Amd eyefinity

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Rediax
Nováček
Nováček

Amd eyefinity

Příspěvek od Rediax »

Zdravím. Chci se jen zeptat co by jste my doporučili za 3 monitory na amd eyefinity...chci aby byly vhodné na hraní her nejlépe 24" a samozřejmě každý rozlišení full hd(1920x1080) chápu že se to pak roztáhne na všechny 3. Díky
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Amd eyefinity

Příspěvek od X-COM »

Acer V243PHbd levný a má displayport
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Rediax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rediax »

Tento už se momentálně nevyrábí....potřebuji 3 cenová hladina 3-4tisíce za jeden kus tzn max 12 tisíc celkem a dál mě zajíma jak je to s odezvou na hry poznám rozdíl mezi 1ms a 5ms ??
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Pod 4.000Kč FullHD monitor s DP nenajdeš.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Rediax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rediax »

Potřebuji to napasovat do http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0# tam by to mělo jít 1x hdmi a pak ty dva klasický ne..jako nevím jak to správně funguje takže se rád nechám poučit
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Od začátku ti říkám, že potřebuješ monitor s DisplayPortem.
Nechceš si nejdřív zjistit důležité informace o věci, o které si myslíš, že ji chceš? Koukni na stránky AMD.
romzes
Nováček
Nováček

Příspěvek od romzes »

Rediax píše:Potřebuji to napasovat do http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0# tam by to mělo jít 1x hdmi a pak ty dva klasický ne..jako nevím jak to správně funguje takže se rád nechám poučit
Pokud budeš mít tři monitory s DVI(DP není potřeba), z grafiky vytáhneš 2x DVI a 1x miniDP. V příslušenství grafiky máš přechodku miniDP na DP, pasivní. Na tuto přechodku přikoupíš přechodku z DP na DVI aktivní !!!(cena asi 500,-), a máš vystaráno. Nebo přímo přechodku z miniDP na DVI opět aktivní.
Intel Core i7 920 2.66 @ 3.8, Gigabyte GA-EX58-UD3R, Sapphire HD6950 2GB @ HD6970, 4x2 GB DDR3-1333 Kingston, Micron, AMD Eyefinity Acer 3 x 22"
Rediax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rediax »

To máte z vlastních zkušeností ? Já jen aby mi to pak fungovalo :D ale díky za odpověd je to mnohem jednodušší než schánět monitor z display portem..jestli stím máte svoje zkušenosti doporučil by jste my tedy nějáké 3 LCD + jestli mi v nějákém shopu najdete tu redukci...Vlastně všechno co k provozu potřebuji...nemám stím žádnou zkušenost.? Díky.
Naposledy upravil(a) Rediax dne ned 13. lis 2011, 14:54, celkem upraveno 1 x.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Ano, tak to funguje, nebo pak na Sapphire FLEX grafikách, ale tu ty nemáš.
Co se mě týče, tak mám celkem rozporuplné zkušenosti s Eyefinity.
Jako vypadá to famózně, ale má to zase hodně much a nedostatků a pak se ti to v postupu času líbit přestane a pak si prostě radši koupíš něco pořádného.
Já mám S-PVA + 2x S-IPS a není to úplně nejšťastnější kombinace, také v dohledné době hodlám ty S-IPS Delly prodat a místo nich koupit HP LP2465 a jeden 20" S-PVA si nechat jako sekundární (to je opravdu obrovský přínos oproti jednomu monitoru, pracovní plocha se neuvěřitelně zvětší).
A ještě pár důvodů proč eyefinity ne: 1. je to velmi náročné na prostor (ale to máš nejspíše pořešeno), 2. ta HD6970 ti to neutáhne, na max. si většinu her nezahraješ, 3. 3x FullHD bude nechutná, rozmázlá nudle a 4. ty monitory za tu cenu budou sračky.
Takže ti poradím, radši se na to vybodni a kup si něco pořádného (27" nebo 30", či nějakou IPS/PVA 24").
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Rediax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rediax »

No konečně někdo kdo má nějáké zkušenosti...Já sem si to v reálu nikdy nevyzkoušel ale co sem četl na DD....tak to za to prý stojí...teď mě spíš zajímá jestli my k tomu půjde třeba full hd televize...protože ty lcd 30" který bych chtěl sou hrozně drahý....Já to bouchnu na zeď aď to nezabere tolik místa...podle mě to funguje úplně stejně jen je to větší než monitor ne ? :D
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

No, jasně, co jiného by to mělo být? :D
DD mele obyčejně jenom bludy.
Nevyplatí se to, kup si radši něco pořádnýho (strategie, plošinovky nebo hry s pohledem shora se na tom hrát nedají).
Střílečky podle toho jaké, závodní hry ano, RPG taky, ale nic moc a tím jsme skončili? :D
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
romzes
Nováček
Nováček

Příspěvek od romzes »

Rediax píše:No konečně někdo kdo má nějáké zkušenosti...Já sem si to v reálu nikdy nevyzkoušel ale co sem četl na DD....tak to za to prý stojí...teď mě spíš zajímá jestli my k tomu půjde třeba full hd televize...protože ty lcd 30" který bych chtěl sou hrozně drahý....Já to bouchnu na zeď aď to nezabere tolik místa...podle mě to funguje úplně stejně jen je to větší než monitor ne ? :D
Mám tři "pouze" 22" monitory 1680 x 1050, 6950ku 2GB a mete to jako o život!! Hry na full bez jediného problému. Prostě nádhera, nemluvě o třech pracovních plochách... Prostě bych nemněnil ani za 30" monitor, protože je uhlopříčka, na to jak blízko sedím před monitory (60cm), hodně velká.

http://img805.imageshack.us/img805/4924/dsc00306k.jpg
Intel Core i7 920 2.66 @ 3.8, Gigabyte GA-EX58-UD3R, Sapphire HD6950 2GB @ HD6970, 4x2 GB DDR3-1333 Kingston, Micron, AMD Eyefinity Acer 3 x 22"
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

tak jedna 30" je veľká a 3 LCD vedľa seba sú ok? :|
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
romzes
Nováček
Nováček

Příspěvek od romzes »

dexterav píše:tak jedna 30" je veľká a 3 LCD vedľa seba sú ok? :|
Myslím, že pro oči je rozdíl koukat z 60ti čísel na 22" nebo na 30". Jsou to tři plochy, ale pokaždé koukám jen na 1 x 22". Ve hrách je to jinak, ale tam tě zase vtáhne děj, takže to moc neřeším...
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Já mám tři 20" (3x 1600x1200) a sleduju všechny najednou, přeskakuju z jednoho na druhý a využívám je, ale je to trochu malý, když dělám na 24" + 20" tak je to lahoda. :)
Do hry tě to vtáhne, ale po čase si člověk začně všímat různých nedodělků a neoptimalizací pro Eyefinity.
Prostě už vnímá jen ty negativa a já už radši skoro hraju na single monitoru.
Ale já se hlavně nevydržím dívat jak na 16:9 nudli, tak na TN panel. Nevím, fakt mi přijde lepší si poohlédnout po kvalitním 24"/27" monitoru než mít eyefinity ze tří levných TNek.
romzes
Nováček
Nováček

Příspěvek od romzes »

Do hry tě to vtáhne, ale po čase si člověk začně všímat různých nedodělků a neoptimalizací pro Eyefinity.
To máš asi pravdu, ale ve hrách, jako je Battlefield, CoD, Dirt 3, NFS apod. nemám moc času sledovat co je tam, nebo tam za nedodělky. Stačí mi, že to móóoc dobře vypadá (obzvláště v noci) a že si to užiju víc, jak na 22" singlu.
Rediax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rediax »

Njespíše si vyberu http://www.alza.cz/32-samsung-ue32d5000-d234969.htm jak kvůli ceně tak kvalitě obrazu + dám to na zeď a budu mít volnej stůl na jiné věci :) Co si o tom myslíte ?
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Tady už není od věci zauvažovat od 3D TV. :)
Ale jo, myslím, že tohle je lepší řešení než eyefinity.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Já mám s Eyefinity taky zkušenosti, pokud se ti líbí pocit velkého rozhledu, proč do toho nejít :)
Vzhledem k možným problémům bych ti doporučoval spíš zakoupit FleX verzi karty od Sapphire, s redukcí jsem si užil dost trápení (viz. příslušný thread)
Kompatibilita je celkem slušná, nicméně vše ti nepůjde, a u mnoha věcí budeš muset hledat na EN Internetu.
Náročnost není nijak vysoká, to blábolení o tom, že ti neco nepůjde tak nebo tak vůbec neřeš. Já měl Eyefinity na:
E6500 3,06Ghz 4GB RAM a HD 6870 a šlo to ok.
Nyní mám i5 2500 8GB RAM a HD 6950 FleX a subjektivně žádný rozdíl nepociťuji. Záleží taky na tom co hraješ :)
Monitory jsem měl 3xDell 22" S-IPS, třeba Crysis jsem si vyloženě užil, zatímco Zaklínač 2 mě přiváděl k šílenství (díky demenci vývojářů z CDP) ...
Rozhodně je to zajímavá technologie.
Pokud by si šel spíš do 3D, doporučuju si to předem zkusit, mě z toho strašně bolí hlava. Taky je třeba drahý monitor a víc karet než jedna (tedy při 3D multimonitor)

Ještě k těm nedodělkům. Eyefinity nepotřebuje žádný support od vývojářů hry, logicky ovšem nefunguje pokud používají fixní rozlišení nebo nepodporují poměr stran jako máš tvé monitory. Ohledně relevantních informací doporučuju http://www.widescreengaminforum.com, na českém internetu nic zajímavého není.

Jo a ještě tu redukci, mám jednu na prodej.
Naposledy upravil(a) Weslo dne ned 13. lis 2011, 18:51, celkem upraveno 2 x.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Mě bolí hlava z aktivního 3D, z IMAXu ne.
LG 3D jsem zkoušel a paráda, jenom je to hodně závislé na pozorovacích úhlech...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“