desky LGA2011-obecne info a newsky

Patice LGA 1150, 1151, 1155, 1156 a 1167, 1200, 1366, 2011 a 2066 pro Intel Celeron, Pentium, Core i3, i5, i7, i9 a z nich odvozené Xeony.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
eLPeCKo
Začátečník
Začátečník

Re: desky LGA2011-obecne info a newsky

Příspěvek od eLPeCKo »

Tak Asus Rampage IV Formula na fotkách :D
Pokud bude cena někde kolem Sabertooth tak to bude ideální kousek :)
Jediná chybka jsou jenom čtyři sloty pamětí, ale konečně je to deska bez větráčku :roll:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... otherboard
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU:
Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
damib
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od damib »

Já bych za tu gigabytku byl ochoten dát i desítku kvůli barvám a tem dalsim vyladenostem. Podle mne pomer cena výkon vs rampage je lepší. Jinak bych těch sedm tisíc zatím co nabízej na ALFE dal možná za tu sabertooth a s kombinací I7 3930X což je podle mně nejlepší kombinace cena/výkon. Počkám si ale na Ivy bridge. High end bude brán jako osmijádro a minimálně tyhle šestijádra.Jinak s hardDISKY je ted strasna situace.
Sem o 150 killů dopředu !!!!!!!!!!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

giga UD3 za 5400,- to je super, MSI už jsou skladem, procáky taky, tomu říkám uvedení na trh!
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

GB G1.Assassin2 najskor o mesiac mozem osrat kurwa :evil: :evil: :evil:
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

Tomco píše:GB G1.Assassin2 najskor o mesiac mozem osrat kurwa :evil: :evil: :evil:
Je ti opravdu 26? Podle nadávek a toho, že chceš desku s pistolkou s oranžovou lebkou, bych tipoval, že ti je tak 16.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nemyslim si, v 16 jsem bral 6800LE dělal tam odemikání pipelines, stavěl kompy na nej poměr cena/výkon po OC, atd. Protože na ně nebylo moc peněž a high end jsem si nemohl dovolit. ON?....... řekl bych tak 11-12.....
Youki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Youki »

Tomco píše:GB G1.Assassin2 najskor o mesiac mozem osrat kurwa :evil: :evil: :evil:
Gigabyte ma tusim problem dodat na trh svoje dosky v cas.Ja cakam momentalne na UD5ku ale zatial som nic neobjednaval,ceny su sialene,800 eur za MOBO a CPU nehodlam dat.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

ANo, i když osobně se G série vůbec nelíbí, nemohu v žádným případě říci,že si ji nikdou nekoupí a nebo je pro děcka. Je to otázka vkusu a to máme bohudík každej jiný. Já jdu třeba do Rampage IV, i když by mě stačila třeba UD3 nebo obyčejnější P9X79. Je to znova otázka co člověk chce, SB-E mám jen kvůli 3D11,3DVantage a Cinebench, jinak ho vůbec nepotřebuju, ale z těchto 3 důvodů je pro mě zároveň důležitý.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Kdyby UD3 měla 4 sloty na pamětí byla by jasnej favorit. Snad někdo takovou desku dříve či později udělá. Minimum integrovaného balastu, hodně slotů, a 8 slotů pro paměti.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

od toho ma kazdy vyrobce modelove rady svych desek... proc by davali lepe vybavenej hw za cenu mid-endu? :wink:
damib
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od damib »

Flegy píše:od toho ma kazdy vyrobce modelove rady svych desek... proc by davali lepe vybavenej hw za cenu mid-endu? :wink:
zajímalo by mně kdo využije 64GB ram. to je jak takovej malej supercomputer.
ted se dívam že MSI má X79A-G45 jen za necelých 5000.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0988CC1EY3
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ramdisk spoliká neomezené množství RAM. Čím více, tím bude větší a můžu tam toho nacpat více.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

MSI jsem mel vzdy zazity jako ty, co neumi nic delat poradne.Udelaji 150 biosu a deska furt nejede, jak ma.Driv alespon byl nakej vyber.DFI, Abit, mozna Epox.Dnes tak Ausus a nic.GB mam zase spojeny se zacyklovavacim efektem.Prehnal si OC a deska se furt donekonecna zapinala a vypinali v intervalu 5s.Libovka pro HD..
Mac...
damib
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od damib »

Mě jede deska od MSI už skoro 12 let
bráchovi jela jedna od MSI 8 let
a bez problému i s extrémníma teplotama
Naopak o Asusu můžu říct že se mi nezamlouvá
Pro mně vždy MSI
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

damib píše:Mě jede deska od MSI už skoro 12 let
bráchovi jela jedna od MSI 8 let
a bez problému i s extrémníma teplotama
Naopak o Asusu můžu říct že se mi nezamlouvá
Pro mně vždy MSI
V této době byla MSI dobrá značka. MSI byla dobrá značka tak do roku 2004/5/6. Pak začaly kentusy. Vesměs K7 byly bomba, K8 ještě většinou šly, Core2 desky už byly odpad.
semmtex
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou

Příspěvek od semmtex »

DOC_ZENITH píše:Ramdisk spoliká neomezené množství RAM. Čím více, tím bude větší a můžu tam toho nacpat více.
zkouším ho taky, ale můžeš mi prosim rict kterej program na nej pouzivas? dik :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tenhle: http://www.start64.com/index.php?option ... Itemid=137
Od této firmy: http://www.superspeed.com/

Je nejlepší ze všech, dle mého názoru teda. Je rozhoidně nejrychlejší. Nemá žádnej SW bottleneck, je prostě rychlej tak jak tvůj systém dovede přistupovat do RAM. + Umí adresovat přes PAE, takže s ním můžeš využít až 64GB ram i na 32-bit systémech, prostě adresuje RAM kterou sám OS nevidí.

Nevýhodu má jedinou (alespoň moje verze mam tak 2 roky starou) . Pod64bit v native 64 modu trvá jeho alokace déle (čím je větší tím déle) což zpomaluje boot OS, pokud jej máš nastaven pro tvorbu zároveň se souštěním OS.

Pro mě je to must-have software pro 32-bit OS s více jak 4GB ram.
damib
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od damib »

DOC_ZENITH píše:Tenhle: http://www.start64.com/index.php?option ... Itemid=137
Od této firmy: http://www.superspeed.com/

Je nejlepší ze všech, dle mého názoru teda. Je rozhoidně nejrychlejší. Nemá žádnej SW bottleneck, je prostě rychlej tak jak tvůj systém dovede přistupovat do RAM. + Umí adresovat přes PAE, takže s ním můžeš využít až 64GB ram i na 32-bit systémech, prostě adresuje RAM kterou sám OS nevidí.

Nevýhodu má jedinou (alespoň moje verze mam tak 2 roky starou) . Pod64bit v native 64 modu trvá jeho alokace déle (čím je větší tím déle) což zpomaluje boot OS, pokud jej máš nastaven pro tvorbu zároveň se souštěním OS.

Pro mě je to must-have software pro 32-bit OS s více jak 4GB ram.
ptám se ale kolik crysis tam chceš mít spuštěných? a kolik budeš stíhat pařit?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pro Crysis a obdobné hry kde se preloadujou levely když máš dost ram téměř k ničemu, pro MMO a obdbné věci kde se loaduje on-the-fly k nezaplacení.

A využití to má i jinde, prostě úložistě které nemá žádnou brzdu, je tak rychlé jak tvůj systém, 0 přístupová doba, atd. + Vše co tam je pokud si nezapneš tvoření obrazu na disk se po vypnutí nenávratně ztratí, to má taky své výhody, občas člověk potřebuje dělat s různými daty v nekryptované podobě po kterých nechce nechávat žádné stopy, a toto je velice praktické.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Youki píše:
Gigabyte ma tusim problem dodat na trh svoje dosky v cas.Ja cakam momentalne na UD5ku ale zatial som nic neobjednaval,ceny su sialene,800 eur za MOBO a CPU nehodlam dat.
V EU neni ani jedna GB doska (mimo tych urcene na recenzie).... zas tie paper launche :sad: Naproti Asus je pripraveny vcelku dobre Agem ma myslim skladom vsetky az na R4E.

A o vodnych kitoch ani nehovoriac...skoda, ze Noctua nerobi aj vodne bloky....to by bola zakaznicka podpora na urovni. To je snad jedina firma 100% pripravena na LGA 2011.
Odpovědět

Zpět na „Socket H1 až H5, B a R (LGA 1150/1/5/6, 1200, 1366, 2011 a 2066)“