Takže obě hry jsem dohrál v single playeru na nejtěžší obtížnost.
Nemá smysl hrát lehčí obtížnosti ,protože pak je hra až příliš krátká a nudná. Lidi baví to u čeho chytaj nervy a ne to co proletí jak nic....
Příklad: ve starším díle COD Mise se Sniperem u ruského kola kdy měl přiletet vrtulník který nás dostane do bezpečí na nejtěžší obtížnost to byl oříšek ... Asi 4 hodiny hraní jedné mise a to navíckrát ,protože sem to musel několikrát vypnout z toho jaké sem měl nervy :DDD ,málem klávesnice odnesla :DDD Ale rád na to vzpomínám ,protože člověk si vždy vzpomene na to co bylo obtížné..
Hodně lidí odsuzuje Call of Duty: Modern Warfare 3 za starý engine a s tím naprosto souhlasím a jsem moc rád že přišel právě Battlefield 3...
Myslím že u MW3 je to nasposledy co mohli tento starý engine použít ,protože zaostává za konkurencí ,takže snad v příští díle to vylepší.. POZOR neříkám že je špatný ,jen prostě je už okoukaný a chtělo by jej vylepšit.
Co mi ted u MW3 hodně chybělo nové nápady... CoD bylo vždy revoluční v tom že přineslo do hry něco co ještě předtím nikde nebylo ,třeba když sem hrál porpvé MW1 a zničení jedoucích tanků na mostě pomoci raketometu bylo prostě exceletní ,nebo masakr na letišti :DD... u MW3 sem boužel nic takového nenašel... Bylo zde použito jen to co v předchozích dílech...
LOGIKA
Parkrát sem četl že u MW3 jsou skripty - že přejdete určitou čast mapy a přestanou chodit noví vojáci ... S tímdle sem problémy neměl, protože běhám hodně ve předu ,takže sem to moc neregistroval ,ale občas sem na něco takového narazil což si myslím že by v moderní hře být už tolik nemělo. Sem tam se to objevilo i v B3. Jen u MW3 to šlo více vidět.
Battlefield jak trojka tak dvojka má slabší singleplayer... Oba díly mě začli bavit asi až v pozdější fázy hry ,což je trošku škoda.
Mé osobní srovnání ,doufám že mi hlavu za to neukopnete...
Když se kouknu na modely mých spolubojovníku v obou hrách ,tak B3 je o kus dál..
Jde vidět že vývojaří chtěli být lepší než u konkurence což se jim bezpohyby povedlo u B3.
To nemluvě o grafice ,kde moderní engine u B3 vypadá fakt krásně. Až bych řekl že konečně nějaká střílečka dotáhla staříčky Crysis ...(moc hry v Sp nehraju jen ty známé hry - takže pokud sem nějakou hru urazil ,tak se omlouvám)
A i když mám CODéčka moc rád tak jde vidět že tentokrát to odfláknuli.
MW3 těží pouze z dobrého jména předchozích dílů ,ale sám o sobě už toho moc dobrého nenabízí.
V každém případě doporučuju zahrát si obě hry.... SP sou sice krátké ,ale když tu máme dvě hry tak je aspon zábava na více hodin ... Každou hru sem hral cca do 10H hraní. (je to dlouho xD ,ale nejtěžší obtížnost se na délce hraní podepíše)
Osobně bych hodnotil takto
B3 10/10
MW3 8/10
Kdež SP je u MW3 lepší, ale to je tím že navazuje na předchozí díly.
Taky mě hodně potěšila Praha
Kdybych si měl vybrat co raději hrát v multiplayeru tak bych volil B3...
A to sám hrávám staré CS 1,6 a Quake2 po netu :DDD
Ono není důležité co hrajete ,důležité je s kým to hrajete a pokud máte pár kamardů co rubou tydle staré hry tak je zabavnější hrát s nima než hrát tydle nové hry sám.
Hardware
Má sestava je složena s Phenom II 1055T X6 3,5Ghz (4Ghz Turbo),8Gb ram ,Grafiky AMD 6850 1024Mb. Hráno v 1920x1080 tak jak automaticky bylo nastaveno což bylo na full u obou her a žádné problémy sem neměl.
Krásné u B3 bylo že dokázal využít i X6 ,takže za to taky palec nahoru.
To můj osobní názor na tydle dvě skvělé hry.