Zdravím,
už je to nějaký ten den co se mi odporoučel můj notebook Asus F3T,
při bootu zamrzne na detekci USB (reaguje na stisk kláves ale do biosu se neprokouše)
Předpokládám, že to je porušenou pájkou mezi chipsetem MCP 430 a deskou.
Proto hledám někoho z Prahy/Budějic kdo by to byl ochoten přepájet za cenu nižší než je nová deska z Ebay.
Předem díky za odpověď nebo návrhy řešení co s tím.
Hledám někoho kdo je schopen provést reflow/reball chipsetu
Moderátor: Don
- nevidany
- Začátečník
-
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hledám někoho kdo je schopen provést reflow/reball chipsetu
Reflow či reball nemá význam u tohoto modelu čipsetu (bude ti to fungovat další 3-4 měsíce a pak to chcípne znova), pouze jeho výměna za nový kus.nevidany píše:Zdravím,
už je to nějaký ten den co se mi odporoučel můj notebook Asus F3T,
při bootu zamrzne na detekci USB (reaguje na stisk kláves ale do biosu se neprokouše)
Předpokládám, že to je porušenou pájkou mezi chipsetem MCP 430 a deskou.
Proto hledám někoho z Prahy/Budějic kdo by to byl ochoten přepájet za cenu nižší než je nová deska z Ebay.
Předem díky za odpověď nebo návrhy řešení co s tím.
P.S: U tohoto modelu je použitý southbridge NF-430, a Northbridge G6100 ... častěji odchází northbridge, tak či tak seriozní oprava je možná pouze jeho výměnou ať u NB či SB.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hledám někoho kdo je schopen provést reflow/reball chipsetu
u F3T je nejcasteji problem s IC Go6100 nebo Go7300 / Go7600 (podle vykonovy verze). reflow vetsinou pomuze jen na nekolik tydnu, reball ma obvykle zivotnost delsi (klidne pres rok). nikdo ti to ale nezaruci ani ti neda zaruku delsi nez 3 / 6 mesicu (at uz v pripade reball ci vymeny IC), tzn.nema smysl uvazovat o nakladnejsi oprave.
osobne bych sel bud do reball v cene nekolika stovek s vedomim, ze mi book po nekolikamesicni zaruce mozna znova chcipne, nebo bych ho (a to je spise) prodal na aukru na nahradni dily. jakou ma dneska tenhle book cenu? necely 4k pokud je funkcni respektive do 2k jako nefunkcni? z toho mi vychazi, ze nez abych investoval do opravy booka, kterej ma uz z vyroby nedobrej navrh chlazeni (coz se mimojine na jeho problemech podepsalo predevsim) a je postavenej na nespolehlivy AMD platforme (navic s Go6100), radeji si k penezum utrzenym za prodej dilu pridam castku puvodne urcenou na opravu a koupim neco jinyho. dneska je relativne kvalitnich manazerskych booku a la Dell D620 plny aukro (a za ceny kolem 4k).
osobne bych sel bud do reball v cene nekolika stovek s vedomim, ze mi book po nekolikamesicni zaruce mozna znova chcipne, nebo bych ho (a to je spise) prodal na aukru na nahradni dily. jakou ma dneska tenhle book cenu? necely 4k pokud je funkcni respektive do 2k jako nefunkcni? z toho mi vychazi, ze nez abych investoval do opravy booka, kterej ma uz z vyroby nedobrej navrh chlazeni (coz se mimojine na jeho problemech podepsalo predevsim) a je postavenej na nespolehlivy AMD platforme (navic s Go6100), radeji si k penezum utrzenym za prodej dilu pridam castku puvodne urcenou na opravu a koupim neco jinyho. dneska je relativne kvalitnich manazerskych booku a la Dell D620 plny aukro (a za ceny kolem 4k).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC