Pročetl jsem tady na fóru kde co ale na řešení jsem nepřišel, tak zkusím jestli někdo neporadí.
Mám 60/6 MBit internet od UPC zapojen takto: Kabel ze zdi -> UPC modem -> router viz třeba tady -> kabel do PC.
Přes kabel se s PC připojuju plnými rychlostmi cca 60/6. Problém ale je s wifi, kde mám se smartfounem (Galaxy SII) "jen" cca 35/6, někdy třeba jen 20/6 apod. Na PC přitom neběží žádné stahování, zkusil jsem kvůli tomu odpojit kabel od routru a být jen s telefonem na wifi - bez změny. Zkusil jsem měnit kanály - bez změny, zkusil jsem na chvíli vypnout šifrování - bez změny. Na telefonu používám app "Wifi Analyzer" kde můžu zkontrolovat ostatní sítě v okolí vč. jejich kanálů, nic neruší. Rychlost na pc měřena přes http://www.speedtest.net, na mobilu taky ale samostatnou app. Telefon cca 15 cm od routru.
Má někdo nápad nebo měl podobný problém a zná řešení?
Router stál cca 800,- takže si myslím, že už je kvalitnější (podporuje právě n300)
Galaxy SII by snad s rychlostmi přes 30 MBit taky nemělo mít problém
Napadá mě snad jediná věc. Integrovaný antény?? Může to být problém??
Díky moc za všechny odpovědi.
EDIT: Můžu klidně oprintscreenovat stránky z konfigurace routru, kdyby někdo chtěl pomoct s nastavením. Sítě všeobecně jsou pro mě španělská vesnice, konfiguraci jsem prolít s pomocí průvodce a za vítězství považoval už to že internet funguje