ASUS top gtx 560 ti a zdroj?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
coyd
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS top gtx 560 ti a zdroj?

Příspěvek od coyd »

a proc neupravis svuj bios a neflashnes ho zpatky s vyssim napetim pro 2D ?
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

coyd píše:a proc neupravis svuj bios a neflashnes ho zpatky s vyssim napetim pro 2D ?
Protože to neumím.Nikdy jsem to nedělal,tak jsem začal pročítat různý návody,dostal jsem se přes nibitor,ale nvflash mi pak napsal,že nepodporuje 64-bit operák.Ideální by bylo,kdyby Asus nahodil novej bios ke ztažení a byl by klid,ale to je pouze zbožný přání.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Swat.
No tech reklamaci zase tolik neni a by to byla masova zalezitost ,ale jsou v jednotkach procent a u nekterych vyrobcu jsou v docela velkych procentualnich rozdilech. Treba rozdil mezi ASUS a MSI je v 5%. Zvlaste u OC edic se RMA dost rapidne zvetsuje u vsech vyrobcu a proto doporucuju kupovat standartni edice a pripadny rozdil si dotaktovat rucne. Tim se eleminuje 80% problemu. Jinak ty problemy jsou vetsinou na strane vyrobcu a ne nVidie. Pokud si koupis referencni model bez zadnych srandicek ,tak se jedna o spolehlivy karty.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No teď jde o to,jak se zatváří někdo u pultu,když mu řeknu,že to hází takovou hlášku.Řekne,že jde o sw problém a nazdar.Já mám tu svou ještě taktnutou přes AB z 900/1800/4200 na 950/1900/4400.Jak říkám,ve 3D nemám problém,všechno jede.Momentálně-podle nálady jedu Crysis,Crysis 2,Deus Ex,Rage,Battlefield 3,Bad Company 2,GTA 4,AC 2,AC Brotherhood,Shift 2.Všechno jede.Četl jsem posty,kdy lidi psali,že se jim po instalaci novejch driverů zvýšilo napětí.Pořád nevím,jestli jde napětí zvýšit přes drivery,vždycky jsem myslel,že to jde pouze přes bios.Ale pokud to jde přes driver update,tak ať to konečně udělaj a bude klid.Jestli je to otázka hotfixu,tak sem s ním.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

nVidia ale nezodpovida za funkcni karty a tim nebude delat pro kazdou kartu jineho vyrobce ovladace zvlast podle toho co tam dotycny vyrobce podelal. To ze jsou karty nestabilni je zpusobeno vyrobcem a ne dodavatelem cipu. nVidia udela jen referencni navrh a vse ostatni je na vyrobcich jak si to PCB upravej a jaky soucastky tam daji. To byl treba i jeden z duvodu proc kdysi 3Dfx prestalo dodavat cipy ostatnim vyrobcum a zacalo si delat karty samo ,jelikoz kvalita dost pokulhavala a hlavne u tehdejsich karet nVidie to bylo doslova priserny. U 560Ti se zase vyrobci dost utrhli z retezu.

To zda narazis na technika ,kterej te s tim posle nekam uz je bohuzel vec jina. Kazdopadne bych na reklamaci trval.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Swat píše:Řešíš stejnej problém jako já.Se stejnou kartou.Jsou podvoltovaný,no.Já mám tu svojí taktnutou přes Afterburner na 950/1900/4400,napětí ve 3D na 1.050 V a všechny hry jedou jak svině,ale ve 2D se tady potýkám s tou hovadskou hláškou,protože nejsem schopnej navýšit napětí ve 2D.Afterburner ho zvedne tak,jak nastavim a za 3 vteřiny to zase spadne na 0.950 V.Já do ní chci narvat jeden volt ve 2D aby byl klid,ale za boha se mi to nedaří.Nibitor nefunguje,hlásí chybu 1275,nevim proč,všude píšou,že podporuje 560ky,ale prostě hovno.A nVidia mě neskutečně sere,člověk aby si na tom všechno dodělal sám,jak tenkrát s topící 275kou.
Nibitor chyba 1275 je u OS 64x a nic stím neuděláš ,bios si uprav na OS 86x a flashni si to možná ti to pomuže ,ale ve 2D napětí 0.950 V si myslím je dost když karta na tom jede ve 3D ... :)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Swat píše:
coyd píše:a proc neupravis svuj bios a neflashnes ho zpatky s vyssim napetim pro 2D ?
Protože to neumím.Nikdy jsem to nedělal,tak jsem začal pročítat různý návody,dostal jsem se přes nibitor,ale nvflash mi pak napsal,že nepodporuje 64-bit operák.Ideální by bylo,kdyby Asus nahodil novej bios ke ztažení a byl by klid,ale to je pouze zbožný přání.

Swate, toto je navod pro Tebe a funguje i v x64(vlastni zkusenot s flashem GTX 460)

Taky jsem predtim neflashoval a byl to na porpve uspesny flash :)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

tielka: V defaultu jede karta ve 3D na 1.025 V, ve 2D na 0.950 V. Po mym přetaktu v AB jede ve 2D stejně, ve 3D jsem jí dal 1.050 V. Jak jsem řekl, jde mi pouze o navýšení napětí ve 2D, ve 3D je to rock solid. Každopádně díky vám všem za postřehy a názory, pište další. Díky.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Udělal jsem všechno přesně podle návodu a dostal jsem se do nvflashe.Ten mi hází error,že to co jsem tam napsal není vnitřním ani vnějším bla bla bla.....Už nevim,co dělám blbě.Ten návod je polopatickej-přesně pro mě,ale prostě mě to dál nepustí.Přes backup bios se nedostanu.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Mohl by jsi napsat i to co je místo "bla bla bla"? To je totiž to nejdůležitější. Jak ti potom máme pomoct, když nám nedáš relevantní informace :roll:

//nepíše ti to náhodou tohle?
nvflash není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového programu
Pokud ano, tak na to radši ani nesahej a zopakuj si/nauč se základy jak se vůbec pracuje v DOSu :lol:
  • spušť příkazový řádek (jako administrátor)
    • Pár tipů
    • Ve stromové struktuře se dostaneš o úroveň výš příkazem "cd ..". Příkazem "cd /" se dostaneš do kořenového adresáře
    • oddíly měníš příkazem "<písmeno jednotky>:" např. "D:"
    • příkaz "dir" ti vypíše všechny soubory uvnitř adresáře (dá se zkrátit parametry "/w" a "/p", celý zápis pak vypadá "dir /w /p"
  • zkontroluj si jestli jsi skutečně na správném oddílu - napiš "dir" a potvrď a zkontroluj jestli je tam nvflash.exe a cwsdpmi.exe.
  • potom už pokračuj podle toho návodu
Pár užitečných rad možná najdeš i v tomhle obecném návodu pro flashování - Jak používat nVFlash (DOS)
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

myslim ze DOS je uz pro vetsinu lidi tady spanelska vesnice ;) ikdyz nam starsim to prijde srandovni
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No já to řeknu na rovinu-dos neovládám.Když jsem postavil prvního compa,měl jsem v něm už win 98,jen krátce,pak hned přišly xpčka.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jako dělám všechno podle toho návodu,příkaz dir mi vypíše všechny soubory,který k nvflash patřej.Tak teď,když jsem dal uložit stávající bios mi to napsalo no nVidia display adapter found.Mám poslední verzi nvflashe...Nemůže bejt ten bios nějak zamčenej?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Swat píše:tielka: V defaultu jede karta ve 3D na 1.025 V, ve 2D na 0.950 V. Po mym přetaktu v AB jede ve 2D stejně, ve 3D jsem jí dal 1.050 V. Jak jsem řekl, jde mi pouze o navýšení napětí ve 2D, ve 3D je to rock solid. Každopádně díky vám všem za postřehy a názory, pište další. Díky.

no právě kdyby sis koupil kartu MSI tak tento problém nenáš karta jede v defaultu ve 3D na 0.950 V a v režimu 2D to poslouchá a nehází žádnou hlášku.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Swat píše:..Tak teď,když jsem dal uložit stávající bios mi to napsalo no nVidia display adapter found.Mám poslední verzi nvflashe...Nemůže bejt ten bios nějak zamčenej?
Zkus zapsat tyhle příkazy a obsah souborů log1.txt a log2.txt sem postni: "nvflash -a -L log1.txt" a potom "nvflash -c -L log2.txt"
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Krtku dík,že se mnou máš takovou trpělivost,udělal jsem,jak jsi poradil,nicméně výsledek je stejnej:
Display adapters present in system
no nVidia display adapters found
Ten nvflash o tý mojí kartě vůbec neví....Nechápu to.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

tielka píše:
Swat píše:tielka: V defaultu jede karta ve 3D na 1.025 V, ve 2D na 0.950 V. Po mym přetaktu v AB jede ve 2D stejně, ve 3D jsem jí dal 1.050 V. Jak jsem řekl, jde mi pouze o navýšení napětí ve 2D, ve 3D je to rock solid. Každopádně díky vám všem za postřehy a názory, pište další. Díky.

no právě kdyby sis koupil kartu MSI tak tento problém nenáš karta jede v defaultu ve 3D na 0.950 V a v režimu 2D to poslouchá a nehází žádnou hlášku.
A ty máš tu od MSI? Ještě chvíli s tím budu laborovat,protože se mi nechce bejt měsíc bez karty,ale pak jí asi vemu a poletí. Četl jsem posty od lidí s MSI, Gigabyte, Asus....a 560ky tím trpěj nejvíc. Je to únavný.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

U 560Ti specialne u nereferencnich OC edic jsou proste problemy bez ohledu na vyrobce tu mene ,tu vice dle znacky. nVidia dala vyrobcum moc volny ring a takhle to dopada. Reklamuj to ,kup si refernencni model a pripadne si ho dotaktuj sam. Referencni modely jsou vetsinou bezproblemove.

Nebo si kup 6950 :twisted:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Swat píše:...
OK, zkusíme ještě pár věcí:
  • příkazový řádek doufám pouštíš jako administrátor
  • je v té složce s nvflash taky soubor cwsdpmi.exe? Ten je hodně důležitý, protože funguje jako "interface" mezi nvflashem a kartou.
  • postni screenshot příkazového řádku s výpisem obsahu tý složky s nvflash
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Co to znamená,ten referenční model?Chápu to správně,jako model přímo od nvidie?Nebo je to non oc model?Sorry,asi stupidní otázka.Ale nVidia GTX 560Ti jsem v žádnym krámu nenašel.Amazon jí má za 180 liber,ale tady u nás jí nevidím.AMD nechci.Nic proti,nejsem nijak vyhraněnej,měl jsem Radeony taky,ale mám už roky GeForce,jsem zvyklej na jejich control panel atd.Navíc si rád zapnu PhysX,pokud je dostupnej.Přechod na AMD by bylo až poslední řešení.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“