU (najlepšie stačí otestovať ani nie tak na 10x násobiči ale rovno pekne krásne 6x) podľa potreby teda (tam problém nebol, napr. ako u normálnej P5B ktorá povolila dať do pamätí 2,1V ) a ide sa. Sú to krásne dosky, Commando špeciálne. Aj by som si teraz jednu kúpil... jejha
Len pre zaujímavosť dodám, že ja som na svojej originálnej P5B (čisto len P5B, žltým plošným spojom, s ICH8, ktorá k spokojnosti bez problémov fakčí od 2006 až doteraz, teda celých 5 rokov) dal mierne pod 500 FSB na dvojjadre, ale stabilne išla tak 480.
Konecne jsem se dostal domu a pres tech 500 MHz se nedostanu. Nemam moc casu a jsem doma jen na jedno odpoledne, ale pristi tyden se tomu budu venovat vic a zkusim tam dat zapatky starou grafiku, jestli to treba nedela pretizeny zdroj. Sestava je ta v podpisu a pri mereni wattmetrem to slo az na 380W.
Tohle nastaveni uz mi neslo a nasobic byl 6:
Dal jsem CPU 1,45V a nedostal jsem se s nasobicem 9 nad 505 FSB a to jen probehl POST a po najeti do widli to za chvili hodilo modrou smrt. Nasobic 6 jsem zjistil, ze nejde vubec, a kdyz jsem dal nasobic 8 tak jsem taky zustal na tech 505 az 510 FSB, takze limit je asi fakt deska. Zkousel jsem vselijak nastavovat napeti FSB a NB, ale stejne bez vysledku. Jeste by to mohly delat pameti, ale to uz nijak nevyzkousim a nove kvuli tomu kupovat nebudu, to uz radeji upgraduju komplet na Sandy Bridge. Skoda toho nevyuziteho potencialu procaku.
zdravím, teď jsem k původním dvěma gigovým modulům ram dodal další dva gigové moduly (funkční) a při startu biosu mi to píše, že fyzické paměti je něco přes 3gb. čím to může být?
co píše při startu VŮBEC NEŘEŠ. ujisti se, že máš zapnutý "memory remap feature", a pak se podívej ve windows, jestli máš k dispozici plných 4GB paměti. bios (alespoň u mě) ukazuje kraviny, ale funguje to správně
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
1.Pojede mi na této desce SSD DISK ,uvažuji o CRUCIAL M4 nebo Intel 320 nebo jiný s řadičem Marvell...
Vím že bude trochu degradovaný na sata2,ale bojím se aby to vůbec fungovalo!!!!
2.provozuji sestavu p5b deluxe ,2x1gb ddr2 800 ,e6600 ,hd4850 -jedu na OC FSB400,násobič 8x 3.2GHz,ale problém mám s upgradem ram na 4GB,zkoušel jsem různé 2x2GB 800 i 1066MHz,ale jelo to jen bez OC,jakmile nastavím fsb400 -ram 1:1 tak to ani nenajede-zkoušel jsem corsair i kingston!!!! Takže jsem ramky vrátil a nechal svoje 2x1gb corsair a jede to-nechápu!!!!!!!!jo a samozřejmě jsem zkoušel měnit v biosu voltáže,časování atd...
1) SSD disk pojede a nebude ani moc degradovaný výkon. SATA2 stačí
2) poslední BIOS maš? Sice je to už pár let, když jsem tuto desku měl a přidával 2x2GB RAM, musel jsem dát novější BIOS.
Biosem to asi nebude,těch jsem zkoušel několik včetně nejnovějšího a hlavně to nejelo jen s OC!!!
Spíš mě zajímá jestli někdo jel na této desce se 2x2GB a oc fsb400 1:1.....dočetl jsem se zde jen že má deska problémy se 4 obsazenými sloty??
Kupovat nové ramku už nebudu riskovat,protože na základní frekvenci procesoru nepojedu.
Ja jedu s delickou 1:1, naopak jsem mival problemy s delickou jinou, nez touhle. Z moji zkusenosti je tahle deska na ramky az nechutne vybirava. Treba OCZ uplna tragedie. Dobre se osvedcily Samsung a Kinston HyperX. Bohuzel jsem koupil 1066 cl7 a deska umi jen cl6, takze jsem zas v haji. Jsem ani nevedel, ze se ddr2 delaji s tak vysokym casovanim.
Ano, 4 moduly na desce dělají docela neplechu.
Zkusil bych udělat CMOS Biosu, pak vše nastavit s jednou 2GB RAM a pak přidat druhou.
P.S. na této desce jsem měl Corsair Dominator 1066MHz, CL5.. 2x2GB a v pohodě. CPU Q6600, Q9300 a Q9650