Co se děje s diskem po reklamaci?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Maor
- Začátečník

Co se děje s diskem po reklamaci?
Byl jsem reklamovat disk a napadlo mě, co s tim vlastně dělaj? když jim řeknu, že disk se nedetekuje, daj mi nový, ale co dělaj s tim starym. Připojí to na nějakou diagnostickou mašinu a zkusí ho opravit, nebo ho rozeberou na elementární díly, které pokud jsou funkční, tak znova použijou a nebo disk jen tak hodí do pece a roztaví?
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Co se děje s diskem po reklamaci?
Predpokladam ze pokud je vadny a v zaruce, tak poslou dodavateli nebo pripadne vyrobci(i kdyz to by bylo asi drahe) a ten ho ekologicky zlikviduje.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Možná by mohli použít ekektroniku a asi i nějaký věci jako motor, jestli se jim to vůbec vyplatí.
- Maor
- Začátečník

ekologická likvidace
přece takhle nekončí všechny disky, mohli by je třídit na opravitelné a k likvidaci. Nemám žádná čísla, tak si neumím představit náklady
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Seagate běžně disky, opravuje. Opravuje rozumněj skládá z použitejch dílů ostatních reklamovanejch disků a pak je pouští klidně znova do oběhu. Vrací je jiným lidem co reklamujou, ba dokonce i občas končej mezi prodejními. Vyhejbejte se tomu jako čert kříži jsou fakt hrozné. Takovej disk na první pohled poznáte tak, že má na nalepené samolepce po obvodu zelený pruh, ten tam nemá bejt, ten právě značí repasovanej disk. Repasovanej disk se dá potkat i v řadách Westernu, tam jej zas poznáte, že nálepky na Blacku, Bliue a green edici mívat barevné prvky dle edice. Repas ne. Jeho štítek je pouze čisej text a nic jiného. Nikdy jsem neviděl repasované disky od Hitachi nebo Samsungu.
- Butch
- Středně pokročilý

Tak Seagate a WD uz dela shit disky delsi dobu.
Vidim jak se serou v noteboocich a ext boxech jeden za druhym. Nekdy dokonce prijde novy WD black a je rovnou vadny mraky vadnych sektoru...a to je prosim normalne zataveny v antistataku a podle smartu nic nalitano.
V posledni dobe jsem kupoval uz jen Samsungy.
Ale buhvi jak to ted bude s kvalitou kdyz HDD Samsung ma udaje uz pod sebou Seagate...
Vidim jak se serou v noteboocich a ext boxech jeden za druhym. Nekdy dokonce prijde novy WD black a je rovnou vadny mraky vadnych sektoru...a to je prosim normalne zataveny v antistataku a podle smartu nic nalitano.
V posledni dobe jsem kupoval uz jen Samsungy.
Ale buhvi jak to ted bude s kvalitou kdyz HDD Samsung ma udaje uz pod sebou Seagate...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jak asi..... špatně. Ti nejúspěšnější vždy dělaj věci nejlevněji, ne kvalitně. Jen tak BTW Samsung si myslim že je poruchovější než Western, žádné zázrak disky nedělal, spíš na ně máš štěstí. Co se spolehlivosti týče vždy mi seděly v PC Hitachi a žádnej nikdy neselhal. WD Greeny mam v šupleti jen na pravidelné zálohy.
Bohužel už i mezi diskami se nám schyluje k tomu bipolárnímu monopolu, ala že budou jen ti dva výrobci co si budou rádoby "tvrdě" konkurovat.
Bohužel už i mezi diskami se nám schyluje k tomu bipolárnímu monopolu, ala že budou jen ti dva výrobci co si budou rádoby "tvrdě" konkurovat.
- Maor
- Začátečník

- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Seagate a polovina produkce WD: hrůza, nikomu ho do PC nedám i když ho chce, tak nejdřív zkusím argumentovat rozumně a následně se prostě seknu a jinam než do Samsungu vlak nejede 
- Maor
- Začátečník

ubírá se to trochu jinam, než byl záměr, ale takovej wd2003fyys je super disk vlastnostmi (i když mi odešel), cena to je jiná