planuji koupit novou desku, cpu a ram. Nejdrive jsem byl rozhodnut koupit AMD desku s podporou AM3+ s ohledem na budoucnost (chci aby mi to vydrzelo alespon na 4 roky jako dosud q6600). Chtel jsem tam dat zatim phenom X6 1090t be, pote prejit na buldozer az budou lepsi modeli, podle recenzi tyhle moc vykonostne na tom dobre nejsou. Pak sem si cetl recenze a tak ted nevim jestli nemam radsu priplatit a koupit i5 2500k, bude to sice o 2k drazsi, ale co uz, kdyz to bude lepsi. Tak jestli se nekdo muze vyjadrit, nekdo kde neni zastance intel nebo amd, neco objektivniho, nebo majitele techto cpu. Diky
Vyber procaku objektivne
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- f0rever
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Vyber procaku objektivne
Zdravim,
planuji koupit novou desku, cpu a ram. Nejdrive jsem byl rozhodnut koupit AMD desku s podporou AM3+ s ohledem na budoucnost (chci aby mi to vydrzelo alespon na 4 roky jako dosud q6600). Chtel jsem tam dat zatim phenom X6 1090t be, pote prejit na buldozer az budou lepsi modeli, podle recenzi tyhle moc vykonostne na tom dobre nejsou. Pak sem si cetl recenze a tak ted nevim jestli nemam radsu priplatit a koupit i5 2500k, bude to sice o 2k drazsi, ale co uz, kdyz to bude lepsi. Tak jestli se nekdo muze vyjadrit, nekdo kde neni zastance intel nebo amd, neco objektivniho, nebo majitele techto cpu. Diky
- van Bellen
- Začátečník

Re: Vyber procaku objektivne
ja som mal doteraz cpu iba od amd.a ked som isiel kupovat novy pc,bol som rozhodnuty opat pre amd,ale ludia tu na fore ma presvedcili o vyhodach i5 2500k,za co im mozem len dakovat.je to moj prvy intel cpu a mozem ti ho len odporucit.ten doplatok urcite nebudu v tomto pripade vyhodene peniaze.
- fue
- Začátečník

-
pravda je taka, ze AMD ma lepsi pomer cena/ vykon. Intel vsak naozaj vykonnejsi je.
ide o to, co na tom budes robit. pokial ti ide o domace PC, hry, multimedia, tak to mas za jedno (pri AMD vsak usetris). pokial ti ide o "hranie" benchmarkov, tak Intel, aby si sa necitil vysledkami na konci chvosta
ide o to, co na tom budes robit. pokial ti ide o domace PC, hry, multimedia, tak to mas za jedno (pri AMD vsak usetris). pokial ti ide o "hranie" benchmarkov, tak Intel, aby si sa necitil vysledkami na konci chvosta
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
- Jája
- Středně pokročilý

Herní výkon Phenomu II je při stejné frekvenci o trochu lepší jak C2Q.chci aby mi to vydrzelo alespon na 4 roky jako dosud q6600
Takže objektivně pokud chceš aby ti to vydrželo, tak jiná možnost než intel neexistuje. Už teď nabízí lga 1155 výkonné SB a za půl roku tu je IB.
A taky rozdíl není 2K, alespoň ne oproti 1090T ale jen 500,-
Vidina existence nějakého smysluplnějšího CPU do AM3+ někdy v budoucnu je momentálně asi tak naivní, jako výhra hlavní ceny ve sportce.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- jardakill
- Začátečník

-
Plný souhlas, jsem majitelem 2600K-4.8GHz. Maximální spokojenost+výkon. Živím tím GTX 590 a je tam bohatá rezerva.
MB-ASUS Maximus Extreme Z790. CPU-i9 14900KS. Paměti DDR5-Skill 2x24GB 8000.GK-ASUS Astral RTX 5090 OC. Zdroj- Seasonic PRIME TX-1600 Noctua Edition, 1600W. ZK-CSB ZXR.Disky- Samsung SSD M.2 980PRO 1GB, Kingston SSD M.2 FURY Renegate 2GB.Chassis-Corsair iCUE LINK 9000D AIRFLOW White rychlá voda na všem. Monitor Asus 4K PG42UQ.
- fue
- Začátečník

-
ide o to kolko chces do toho investovat. pokial peniaze nie su problem, tak intel je rozumnou volbou. pokial ides po cena/ vykon, tak amd (urcite sa neda uplne generalizovat a aj intel ma riesenia, ktore konkuruju amd v oblasti cena/ vykon). v konecnom dosledku si ale musis ty zvazit co budes na tom pc robit, ak hlavne hires textury na full hd (a vyssie) + mas k tomu adekvatnu grafiku, tak intel je dobra cesta. ak ides cestou mainstreamu, tak amd ma tiez co ponuknut
nejaky desktop
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

AMD už bohužel nemá ani ten poměr cena/výkon. Jen v total low endu typu Athlon X3, což by byl oproti přetočené Q6600 downgrade. Jinak Už má smysl jen Phenom II X4 960 nebo připadně 955BE, jinak vůbec nic. FX maj příšernej poměr cena výkon, naprosto příšernej a I3 2120 sotjí jak ten Phenom X4 a ve většině situací ho porazí, hlavně v hrách. Opravdu jsme se dostal ido situace kdy aMD nemá co nabídnout, ani upgradovatelnost do budoucna. Tu má s 1155 a 2011 protože do nich půjdou 22nm Ivy procesory. Takže jestli kupovat teď tak bych vzal socket 1155, I3 2120 a počkal na příchod Ivy bridge a pak upgradovat na novou I5. Toť můj osobní názor. I současná 2500K je vzhledem k OC super kauf, ale už je tu skoro rok a nová je za dveřmi tak proč teď brát starou.
- Hladis
- Moderátor

Pomer cena/vykon AMD uz nema. I v nizkem cenovem segmentu proti sobe stoji i3-2100 proti X4kam a za stejnou (ne-li lepsi cenu diky provoznim vlastnostem a nepotrebe dokoupeni chladice za dalsich 7stovek) cenu je vykonostne hlavne ve hrach drti. Opravdu jen v totalnim low-endu se jeste da o AMD uvazovat ,ale i ty celerony jsou lepsi volbou.....AMD vykonostne zkamenelo nekde na urovni roku 2007.
- f0rever
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky vsem za prispevky
, asi pujdu do intelu uz jsem ho mel 3x a nikdy zadny problem. Jen nevim, za pul roku ma prijit nove IB, kdyz koupim ted i5 2500k snad to nebude takovej rozdil. Rad si zahraju, ale ted me momentalne chytlo hrani na ps3, cekam na diablo
. Zase priplatek do i7 (cca 2k) za 2600k mi prijde zbytecny ten rozdil vykonosti neni zase takovy, kdyz to i5 nataktuji. Premyslim o ZK asus sabertooth p67, RAM kigston 2*4GB 1866 PnP.