Zdravim, presel jsem z adsl na vdsl. Na Toshibe mi jede net pres wifi v pohode (az 14 Mbit/s), ale na Dellu se nemuzu dostat pres 3,5 Mbit/s ani kdyz mam ntb hned vedle wifi modemu, pritom adsl na tom behalo v pohode 6 Mbit/s. Kdyz Dell pripojim sitovym kabelem, tak je rychlost v poradku. Nevite, kde by mohl byt problem? Predem diky.
Dell Latidue 2100, wifi Wireless-N WLAN DELL 1510, modem ZyXEL P-870HN-53b, WIN XP.
Predem dekuji
VDSL pres Wifi - pod XP pomala, pod Vistama ok
Moderátor: Don
- kadell
- Nováček

-
VDSL pres Wifi - pod XP pomala, pod Vistama ok
Naposledy upravil(a) kadell dne úte 6. pro 2011, 21:56, celkem upraveno 1 x.
- kadell
- Nováček

-
Re: VDSL pres Wifi - na jednom ntb pomala, na druhem ok
To jsem z toho blazen. Kdyz stahuju vic souboru pres download manager (free rapid downloader), tak kazdy soubor jede maximem, co mu pocitac dovoli, to je maximalne asi 400 kB/s, coz odpovida rychlosti pri mereni pres net. Takze kdyz mam treba 4 soubory na stahovani, tak to dohromady da 1,6 MB/s. Ale jak 3 sobory vypnu, tak ten jeden, kterej zustane na stahovani rychlost nezvysi. Kdyby mi to delalo jenom v tom manageru, tak budu hledat chybu tam, ale rychlost odpovidajici pripojeni nenamerim nikde.
- lsdage
- Začátečník

-
Re: VDSL pres Wifi - na jednom ntb pomala, na druhem ok
Ja linku testuju torrentem ubuntu. Je to legalni, tyhle linuxovy torrenty maji malo otevrenych spojeni, takze to nezasekce sebelevnejsi modem, a zaroven to protahne linku na uplny maximum.
- kadell
- Nováček

-
Re: VDSL pres Wifi - pod XP pomala, pod Vistama ok
Tak mam dalsi poznatek. Dneska jsem byl nucenej preinstalovat Toshibu a protoze se mi Visty nelibi, tak jsem tam dal XP. No, a wifina mi jde pomalu uz i na Toshibe. Nevite, cim to muze byt, ze pod XPckama jede takhle pomalu a s Vistou je to v pohode?