Dobrý den,
moc by mě zajímalo jestli existuje nějaký přenosný indikátor (neboli snímač síly) wifi signálu, který by ukazoval sílu toho wifi signálu v určitých místech, kde chceme.
Vím, že si stačí vzít s sebou notebook a tam to uvidím, ale zajímá mě právě jestli neexistuje nahodou nejaky lehce přenosný kapesní měřič, který by mi tohle ukázal taky.
Podle mě by něco takového mělo existovat, ale už jsem se po něčem takovém dost nahledal a nic mě k tomu nedovedlo, tak začínám mít i pochyby...
Víte o tom někdo něco?
Přenosný indikátor síly Wifi signálu - existuje?
Moderátor: Don
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Přenosný indikátor síly Wifi signálu - existuje?
Mobil s Androidem a program Wifi analyzer, easy. Staci aby telefon mel wifi.
Predpokladam ze pro jine os taky neco bude, je to mobilni napodobenina InSSIDerru.
Predpokladam ze pro jine os taky neco bude, je to mobilni napodobenina InSSIDerru.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ttx
- Začátečník

-
Nieco na principe vyhladavaca šteníc myslim tiez existuje. Problem s akymkolvek inym meracom je v antene. Ina antena, iny signal. Iny merac ti neodmeria to, co ti odmeria vec, ktora by tam mala byt natrvalo a to dokonca ani menej presne. Ak ti staci odchylka merania 20dB mozes pouzit aj taketo vyhladavatko.
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
Ake vyhledavatko?ttx píše:Nieco na principe vyhladavaca šteníc myslim tiez existuje. Problem s akymkolvek inym meracom je v antene. Ina antena, iny signal. Iny merac ti neodmeria to, co ti odmeria vec, ktora by tam mala byt natrvalo a to dokonca ani menej presne. Ak ti staci odchylka merania 20dB mozes pouzit aj taketo vyhladavatko.
Jinak jsem myslel, že to bude najaky vyhledavac, treba se 4db antenkou - neco proste maleho.
Jde mi jen o to zjistit, zda v urcitem miste vubec Wifi signal nejaký je a nebo ne.
- ttx
- Začátečník

-
Vyhladavatko pracuje na principe indikatoru elmg.energie. Nemusi byt presne, pretoze sa ocakava, ze obsluhu bude zaujimat len stavova informacia "je" alebo "nieje" tam signal.
Pokrocilejsie vyhladavatka maju aj indikator sily elektromagnetickeho pola, tie jednoduchsie len ledku, ktora sa rozvieti ak sa tam signal nachadza.
Samozrejme ina uroven zistovania je, ak je k dispozicii cely pocitac s prislusnou wifi kartou.
O co ti konkretne ide?
Pytam sa preto, lebo zistenie, ci tam nieco je, nieje az take podstatne. Podstatne je v akej kvalite tam nieco je. Kvalita sa bohuzial da spravne zistit len ak sa pripojis na siet.
Pokrocilejsie vyhladavatka maju aj indikator sily elektromagnetickeho pola, tie jednoduchsie len ledku, ktora sa rozvieti ak sa tam signal nachadza.
Samozrejme ina uroven zistovania je, ak je k dispozicii cely pocitac s prislusnou wifi kartou.
O co ti konkretne ide?
Pytam sa preto, lebo zistenie, ci tam nieco je, nieje az take podstatne. Podstatne je v akej kvalite tam nieco je. Kvalita sa bohuzial da spravne zistit len ak sa pripojis na siet.