Vypínat WiFi router přes noc? Ano nebo ne?
Moderátor: Don
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vypínat WiFi router přes noc? Ano nebo ne?
Zdravím, má cenu vypínat přes noc WiFi router?
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypínat WiFi router přes noc? Ano nebo ne?
Imho. to moc velkou cenu nema.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Můžu znát důvody? Nemá to moc velkou spotřebu energie?
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to nema HW vypinac tak to musis tahat ze zdi, to si myslim ze tomu moc dobre delat nebude. Jak tomu zarizeni tak tomu trafu.
Spotrebu to ma ruznou, ale je to v jednotkach W za hodinu, takze se to temer nevyplati.
Nevim jak tebe, ale me by rano pri caji nebavilo cekat na to, az si modem vytoci spojeni.
Spotrebu to ma ruznou, ale je to v jednotkach W za hodinu, takze se to temer nevyplati.
Nevim jak tebe, ale me by rano pri caji nebavilo cekat na to, az si modem vytoci spojeni.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No modemy sice mají hardwarová tlačítka, ale ty doporučuješ nechat do běžet přes noc. Tak dík za názor zkusím to.
- ttx
- Začátečník

-
Takto polozena otazka sa moze aplikovat nielen na router...
Je lepsie vypinat pocitac alebo nieje?
pripadne:
Treba monitor vobec vypinat?
Su dva mozne pohlady na vec.
1. usetrena energia (+ naklady na energie) a to aj z globalneho pohladu milionov domacnosti,
versus
2. moznost skorsej poruchy zariadenia (cena za opravu alebo nahradu)
Je lepsie vypinat pocitac alebo nieje?
pripadne:
Treba monitor vobec vypinat?
Su dva mozne pohlady na vec.
1. usetrena energia (+ naklady na energie) a to aj z globalneho pohladu milionov domacnosti,
versus
2. moznost skorsej poruchy zariadenia (cena za opravu alebo nahradu)
- Jája
- Středně pokročilý

Já na noc vypínám 5ti zásuvku do které mám připojené všechny věci související s PC a nemám žádný důvod je nechávat zapnuté.
Takový průměrný wifi router žere cca 5-10W což není moc, ale za rok to taky pár kW udělá a zcela zbytečně.
A co se týká vyšší možnosti poruchy, tak na to mám názor ten, že se zvýší o 0 0 nic. Kdyby jsi to vypínal 50x za den, tak už by to asi nějaký vliv mělo.
Takový průměrný wifi router žere cca 5-10W což není moc, ale za rok to taky pár kW udělá a zcela zbytečně.
A co se týká vyšší možnosti poruchy, tak na to mám názor ten, že se zvýší o 0 0 nic. Kdyby jsi to vypínal 50x za den, tak už by to asi nějaký vliv mělo.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- ttx
- Začátečník

-
No ved za rok to vypnes a zapnes presne 365x ...
Prudove narazy nema elektornika moc v oblube. Ja mam napr.v energetickej sieti od 240V do 250V, co je samozrejme len efektivna hodnota, spickova je este vyssia.
Prudove narazy urcite poznas, niesu az take neobvykle, napr.spalena ziarovke prave v tu najnevhodnejsiu chvilu.
Prudove narazy nema elektornika moc v oblube. Ja mam napr.v energetickej sieti od 240V do 250V, co je samozrejme len efektivna hodnota, spickova je este vyssia.
Prudove narazy urcite poznas, niesu az take neobvykle, napr.spalena ziarovke prave v tu najnevhodnejsiu chvilu.
- LukášST
- Začátečník

-
Switch Zyxel 1Gbit 8LAN - 10W 339Kč
Router TP-Link TL-WR1043ND - 3W 101Kč
Modem - 5W 169Kč
Celkem za rok = 609Kč ročně
Kdybych to vypínal na 8hodin denně, tak ušetřím v mém případě 200Kč ročně..
To raději budu vypínat settop kterej žere 15W a když bude vypnutej půl dne, tak to ušetří 250kč..
Jo a kdybych vypínal obojí, tak mám skoro 500Kč ročně ušetřeno....
No, zatím tohle neřeším
Router TP-Link TL-WR1043ND - 3W 101Kč
Modem - 5W 169Kč
Celkem za rok = 609Kč ročně
Kdybych to vypínal na 8hodin denně, tak ušetřím v mém případě 200Kč ročně..
To raději budu vypínat settop kterej žere 15W a když bude vypnutej půl dne, tak to ušetří 250kč..
Jo a kdybych vypínal obojí, tak mám skoro 500Kč ročně ušetřeno....
No, zatím tohle neřeším
- KOFis
- Mírně pokročilý

ano, taky na noc vypinam celou zasuvku s pc i vsim prislusenstvim.u domaciho PC nepracuju, takze by denne byl v siti 17 hodin zbytecne. ale nedelam to kvuli spotrebe elektriny, ale spis kvuli riziku nejakeho skratuJája píše:Já na noc vypínám 5ti zásuvku do které mám připojené všechny věci související s PC a nemám žádný důvod je nechávat zapnuté.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Jája: napr. nektere APcka a kabelove routery caste vypinani opravdu nesnaseji. jde o to, ze vyrobci ke svym zarizenim vetsinou nedavaji adaptery ale smejdy. kolikrat se mi stalo ze nez se adapteru ustalilo napeti po strceni do zasuvky, bylo na vystupu i o 80% vyssi razove napeti
osobne nechapu proc by nekdo mel neco vypinat.
to tvurce_threadu: udelej si neco s podpisem a ten obtizny hmyz smaz...
osobne nechapu proc by nekdo mel neco vypinat.
to tvurce_threadu: udelej si neco s podpisem a ten obtizny hmyz smaz...
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ohledne routeru - elegantni reseni jsou modely, kde si nastavis provoz WiFi na cely tyden a samo se to vypina podle planu, samozrejme jen vysilaci cast. Pouzivam to spis pro lepsi pocit, ze to nikoho zbytecne nedrazdi k utokum a me pres noc sviti do hlavy o trochu mene bordelu.
Co se tyka vypinani ostatnich zarizeni, nejlepsi je na to udelatko se spinanim v nule - nejakej triak nebo co, bastliri by poradili.. Ja to mam naveseno na UPS a vypinam to jako komplet pokud jedu nekam pryc, nebo pri bource.
Co se tyka vypinani ostatnich zarizeni, nejlepsi je na to udelatko se spinanim v nule - nejakej triak nebo co, bastliri by poradili.. Ja to mam naveseno na UPS a vypinam to jako komplet pokud jedu nekam pryc, nebo pri bource.
- Zub
- Začátečník

-
po tom , co jsem si přečetl někde článek jak se ušetří vypínáním elektroniky na noc mi odešel monitor a sem si 100% jistej, že to bylo dením zapínáním a vypínáním. od tý doby na to kašlu. měl jsem na to stejnej názor jako jaja dokud sem nemusel kupovat za 6k novej monitor.
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stejně tak můžu říct, že od tý doby co sem viděl ve zprávách, jak lidem odešla všechna elektronika v zásuvkách díky chybě EONu, nebo vzdálené bouřce, začal jsem všechno vytahovat...
Důležitý je JAK to vypínáš. Jinak každá lepší UPS (řada smart a výš) si korektní náběh při zapnutí zajišťuje sama. Takže nemá co odejít.
Důležitý je JAK to vypínáš. Jinak každá lepší UPS (řada smart a výš) si korektní náběh při zapnutí zajišťuje sama. Takže nemá co odejít.
- horcicr
- Žlutá karta

-
Já ho mám kousek od postele, takže to vypínám ze zdravotních důvodů, něco málo jsem slyšel, nevím jestli je to pravda, ale jistota je jistota
. Ale ostatní taky vypínám na noc, klasika - prodlužka s vypínačem.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Ja som pred rokom na noc vypínal všetky veci a po čase mi začala blbnúť tlačiareň, neskôr aj PC (asi to bolo tým vypínaním) - keď som prestal vypínať tak od vtedy je všetko ok.
Nie som ani za vypínanie ani za aby to bolo stále zapnuté (kvôli tej spotrebe)...no keď sa to má vypínať tak treba mať také veci resp. aj šťastie aby to po čase nezačalo blbnúť alebo neodišlo.
Nie som ani za vypínanie ani za aby to bolo stále zapnuté (kvôli tej spotrebe)...no keď sa to má vypínať tak treba mať také veci resp. aj šťastie aby to po čase nezačalo blbnúť alebo neodišlo.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell