Díky ale pokut se nepletu tak s touto sestavou herní paráduHladis píše:Ano oproti i3-2100 je to spatna volba. Nevim a nectu kdo si kde vymysli v magazinech jaky sestavy a beru pouze to ,co znam z praxe a nabizi nejlepsi moznosti pozdejsiho upgradu,vykonu, spolehlivosti a provoznich vlastnosti. AMD momentalne nabizi ve vsech ohledech horsi provozni vlastnosti, mizerny vykon ,spatnou upgradovatelnost a cenove nijak vyrazne taky lepsi neni. Pokud si chces na PC zahrat vetsinu her bez drastickeho snizovani detailu a mel otevrena vratka do budoucnosti ,tak doporucuju to co jsem napsal. Pod tuhle cenu uz dochazi k velkym kompromisum majici vliv na vyse uvedene.CaPPyK píše:diky moc za radu ale dělá to 13.276.- bez systemu a ta cena 13tis musi bejt konečná i s Win7.Tak se ptám zda AMD 3jádro je oproti 2jádru Intelu opravdu tak špatná volba předpokladam že tu sestavu tady na pctuningu sestavolala osoba znalá a nezaujatá k AMD nebo Intelu.Tim nechci nikoho tady urážet chci jen vysvětlit proč je AMD špatná volba děkuji.
Sestavy od 12.000,- do 20.000,-
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- CaPPyK
- Nováček

-
Re: Sestavy do 20.000,-
- Hladis
- Moderátor

Podivej se na konzole jak brzdi vyvoj her a naroky vetsiny her nejsou nijak drasticke. Stale do te desky muzes dat pozdeji IvyBridge a vykonostne ti tohle vydrzi na leta. Proste ten zaklad ma moznosti upgradu do budoucna a nebudes muset hned menit cela streva. Grafarnu pak muzes obmenovat jak je libo. Ta sestava na dnesni hry staci s prehledem a budes mit problem jen u par velice narocnych titulu. Samo pokud chces plnohodnotny herni zazitek ,tak to chce i vetsi finance.
- Hernando
- Nováček

-
[quote="shelby_nr"]Hernando: ako napísal Hladis +
- hrozná skrinka, min. NZXT Source 210 Elite
- ak ten HDD má byť na OS tak to radšej za skoro tú cenu SSD - konkrétne Crucial M4 64GB
Díky. U té skříně - můžeš dopručit nějakou z alfacompu? Budu brát sestavu asi tam.
Ten disk koupím SSD, ale doporučovali mi spíše Patriot Pyro 60GB.
- hrozná skrinka, min. NZXT Source 210 Elite
- ak ten HDD má byť na OS tak to radšej za skoro tú cenu SSD - konkrétne Crucial M4 64GB
Díky. U té skříně - můžeš dopručit nějakou z alfacompu? Budu brát sestavu asi tam.
Ten disk koupím SSD, ale doporučovali mi spíše Patriot Pyro 60GB.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
- tak skrinku min. Zalman Z9 alebo ak chceš niečo lepšie a "zmesti" sa do rozpočtu tak Lancool K58
- Pyro nie, to je shit...zober Crucial
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- primax
- Začátečník

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... WD01148401
Měl bych ještě dilema, pokud vezmu integrovanou grafiku u Corei3 mající integrovanou grafiku, tak přibližně po koupi sestavy v odkaze viz nahoře, budu chystat další upgrade do 3 měsíců a to samostatnou grafiku od Nvidie nebo Ati.
Vzhledem k sestavené integrované pc sestavě asi nejspíše narazit na limit upgradu a nebudu moc vzít nejvyšší model Nvidie GTX 590 ci ATI 6990 u
Měl bych ještě dilema, pokud vezmu integrovanou grafiku u Corei3 mající integrovanou grafiku, tak přibližně po koupi sestavy v odkaze viz nahoře, budu chystat další upgrade do 3 měsíců a to samostatnou grafiku od Nvidie nebo Ati.
Vzhledem k sestavené integrované pc sestavě asi nejspíše narazit na limit upgradu a nebudu moc vzít nejvyšší model Nvidie GTX 590 ci ATI 6990 u
HP ProBook 455 G6
- primax
- Začátečník

- Hernando
- Nováček

-
Ahoj, ještě pořád váhám ohledně té skříně a disku. Ohledně toho disku jsem si našel srovnání, že je na této úrovní lepší A-Data S599. Je možné nějak stručně shrnout, proč je Crucial lepší než Pyro a A-Data? Podle technických údajů by měl ten Pyro být rychlejší.shelby_nr píše:- tak skrinku min. Zalman Z9 alebo ak chceš niečo lepšie a "zmesti" sa do rozpočtu tak Lancool K58
S tou skříní je to podobné, jaký je rozdíl mezi CM Centurion a Zalman Z9?
Centurion je obecně docela pozitivně hodnocený a zvolil jsem ho taky kvůli jeho váze - menší náchylnost na vibrace.
Díky
- Hladis
- Moderátor

Ta srovnani jsou nejake teoreticke papirove hodnoty a neber je uplne vazne. A-DATA je tez naprosty odpad. Crucial je rychly a bezproblemovy. Neradime ti ti ho jen tak z legrace.Hernando píše:Ahoj, ještě pořád váhám ohledně té skříně a disku. Ohledně toho disku jsem si našel srovnání, že je na této úrovní lepší A-Data S599. Je možné nějak stručně shrnout, proč je Crucial lepší než Pyro a A-Data? Podle technických údajů by měl ten Pyro být rychlejší.shelby_nr píše:- tak skrinku min. Zalman Z9 alebo ak chceš niečo lepšie a "zmesti" sa do rozpočtu tak Lancool K58
- shelby_nr
- Čestný člen

-
- V PRO je fakt zbytočnosť, zober verziu bez "PRO" Asus P8Z68-Vprimax píše:http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... WD01148401
- to s tou gpu nemyslíš vážne...
A-Data je odpad, ten Patriot má problémové SF, Crucial je najspoľahlivejší. Inak ako napísal Hladis, tú rýchlosť dosiahneš iba v benchmarkoch.Hernando píše:Ahoj, ještě pořád váhám ohledně té skříně a disku. Ohledně toho disku jsem si našel srovnání, že je na této úrovní lepší A-Data S599. Je možné nějak stručně shrnout, proč je Crucial lepší než Pyro a A-Data? Podle technických údajů by měl ten Pyro být rychlejší.
S tou skříní je to podobné, jaký je rozdíl mezi CM Centurion a Zalman Z9?
Centurion je obecně docela pozitivně hodnocený a zvolil jsem ho taky kvůli jeho váze - menší náchylnost na vibrace.
Díky
Ten CM Centurion nie preto lebo je to starý model resp. návrh interiéru (z r. 2005/06). Nemá cablemanagement, zdroj hore, chladenie nič moc (slabé predné nasávanie aj vďaka debilnému umiestneniu usb,power), blbé rýchlo-upínanie, blbý HDD kôš (prejdu aj vibrácie), aj pri tej váhe sa bočnice krútia...no neviem ako môže byť pozitívne hodnotený, možno pred 4r. Inak mal som CM Centurion, takže viem o čom hovorím.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- primax
- Začátečník

Takže jaký je limit pro GPU s tou sestavou co mám v košíku aniž by došlo k problémům a to takovým, že po zakoupení těch dvou ATI ci Nvidia už se PC nerozběhne.- to s tou gpu nemyslíš vážne...
HP ProBook 455 G6
- shelby_nr
- Čestný člen

-
GTX590 resp. HD6990 je veľká blbosť (v žiadnom prípade nebrať), to skôr GTX580 no pomer cena/výkon je hrozný...ideálne GTX570/560Ti alebo HD6950
..."po zakoupení těch dvou..." to si myslel ako?
..."po zakoupení těch dvou..." to si myslel ako?
- primax
- Začátečník

Chci nejprve na rok plus minus vyzkouset nejprve ATI grafiku a další rok plus minus grafiku od Nvidia..."po zakoupení těch dvou..." to si myslel ako?
Vyhledl jsem si akční střílečky s top 30 hrami. Takže mohu zkusit pak i PhysX na hře Mafia II.
HP ProBook 455 G6
- Hladis
- Moderátor

Co to je za nesmysl vyzkouset na rok AMD a pak zase na rok nVidii a jeste k tomu nejaky GTX590/R6990primax píše:Chci nejprve na rok plus minus vyzkouset nejprve ATI grafiku a další rok plus minus grafiku od Nvidia..."po zakoupení těch dvou..." to si myslel ako?
Vyhledl jsem si akční střílečky s top 30 hrami. Takže mohu zkusit pak i PhysX na hře Mafia II.
- primax
- Začátečník

U grafické karty AMD 6950 bude stačit tenhle zdroj nebo Nvidia GTX 570?
Zdroj SS-650HT Active PFC?
Nebo který by byl lepší http://www.seasonic.com/product/pc_atx.jsp
Zdroj SS-650HT Active PFC?
Nebo který by byl lepší http://www.seasonic.com/product/pc_atx.jsp
HP ProBook 455 G6
- Branzik
- Začátečník

-
Ahoj, mohl bych Vás poprosit o zhodnocení této sestavy? Pokud by na nějakých komponentech šlo ubrat, ne na úkor výkonu budu jedině rád:-)
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli chladič GELID Solution Tranquillo - revize 2 je nutnost nebo stačí dodávaný.

Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli chladič GELID Solution Tranquillo - revize 2 je nutnost nebo stačí dodávaný.

- primax
- Začátečník

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YE0116NJ01
konečné řešení mé sestavy. Zkritizujte poslední maličkosti. Děkuji.
konečné řešení mé sestavy. Zkritizujte poslední maličkosti. Děkuji.
HP ProBook 455 G6
- Spangler100
- Nováček

-
Zdravim,
rad bych Vas poprosil o zhodnoceni original sestavy HP Pavilion Elite: http://www.alza.cz/hp-pavilion-elite-hp ... 267436.htm
Pocitac potrebuji na obcasne hrani her a predevsim na praci s graf. SW. Jde mi o to, jestli za cenu do 17 000 bez dph lze poridit i neco lepsiho (pripadne stejne vykoneho, ale levnejsiho) a zda komponenty pouzite v teto sestave jsou kvalitni - nevyznam se.
Predem moc diky,
MS
rad bych Vas poprosil o zhodnoceni original sestavy HP Pavilion Elite: http://www.alza.cz/hp-pavilion-elite-hp ... 267436.htm
Pocitac potrebuji na obcasne hrani her a predevsim na praci s graf. SW. Jde mi o to, jestli za cenu do 17 000 bez dph lze poridit i neco lepsiho (pripadne stejne vykoneho, ale levnejsiho) a zda komponenty pouzite v teto sestave jsou kvalitni - nevyznam se.
Predem moc diky,
MS
- Hladis
- Moderátor

HP sestavam bych se vyhnul obloukam, za ty penize se samozrejme da postavit o dost lepsi a kvalitnejsi stroj.
- Spangler100
- Nováček

-
To jsem nevedel. Krome sestavy, kterou si mi doporucil drive, existuje nejaka uz sestavena? Nerad bych totiz resil pripadne reklamace jednotlivych dilu - predpokladam, ze jako celek mam jistotu, ze vse bude fungovat a kdyz ne, nebudu se starat o to co, ale vezmu cele PC. Nebo se pletu? Rad si necham poradit...
EDIT: Idealne Alza.cz
EDIT: Idealne Alza.cz
- Hladis
- Moderátor

Vezmi vsechny komponenty z jednoho shopu a nech si je tam za poplatek i slozit. Pokud jsi prazak tak neni problem s takhle poskladanou sestavou jit pri problemech do servisu. Pokud prazak nejsi ,tak je lepsi poslat porouchany dil nez vezt celou sestavu do Prahy. Urcite bych ale nebral takhovou silenost jako HP sestavy. To je doslova prisernost za priserny penize.