Vadné sektory i po opravě
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- andy47
- Nováček

-
Vadné sektory i po opravě
Mám od září nové PC HP a v něm 500 GB disk Seagate. Po asi týdnu provozu mě zahlásil chybu čtení. Projel jsem ho Regeneratorem a našel v 64% celkem 547 vadných sektorů, které opravil. Od té doby je to v pořádku a Regenerator už nenašel nic, ale nemám z toho dobrý pocit. Přikládám současný stav SMARTu.
Pak mám už rok disk 1500 GB Samsung, na kterém mám fotky a videa z kamery. Používal jsem ho už s předchozím PC, připojoval jsem jej jen občas. A teď se mi stalo, že mi ohlásil redundantní cyklickou chybu u jednoho videa z kamery. Tak jsem spustil Regenerator a našel mi 861 vadných sektorů, které opravil, ale to video stejně přečíst nešlo. Tak jsem spustil znovu Regenerator a našel vadné sektory na trochu jiných místech, opravoval je, ale asi v 80% se seknul, chyba přístupu k disku. Ve Windows stále to video nepřečtu, ostatní soubory se zdají dobré, ale úplně všechny vyzkoušené nemám, je toho tam skoro 900 GB.
Co s tím?
Pak mám už rok disk 1500 GB Samsung, na kterém mám fotky a videa z kamery. Používal jsem ho už s předchozím PC, připojoval jsem jej jen občas. A teď se mi stalo, že mi ohlásil redundantní cyklickou chybu u jednoho videa z kamery. Tak jsem spustil Regenerator a našel mi 861 vadných sektorů, které opravil, ale to video stejně přečíst nešlo. Tak jsem spustil znovu Regenerator a našel vadné sektory na trochu jiných místech, opravoval je, ale asi v 80% se seknul, chyba přístupu k disku. Ve Windows stále to video nepřečtu, ostatní soubory se zdají dobré, ale úplně všechny vyzkoušené nemám, je toho tam skoro 900 GB.
Co s tím?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vadné sektory i po opravě
Zálohovat co se dá a vyhodit do koše. S vadnými sektory toho moc nenaděláš a je jen otázka času než se ti jich objeví více a ztratíš další data nebo třeba nenabootuješ.
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
- Butch
- Středně pokročilý

Vadne sektory nejdou opravit, pouze je muzes nechat ignorovat nejakym SW tak, ze do nich nebude system zapisovat.
Jedna se o fyzicky pozkozeny disk, to zadnej sw uz nezachrani.
Odzalohovat co se da a vyhodit.
Programu je hafo. Osobne pouzivam Get data back NTFS nebo undelete plus, ale je jich vice. Hodne rad je primo v tematu na to zalozenem.
Jedna se o fyzicky pozkozeny disk, to zadnej sw uz nezachrani.
Odzalohovat co se da a vyhodit.
Programu je hafo. Osobne pouzivam Get data back NTFS nebo undelete plus, ale je jich vice. Hodne rad je primo v tematu na to zalozenem.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- andy47
- Nováček

-
Ten Seagate 500 GB se tváří, že je OK, je novej, takže záruka skoro 2 roky. Jak popíšu závadu? Měl vadné sektory a Regenerator je opravil? Teď už žádný nenajde, takže mi to vrátí jako neoprávněnou reklamaci. Navíc bych musel reklamovat celé PC a čekat měsíc.
Myslel jsem, že někdo z toho SMARTu něco vyčte - jak moc je to vážné.
Asi bych to používal dál a čekal. Samozřejmě bych zálohoval.
Spíš mi dělá starost ten Samsung 1500 GB, ten je také v záruce. Ale kam dám data? Na ten 500 GB něco dám, ale spolehlivost též nic moc. Chtěl jsem mít důležité věci dvakrát.
Getdataback a další řeší smazané soubory, když tam mám vadné sektory, tak jsou tyhle undelete programy k ničemu, ne?
Zkusím vykopírovat co půjde a až zůstanou soubory, co nejdou, tak zkusím zase Regeneratora, jinak mě nenapadá nic. Závadu by snad uznat měli, otázka je, jestli to neopravěj (nezafixujou) nějak na úrovni firmware. Chtěl bych jiný disk, protože tenhle je fakt divnej.
Myslel jsem, že někdo z toho SMARTu něco vyčte - jak moc je to vážné.
Asi bych to používal dál a čekal. Samozřejmě bych zálohoval.
Spíš mi dělá starost ten Samsung 1500 GB, ten je také v záruce. Ale kam dám data? Na ten 500 GB něco dám, ale spolehlivost též nic moc. Chtěl jsem mít důležité věci dvakrát.
Getdataback a další řeší smazané soubory, když tam mám vadné sektory, tak jsou tyhle undelete programy k ničemu, ne?
Zkusím vykopírovat co půjde a až zůstanou soubory, co nejdou, tak zkusím zase Regeneratora, jinak mě nenapadá nic. Závadu by snad uznat měli, otázka je, jestli to neopravěj (nezafixujou) nějak na úrovni firmware. Chtěl bych jiný disk, protože tenhle je fakt divnej.
- Ssnake
- Začátečník

-
projed to primo seagate toolem (seatools), jestli testy neprojdou tak reklmace je jasna (prip. hdtune test povrchu). opravovat to urctite nebudou, toho bych se nebal
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- andy47
- Nováček

-
Klidně toho Samsunga projedu vším možným, ale nejdřív chci pro jistotu někam dát data. Cena disků je teď šílená...
Ale ten Seagate mi těžko vyreklamujou, teď nevykazuje chybu žádnou. Budu ho pozorovat.
Ale ten Seagate mi těžko vyreklamujou, teď nevykazuje chybu žádnou. Budu ho pozorovat.
- Butch
- Středně pokročilý

Idelani na test povrchu je jiz zmineny HD-tune pomaly test nechat
Par hodin to muze trvat pokud je disk v haji.
Staci i jeden cerveny "ctverecek" na reklamaci....
Par hodin to muze trvat pokud je disk v haji.
Staci i jeden cerveny "ctverecek" na reklamaci....
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06