Dobrý den,
u mého počítače jsem chtěl provést menší udržbu a tak jsem vysál prach z case, potažmo i prach s MB, HDD, větráčku chladiče CPU a větráčku zdroje. Po vysátí a zapnutí PC mi však nenajel do windows a napsal nějakou chybu. Zkusil jsem několikrát PC restartovat a nakonec sice do windows najel, ale potom se počítač jakoby zasekne, kdy svítí neustále ledka hdd. Je možné, že jsem při tom vysávání prachu nějak poškodil harddisk? Občas PC ani nenajede do windows a jakoby se zasekne větráček chlazení CPU a znovu se rozběhne, a tak pořád dokola. Občas se začne z desky ozývat pípání, možná z harddisku, to nevím. Je nějaký diagnostický program, který bych spustil např. z dosu nebo z biosu? Když totiž náhodou počítač najede do windows tak je zamrzlý a ledka hdd stále svítí a při spuštění nějakého programu se nic neděje a pak se vše zasekne. V PC je windows 7.
Pokud to nějak pomůže, můžu ještě dodat značky a typy komponentů v PC.
Problém s diskem po vysátí prachu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ronadlisko
- Nováček

-
- jardakill
- Začátečník

-
Re: Problém s diskem po vysátí prachu
To se mi taky stalo a nějakým zázračným způsobem jsem si vysáváním poškodil BIOS, vyresetoval jsem ho a znovu nastavil a bylo po problému. Jinak zkontroluj veškeré konektory, zda jsou dobře zasunuté, hlavně od HD-znovu vytáhnout a nasadit.
MB-ASUS Maximus Extreme Z790. CPU-i9 14900KS. Paměti DDR5-Skill 2x24GB 8000.GK-ASUS Astral RTX 5090 OC. Zdroj- Seasonic PRIME TX-1600 Noctua Edition, 1600W. ZK-CSB ZXR.Disky- Samsung SSD M.2 980PRO 1GB, Kingston SSD M.2 FURY Renegate 2GB.Chassis-Corsair iCUE LINK 9000D AIRFLOW White rychlá voda na všem. Monitor Asus 4K PG42UQ.
- P_V
- Začátečník

-
Vysávání je mocný zdroj statické elektřiny, nemusím snad dodávat co to znamená pro elektroniku. Vysávat by se v PC radši nemělo, a když už, tak s uzemněnou antistatickou hubicí.
- ronadlisko
- Nováček

-
Tak díky za radu, vyresetován bios a vše zase běží jak má.