Windows Server - User CAL

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Windows Server - User CAL

Příspěvek od jerzy »

Je mi někdo schopný říct k čemu user cal vlastně je? Vygoolil jsem akorát, že je nutný pro přístup k serveru, ale to je tak všechno. A ještě by mě zajímala cena pro školy v programu open license Academic.
Asi se ptám úplně blbě, ale jsem z toho fakt mimo...
Mám doma Suzku :-)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Server - User CAL

Příspěvek od LiveBomb »

Client Access License - imho. rika ti kolik klientu se smi pripojit k serveru aniz by si porusil licencni podminky ...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Jak psal kolega + to, že záleží, na jaký server se budete připojovat.
U WS 2003 se musely CAL licence přidávat na server do license manager aplikace.
S příchodem WS 2008 se již nezadávají, pouze se vybere vytvoří uživatelé a administrátor si hlídá počet přístupů, aby nebyl vyšší než počet zakoupených CAL licencí.

Ceny v rámci Academic budou velmi nízké, cca kolem 7 Euro bez daně.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

CZDaywalker píše:Jak psal kolega + to, že záleží, na jaký server se budete připojovat.
U WS 2003 se musely CAL licence přidávat na server do license manager aplikace.
S příchodem WS 2008 se již nezadávají, pouze se vybere vytvoří uživatelé a administrátor si hlídá počet přístupů, aby nebyl vyšší než počet zakoupených CAL licencí.

Ceny v rámci Academic budou velmi nízké, cca kolem 7 Euro bez daně.
a jak to řešit v případě změny serveru? pokud mám 2003 (v rámci ostatních DC je tento PDC emulator a má všechny ostatní unikátní funkce), na něm ve správci licencí nějaké licence, ale tenhle server chci vyřadit z domény a přenést všechno na 2008. pokud dobře chápu to cos napsal, nemusím to nijak řešit, ale to se mi nezdá :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Licence User Client Access se v případě migrace serveru nemohou použít na vyšší verze serveru.

Tzn. mám 100 USER CAL pro WS 2003, ale chci migrovat na WS 2008 R2.
Musím k tomuto serveru koupit dalších 100 CAL.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Jeste je dobre si projit ceho je vice - uzivatelu nebo HW - a dle toho koupit prislusny CAL (ten typ ceho je mene :D )
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“