Zdravím,
vybíráme z nabídky netbooků (nevyznáme se v tom příliš) a pouze o pár věcech jsme definitivně rozhodnuli:
- cena max. cca 10tis
- rozlišení displeje 1366x768
- uhlopříčka 10-12"
- LCD ideálně matný
- reálná výdrž při surfování alespoň 5-6 hodin
- má-li některý netbook vícedotykový touchpad, bylo by to fajn ...
... otázka zní - je některý netbook schopen spustit a upravit např. v Zoner Photo Studio fotku v RAW formátu, která má řekněme 16MB ?
... dokáže některý netbook spustit a zvládat základní činnosti programu SketchUp? (žádné rendery, textury apod nevyžadujeme)
Pokud ne, nebudu kupovat nic dražšího a upřednostním surfování s výdrží před výkonem...
Budu rád za postřehy k netbookům (resp. hardwaru/chipsetu) viz definitivní parametry výše ... hlavně ať zvládá např. pohodlně přehrávat film při současném stahování z netu a zapnutém antiviru (fakt se v současné nabídce neorientuju)
Díky !
Výběr netbooku do 10tis aneb co dokážou...
Moderátor: Don
- fahrus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- KOFis
- Mírně pokročilý
Re: Výběr netbooku do 10tis aneb co dokážou...
hoj, ja bych zkusil asus eee 1215N nebo 1215B. prehravani HD filmu v pohode zvladaji, vydrz kolem 5-6 hodin maji taky. s tim upravovanim fotek ti ale neporadim.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Raději ten 1215B, měl by zvládnout všechno co požaduješ
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95536
Má i dobrou výbavu, 4GB RAM, 500GB disk atd... Podle mě fajn notebook, sám mám jeho menšího bratříčka 1015B a momentálně mi tu leží na stole i 1015BX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95536
Má i dobrou výbavu, 4GB RAM, 500GB disk atd... Podle mě fajn notebook, sám mám jeho menšího bratříčka 1015B a momentálně mi tu leží na stole i 1015BX
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- fahrus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ten Asus 1215B je favorit, ale čekám ještě na uvedení HP 3115m na trh - ten mě parametry vyloženě nadchnul. Koupit ho musím nejpozději v půlce ledna, tak uvidíme. Nemá někdo bližší info o dostupnosti?
- Darkhunter
- Začátečník
-
no, hele jestli vůbec bude na českém trhu... 11,6kovej dm1z taky neseženeš v Česku.. a už tu pár měsíců je... leda si to poslat z USA...
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro