Momentálně mi jede HTPC na Atom 330 + ION. problém s videem není, CUDA v kombinaci se správnými kodeky to zvládá velmi dobře (jsou samozřejmě výjimky např.VC-1, které ION neumí a táhne to CPU - VC1 zvládne až ION 2). Já ale žádné takové video nemám

. Pokud budu uvažovat o inovaci HTPC, pak s GPU výkonem minimálně na úrovni ION 2. Co mě ale teď docela drtí je výkon CPU. Používám MediaPortal, s HD skiny a fanarty (jpeg), a tam už Atom je na hraně svých možností a ION moc nepomůže. Takže pro mě by bylo optimum někde mezi AMD a Intelem. GPU zas až tak super výkonné být nemusí (nepařím jen sleduju HD obsah), ale CPU by mělo mít šťávu i na náročné HD GUI. A nebo by konečně měl někdo ohnout GPU drivery, aby dokázaly pomoci i s HD obrázky v normálních fomátech (jpeg, png, ...).
Na základě mých pokusů a zkušeností jsem si pro max.TDP stanovil hodnotu 65W. K tomu jeden SSD disk a myslím si, že by náš case s 50 mm ventilátorem mohl být v pohodě.
Dosud stále ještě mírně preferuji Intel. Dospěl jsem zatím k minimální variantě nějaké i3 a pošilhávám po i5 2400S (TDP 65W). Ale stále čekám na to až se někde objeví nějaký i5 s HD 3000 a TDP 65W. Ale to bych toho asi chtěl moc.
JiRo.