SSD DISK - Výběr

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
darktemplar
Nováček
Nováček

Re: pořízení nového SSD

Příspěvek od darktemplar »

Corsair force gt je tiez sandforce, rovnako ako aj vertex 3, ale vertex 3 je o trochu vykonnejsi, ale zober samunsg 830, teda pokial chces ssd na novsiu SATA III. Pre starsiu ti staci aj intel 320, alebo samsung 470.
darktemplar
Nováček
Nováček

Příspěvek od darktemplar »

hlavne neber corsair force 3 alebo agility 2, to su tie problemove aj ked malo by to uz byt vyriesene. Pri tom samsungu nezavisi vykon od komprimovanosti dat, u sandforce zavisi, tak zalezi od teba ci potrebujes kopirovat dokumenty a programy alebo potrebujes kopirovat ISOcka, avicka, mp3ky. V prvom pripade ti bude stacit aj sandforce, v tom druhom ber samsung.
thomsonn
Nováček
Nováček

Příspěvek od thomsonn »

proč zrovna ten samsung ten nema sandforce ??
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne má vlastní řadič ale na druhou stranu u něj docházá k degradaci při většim pouívání a nemá ještě moc dokonalej firmware, pár recenzí vyhrál, ale z mejch vlastních testů bych radši vzal Crucial M4. Nemá tak rychlej zápis jak ten Samsung, ale mnohem lépe se regeneruje a vypořádává s interní fragmentací a wear-levelingem.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

thomsonn píše:ma strasne mali zapis proto jeste premyslim o Corsair
Ma strasne maly zapis? Lol, ale pozri na odozvu oproti HDD. Ak si este SSD nemal, tak aj z Crucialu padnes na rit :)
thomsonn
Nováček
Nováček

Příspěvek od thomsonn »

no tak podle papiru urcite ma zapis 200 a disky s sandforce 500 ale mam ted normal hdd takze nevim kolik ten ma zapis ale jde mi spis o nacitani her a windows
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

windows i hry budou rychlejší.
Tátovi jsem minulý týden dával na jeho starší HW, crucial M4 128Gb a rozdíl proti jeho RAPTORu, je neskutečnej...
Byl u toho i přechod z 32bit XP na 64bit W7, ale i tak je to neskutečná změna vpřed.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ja osobne by som nesiel do Sandforce 2XXX (zatial). S Crucialom ziadnu chybu nespravis :wink:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Výběr disku SSD 120GB

Příspěvek od godlike »

Kluci, ten Crucial je pouze holej disk co?Krom ty drazsi verze, kde je migracni soft a kabel?
Mac...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jo. Ta drazsi verze nema moc smysl kupovat.
BADMOPAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BADMOPAR »

Chtěl bych pořídit do svýho HTPC FujitsuSiemens systémovej SSD o velikosti zhruba 120 GB. Momentálně používám Win Wista, s upgrade počítám až na Win 8. Základní deska je Biostar TForce P965 Deluxe http://206.108.48.60/app/en/mb/introduc ... =190&tab=2 Můžete mi nějakej disk doporučit? Dík
PC : ASUS M2N-VM DVI, AMD Phenom™ X4 9550 + Scythe Big Shuriken 2, 7 GB RAM, Sapphire HD 7750, 120 GB SSD Samsung, Energy knight (Seasonic) SS-400ET 400W 80 PLUS BRONZE
NTB : Acer Nitro Black Edition
Sony Xperia XZ
I don't wanna be a product of my environment.
I want my environment to be product of me.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud by ti stacilo i 96GB tak http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83357 jinak se cena u 128GB modelu hodne zveda http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89482
BADMOPAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BADMOPAR »

Dočet sem se tu, že některý disky mají problém s některýma řadičema na desce. Mojí desky a tadytěch disků se to netýká?
PC : ASUS M2N-VM DVI, AMD Phenom™ X4 9550 + Scythe Big Shuriken 2, 7 GB RAM, Sapphire HD 7750, 120 GB SSD Samsung, Energy knight (Seasonic) SS-400ET 400W 80 PLUS BRONZE
Sony Xperia XZ
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

S temi co jsem postnul zadny problem neni.
BADMOPAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BADMOPAR »

ještě by mě zajímalo jakej je rozdíl mezi Kingston SSDNow V100 Series a V+100 Series?
Sony Xperia XZ
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

V100 = starší, pomalejší, nezajímavá. V+100 = novější, lepší, výhodná koupě.
ignorelist: kremrole a dezoláti
BADMOPAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BADMOPAR »

Tak zatim mi to vychází přesně jak psal Hladis. Buď Kingsto​n SSDNow V+100 Series ​- 96GB (28,60 Kč za 1 GB), nebo Intel SSD 320 ​- 120GB BOX (36,32 Kč za 1 GB). Jenom nechápu proč je 128GB Kingston dražší než Intel. Navíc bůra za 128GB SSD nedám. Za tu cenu mám skoro 2 dva 96GB Kingstony
Sony Xperia XZ
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lordmystic »

já pořídil před cca. dvěma měsíci HDD SSD Kingston HyperX, SATA III - 120GB a zatím spokojenost. po resinstalaci systému mi funguje dobře i sleep což dřív s klasickým diskem nefungoval. rychlost zatím špičková, uvidíme zda-li se to časem zhorší jak někteří straší. jinak žádné modré obrazovky či nepředvídatelné chování.

mám také starší verzi SSD Corsair Force F120 v notebooku, zde mi bohužel nefunguje korektně sleep, vše ostatní je bez problémů. překvapivě když porovnám rychlost při běžné práci, tak zásadní rozdíl nevidím, je to znát při kopírování větších souborů a při větším množství.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mac...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

godlike píše:Co je to zase kua za disk?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=99742
Ty jsi jeste porad zadny nekoupil? Uz jsem nekolikrat cetl ze ten a ten mas objednanej a ze si pro nej jdes. Mozna budou SSD za pulku nez se za dva roky rozhoupes nejaky koupit :-D
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“