Taktování procesorů Intel
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: Taktování procesorů Intel
Napřed přetaktuj procesor a nastav paměti jen tak vysoko, aby ti nepřekážely.
Když budeš chtít přetaktovat i paměti, můžeš se k tomu vrátit až budeš mít ověřeno, že je frekvence procesoru stabilní.
PCI Lock býval u desek s AGP sloty.
U nových desek je frekvence sběrnice PCI odvozena z frekvence sběrnice PCI-E jednou třetinou.
Standartní frekvence sběrnice PCI je 33,33 MHz.
To bude ve tvém BIOSu nastavení Default.
Když budeš chtít přetaktovat i paměti, můžeš se k tomu vrátit až budeš mít ověřeno, že je frekvence procesoru stabilní.
PCI Lock býval u desek s AGP sloty.
U nových desek je frekvence sběrnice PCI odvozena z frekvence sběrnice PCI-E jednou třetinou.
Standartní frekvence sběrnice PCI je 33,33 MHz.
To bude ve tvém BIOSu nastavení Default.
- Lokomotiva
- Začátečník
Tak pokud ti 20% přetaktování stačí, měl bys ještě zkusit snížit napětí procesoru.Alessandro píše:Jsem spokojen ...
Třeba na 1,35V a pokud to bude stabilní, třeba i níž.
Pomůžeš si tím v teplotách.
- eratni
- Nováček
-
Tak jsem vyměnil chladič, chladič chladil, tak jsem restartoval, nastavil fsb na 400, paměti 1:1, systém naběhl.. ale asi na minutu pak spadl a pak už se jen marně snažil nabíhat.. takže restart cmos. Tak jsem tam chtěl dát alespoň těch 360, co jsem tam měl předtím a pořád to samý, to je zvláštní
EDIT: V návodu na desku jsem našel takovou zábavnou věc, ale vůbec nevím co dělá, takže se do toho radši zatím nebudu montovat. Zvláštní je, že je to nastaveno na 200MHz
http://imgur.com/UoTMu
Tady něco z netu
"The last time I worked with such an MSI motherboard, I found that setting the jumpers did affect bootstrap. So you don't NEED the jumpers to overclock, since you can set FSB in BIOS, but the jumpers do come in handy for keeping the Northbridge/RAM stable if you raise FSB beyond the next step. "
EDIT: V návodu na desku jsem našel takovou zábavnou věc, ale vůbec nevím co dělá, takže se do toho radši zatím nebudu montovat. Zvláštní je, že je to nastaveno na 200MHz
http://imgur.com/UoTMu
Tady něco z netu
"The last time I worked with such an MSI motherboard, I found that setting the jumpers did affect bootstrap. So you don't NEED the jumpers to overclock, since you can set FSB in BIOS, but the jumpers do come in handy for keeping the Northbridge/RAM stable if you raise FSB beyond the next step. "
- Lokomotiva
- Začátečník
Tak si to jumperování vyzkoušej.
Postupně.
Pokaždé si pak zkontroluj frekvemci pamětí.
Postupně.
Pokaždé si pak zkontroluj frekvemci pamětí.
- eratni
- Nováček
-
To bude sranda, budu muset pokaždý sundat grafiku, ale taktování asi nebude proces na 5 minut, koukám
EDIT: Tak jsem je oba vyndal, kouknu do biosu a fsb 400 aniž bych něco nastavoval.. Teplota na jádrech max 56°C a zatím drží, takže to je asi opravdu hw oc..
EDIT: Tak jsem je oba vyndal, kouknu do biosu a fsb 400 aniž bych něco nastavoval.. Teplota na jádrech max 56°C a zatím drží, takže to je asi opravdu hw oc..
- lazan
- Začátečník
-
Zdar, potřeboval bych poradit ohledně měření teploty, mám Quada Q6600 OC na 3.2 ghz. Core temp, everest, speed fan i bios ukazují teploty max 30 °C v zátěži. CPU je chlazený CM TX3. Takovým to teplotám se mi nechce vůbec věřit a proto se bojím dále taktovat. Jinak když si sáhnu na chladič, tak je poměrně studený. Nevíte někdo prosím kde by mohla být chyba?
Díky za Vaše rady
Díky za Vaše rady
- Last
- Nováček
-
Ahoj nataktoval jsem si Dual Core 2180 z 2ghz na 2,9ghz... mám u toho 2x1gb ramky DDR2-667 (333 MHz) ty sou nataktovaný na 696 MHz.... Ted bych si chtěl dokoupit 2gb ram ale nevím po jaké frekvenci šáhnout aby mi stále šlapalo taktování...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Vezmi nejlevnější 800mhz CL5.
- ABCompany
- Začátečník
-
Dobry den mam procesor Intel no tu mate rovno cely PC http://imageshack.us/photo/my-images/713/pcpcpcp.png/ a chcel by som sa spytat či by sa dal navyšit na 2.8Ghz-255FSB ale potrebujem radu lebo v BIOSU som sa dostal do jumperfreecongiguration a tam som prepol na manual a tam to všetko bolo lenže FSB by som zdvyhal po 5 až 10 MHz a potom test stability ale potrebujem poradit čo mam ešte a o kolko okolo toho zdvyhnut a aj voltaz a na internete som hladal aj navody ale marne inak chladič mam len BOXOvy a MIDI ATX 400W zdroj a taktiež to chcem kôli BF3 aj šetrim na novy PC ale ostatne ide všetko vpohode ale BF3 je nejak vynimka vo vykone a tiež či by to nebolo marné a zbytočne to taktovanie lebo mne stači pridat tych +5-10FPS a samozrejme poradte niejaky program na test stability.Dakujem.
A preistotu som našiel video z mojim BIOSom http://www.youtube.com/watch?v=Sb6LOxvg ... re=related
A preistotu som našiel video z mojim BIOSom http://www.youtube.com/watch?v=Sb6LOxvg ... re=related
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Musíš toho udělat více, jako správně nastavit děličku na paměti, zvednou voltáž, atd. Návody na přetkatování LGA 775 tady jsou, hledej. Tvoje deska je na OC solidní a tvůj CPU má potenciál tak 3,2-3,4Ghz. Samo sebou záleží na chlazení. S boxem to moc slavné nebude.
- ABCompany
- Začátečník
-
Takže zdvyhnem to z BOXom na 2.8??
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ano pravděpodobně ano.
- ABCompany
- Začátečník
-
No tak to skusim najst ale Diki
- Lokomotiva
- Začátečník
Tak zkus co s BOXem uchladíš.
Třeba tohle:
BIOS, kapitola Advanced, Jumperfree Configuration:
Ai Overclocking Manual
FSB Frequency 266 MHz
PCI-E Frequency 100 MHz
DRAM Frequency 667 Mhz
DRAM Static Read Control, Transaction Booster, CPU Spread Spectrum i PCIE Spread Spectrum dej Disabled
CPU Voltage 1,375V
Pak F10-Yes-Enter
a měl bys být na 2,93GHz.
Pak si stáhni OCCT a podívej se, jak jsi na tom s teplotami.
Třeba tohle:
BIOS, kapitola Advanced, Jumperfree Configuration:
Ai Overclocking Manual
FSB Frequency 266 MHz
PCI-E Frequency 100 MHz
DRAM Frequency 667 Mhz
DRAM Static Read Control, Transaction Booster, CPU Spread Spectrum i PCIE Spread Spectrum dej Disabled
CPU Voltage 1,375V
Pak F10-Yes-Enter
a měl bys být na 2,93GHz.
Pak si stáhni OCCT a podívej se, jak jsi na tom s teplotami.
- ABCompany
- Začátečník
-
Diki potešil si ma ale mam dat naras 266 či po par+MHz??a či sa z tym Boxom nezavari lebo na iny procak nemam?
- Lokomotiva
- Začátečník
Naras.
Ale všechna nastavení.
Ne jen některé z nich.
Pokud nevypneš v BIOSu Thermal Monitor, nemáš šanci nic přehřát.
Ale všechna nastavení.
Ne jen některé z nich.
Pokud nevypneš v BIOSu Thermal Monitor, nemáš šanci nic přehřát.
- ABCompany
- Začátečník
-
ok diki teraz stiahnem ten OCCT a pustim sa do toho potom vam tu napišem čo a ako
- ABCompany
- Začátečník
-
Prepačte ale kym my stiahne ten program tak sa chcem spytat čo sa môže prihodit zle po uloženi tychto frekvencii lebo na novy procesor momentalne nemam.
- Lokomotiva
- Začátečník
Nic.
Když zatížíš procesor a ta teplota se dostane vysoko, Thermal Monitor ti počítač restartuje.
Pokud stahuješ OCCT 4.0.0, spusť ho v nastavení Automatic a Medium Data Set.
Stačí 5 minut, pak ho vypni.
Jaké máš teploty jader a napětí procesoru?
Myslím ještě bez přetaktování.
Když zatížíš procesor a ta teplota se dostane vysoko, Thermal Monitor ti počítač restartuje.
Pokud stahuješ OCCT 4.0.0, spusť ho v nastavení Automatic a Medium Data Set.
Stačí 5 minut, pak ho vypni.
Jaké máš teploty jader a napětí procesoru?
Myslím ještě bez přetaktování.
- ABCompany
- Začátečník
-